PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181338
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

miala tak wysoka ocene.wiem ze niestety nasza piekna ojczyzna pelna jest pol i cwiercinteligentow ale to juz przegiecie. jak film o robotach ktorych atrapami lubia bawic sie 5-letni chlopcy(powtarzam: 5-letni chlopcy) mozna ocenic pozywtywnie? w tym "filmie" poza efektami specjalnymi nic zupelnie nie ma. komputerowa sieczka i tyle. jedynym wyjasnieniem jakie mi sie nasuwa to takie ze osoby piszace o nim "rewelacja" zatrzymaly sie w rozwoju wlasnie w 5 roku zycia;]

ocenił(a) film na 8
iluminat1990

Całe szczęście są sześcioletni chłopcy, tacy jak ty, którzy mogą podzielić się z nami swoimi przemyśleniami dojrzałego człowieka, oraz zawsze służą podpowiedzią co ma się innym podobać.

iluminat1990

nie podobał ci się film...spoko, szanuję to ale nie narzucaj tego innym, każdy może mieć swoje zdanie co do filmu, a ty wyskakujesz z DZIECINNYMI tekstami że to film dla 5 letnich chłopców, jak masz takie nastawienie co do filmu to poco w ogóle na niego poszedłeś, było wybrać co innego np "Lato Muminków" :)

ocenił(a) film na 10
iluminat1990

O wielki Iluminacie, pokazałeś rzem się mylył, T.ROTF to guwno a jam jest opóźniony w rozwoju dzieciak. Dziękóję

Dorikin

ochh alez prosze bardzo:] ogladajac filmik o robotach nie mozna dojsc do innego wniosku;]

ocenił(a) film na 6
iluminat1990

No wiesz, żebyś się nie zdziwił jeszcze.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
RhineHorn

osz... od razu madrala. po prostu przy takim filmie to normalne. gdyby ktos zachwyal sie filmem o pokemonach czy supermanie to tez bym sie wymadrzal.

ocenił(a) film na 6
iluminat1990

No to wygląda na to, że nie znasz się na kinie komiksowym i go po postu nie lubisz. Po cholerę ten temat zakładasz, skoro twoi poprzednicy już go założyli 1000 razy. Zaśmiecacie tym tylko forum, wpisz się do podobnego tematu i już.

FanOfAkatsuki

a to sie zdziwisz bo sie znam i sa przypadki ze lubie.np.filmy o Batmanie sa wporzo.no ale Tobie pewnie chodzi ze nie rozumiem ze wobec filmu komiksowego automatycznie trzeba miec zanizone wymagania. nalezy oczekiwac tylko efektow specjalnych a spodziewac sie marnej gry aktorskiej i fabuly ktora gubi sie gdzies miedzy jednym wybuchem a drugim?:]

ocenił(a) film na 6
iluminat1990

No, wiadomo, że oryginał (komiks, kreskówka) lepszy niż zrobiony na tej podstawie film, co nie oznacza, że zawsze wyjdzie tandeta z fabuły i gry aktorskiej. Ja tam batmana lubię, ale komiksów nigdy nie czytałam, wychowywałam się na kreskówka, czyli podobne do siebie. Co do filmu o nim, to mi się bardzo, zarówno fabuła jak i gra aktorska podobała. W transformerach wg mnie jest dobra gra aktorska i trochę rozwalona fabuła, no ale wiadomo o czym jest.

ocenił(a) film na 10
FanOfAkatsuki

hymm mylisz sie, ze wszyscy sadza, ze jestes "madrala", bo nie lubisz filmow komiksowych, czy ekranizacji
zabawek. kazdy lubi co innego i na inne rzeczy zwraca uwage, dlatego nie powinnienes osadzac innych, jak i
inni nie powinni osadzac ciebie!
ja zawsze od gatunku oczekuje co innego. na filmach typu transformers zwracam uwage na efekty, reszgta
jest poboczna! od dramatu oczekuje ze mnie poruszy.
dlatego piszac, ze osoby ktorym podobal sie T2 sa ograniczeni, badz bardzo w mlodym wieku, sam siebie
obrazasz, bo tylko dziecko 5 letnie wyraza sie "podoba mi sie to to wam ma sie podobac, nie podoba mi sie
wam tez nie ma sie podobac, a jak nie to spierda lac"

ocenił(a) film na 10
iluminat1990

ty chyba nie rozumiesz jaki ten film ma cel!
wiadomo bylo juz przed pierwsza czescia, ze ten film nie bedzie ambitny. ten film, jak i pierwsza czesc miala
pokazac co ten film moze!
efekty specjalne z pierwszej czesci, zmienila kino. od czasu transformers, coraz wiecej i czesciej widzimy, ze
wiekszosc efektów jest pokazana w dzien. druga czesc pokazala, ze mozna zrobic najwieksze widowisko w
historii kina z udzialem ludzi!
jednakze, jezeli nie znasz sie na efektach specjalnych, badz nie znasz sie na nich, to nie spodoba ci sie ten
film.

emu_

No ten iluminat1990 to drugi Pan Ptak zgodzisz sie ze mna RhineHorn nie wiem na co oni licza ze ktos ich poprze tak oczywiscie zaraz fani transformersow napisza no to chyba glupi jestes nie podoba ci sie nie ogladaj i niepisz PROSTE

Naruto6hokage

no sorry kolo ale skoro obejrzalem to mam prawo napisac co o danym filmie mysle. komentowanie tylko filmow ktore sie podobaja jest troche bezsensu nieprawdaz? skoro film ma byc dobry dlatego ze z zalozenia tylko efekty specjalne mialy byc na wysokim poziomie to moge powiedziec tylko zal.pl! aby film nazwac "arcydzielem" jak to niektorzy tutaj( o zgrozo!) czynia to film musialby spelnic troche wiecej wymogow wedlug mnie:]

ocenił(a) film na 10
iluminat1990

masz racje, ja rowniez komentuje filmy, ktore mi sie nie podobaja, jednakze nie mozesz oceniac filmu za
fabule skoro film zostal wyprodukowany tylko po to, aby stworzyc najwieksze widowsiko w historii kina.
niestety zyjemy w tak dupiatym kraju i u nas ten film nie bedzie wyswietlany w technologii 3D, ale wlasnie
dzieki temu filmowi sie to zmini, poniewaz wszystkie wielkie produkcje beda robione w takiej technologii.
nastepnym filmem bedzie avatar od cammerona. dzieki transformers, filmy s-f beda znacznie lepsze niz
kiedykolwiek!

emu_

wszystko jest dla ludzi wiec rozumiem ze obejrzec mozna ale prosilbym aby nie naduzywac slowa "arcydzielo" bo to jak juz wspominalem jest ogromna przesada:]

iluminat1990

ale z tego co czytam to ty już chyba szedłeś do kina z założeniem że film będzie tandetny, że jak film o robotach może być dobry, ja natomiast wiedziałem, że pewnie nie spodoba mi się dragon ball i nie oglądałem tego ale nie wypisuje bez sensu takich opinii i nie zakładam kolejnych tematów jaki to ten film jest głupi, po prostu to nie moja tematyka i nie wypisuje niepotrzebnych opinii na jego temat. Nie rozumiem po co ludzie chodzą na filmy które z góry przekreślają a później wypisują takie głupoty w internecie i drażnią ludzi którym ten film się podoba.

ocenił(a) film na 10
iluminat1990

masz racje, ja rowniez komentuje filmy, ktore mi sie nie podobaja, jednakze nie mozesz oceniac filmu za
fabule skoro film zostal wyprodukowany tylko po to, aby stworzyc najwieksze widowsiko w historii kina.
niestety zyjemy w tak dupiatym kraju i u nas ten film nie bedzie wyswietlany w technologii 3D, ale wlasnie
dzieki temu filmowi sie to zmini, poniewaz wszystkie wielkie produkcje beda robione w takiej technologii.
nastepnym filmem bedzie avatar od cammerona. dzieki transformers, filmy s-f beda znacznie lepsze niz
kiedykolwiek!

ocenił(a) film na 2
emu_

całe szczęście )do autora tematu), możesz się pocieszyć, że tylko w Polsce ów gniot ma wysoką notę.

użytkownik usunięty
iluminat1990

1. Nie mam 5 lat.
2. Nie jestem chłopcem :D
3. Sądząc do wynikach w nauce i tego, że chodzą do jednego z lepszych liceum w mieście nie wydaje mi się bym zatrzymała się z rozwoju wieku 5 lat*
4. Zupełnie nic nie ma prócz efektów specjalnych? A mamusia Sama na uniwersytecie? :D czy co to tam było...

W każdym z nas jest trochę z dziecka i uwierz mi - nie tylko dzieci mogę się bawić dobrze na filmie, który nie jest realistyczny, nie jest dokumentem/obyczajem/komedią romantyczną/co tam chcesz jeszcze. Chłopie, my po prostu potrzebujemy czasem odskoczni od zwykłego życia i myślę, że dla rzeszy ludzi to jest powód by chodzić do kina!

*Choć kto wie :P

ocenił(a) film na 6

Ja tam wątpię czy założyciel tematu wogóle oglądał ten film (albo jakiegoś Cam'a z neta) no bo jak pisze że film jest dla 5-latków to po hooja by lazł do kina, żeby potem mógł się na forum powyżywac?

ocenił(a) film na 10
yager

no chyba, nie skoror film zdobedzie rekordowa sume zyskow!
3 czescia bedzie miala jeszcze wieksze zyski, poniewaz wiekszosc kin 3D ulepszy swoje mozliwosc, aby moc
wyswietlac nastepna czesc w trojwymiarze. np nasze kina nie sa do tego przystosowane, ale sadzac po
stratach avatara juz bedziem mogli ogladac w trojwymiarze!

ocenił(a) film na 2
yager

Osobiście, jak byłem w kinie to połowa widowni była wieku od 5 do 10 latek. Nie uważam natomiast aby film był przeznaczony dla takiego grona odbiorców, megan fox prężąca swój tyłek, cycki, czasem przekleństwa, wieśniackie podteksty seksualne. Film jest dziwny,raz jesteśmy robieni w kogoś na poziomie 10latka, oczywiście intelektualnie, ponieważ wszystko jest tak dopowiedziane jak dziecku, dodać można jeszcze humor i animizację w stylu bajki disneya. Z drugiej strony natomiast, występują przekleństwa, podteksty seksualne, rasowe i inne pomniejsze rzeczy, to wszystko oglądają dzieci bo taki jest próg wiekowy.

TheGarbageDump

Nie, film nie jest przeznaczony jakejś konkretnej grupy ludzi.
Pierwsza część filmu jeszcze mi się podobała. Natomaist druga po prostu mnie zmęczyła. Przede wszystkim efekty, efekty, efekty, znakomite efekty, które prezentowane w takich ilościach wydawały mi się sztuczne i męczące. Po drugie, fabuła sciągnięta z innych filmów, posklejana do kupy, i wciśnięta między te efekty.
Ja powendrowałem sobie z kumplami na ten film, biorąc pod uwage to, że są wakacje i przy takim filmie sobie odpoczne, jak to miało miejsce z pierwszą częścią. No niestety, tak nie do końca. Bo ilość patosu, efekciarstwa i po prostu zwykłej pustoty troche mnie zmęczył.
Ale nie no, tak czy inaczej film dobrze zrobiony, momentami zabawny, choć jedynka i pod tym względem była lepsza, jeżeli ktoś chce wyłączyć proces mysleniowy i lubi po prostu popatrzeć na kompletną, za przeproszeniem, rozpierduche, to zapraszam do kina. Można też pójść ze względu na sentyment, choć z drugiej strony fani DB byli wkurzeni filmową adaptacją. I gdybym ja był jakimś wielkim fanem tych robotów, to chyba ie był bym zachwycony.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 2

3. Sądząc do wynikach w nauce i tego, że chodzą do jednego z lepszych liceum w mieście nie wydaje mi się bym zatrzymała się z rozwoju wieku 5 lat*

no co Ty nie powiesz, za to chodzisz dopiero do liceum, faktycznie nie jesteś tak wiele starsza od np dziesięciolatków. Po pierwsze, inteligencja to rzeczy niezależna od mądrości, jej się nie nabywa ciężką nauką, którą notabene każdy może w mniejszym lub większym stopniu posiąść (zależnie od chęci). To inteligencja przede wszystkim kształtuje załóżmy geniuszy. Wybacz mi ale w mojej opinii nie prezentujesz wysokiego poziomu wypowiedzi pod względem merytorycznym. Więcej skromności na przyszłość.

TheGarbageDump

"Więcej skromności na przyszłość."
Nie bądź hipokrytą.

ocenił(a) film na 2
MR_ciachciach

Wybacz, ale nigdzie się nie chwalę, co ja to nie skończyłem, jakie to ja mam wykształcenie, zamiast próbując udowadniać to samemu, poprzez dyskusję.

ocenił(a) film na 2
TheGarbageDump

tutaj wkradło się przejęzyczenie, ale myślę, że sens wypow. jest zachowany.

TheGarbageDump

Też zupełnie nie pojmuję tej wysokiej oceny! Film jest niemal identyczny jak 10 000 B.C.! W obydwóch chodzi tylko o efekty zaś fabuła leży i kwiczy a błędy logiczne i zapożyczenia z innych filmów najnormalniej w świecie rażą! Tyle tylko, że 10 00 B.C. ma ocenę 6 (jak najbardziej adekwatną dla tego typu produkcji) zaś Transformers 2 dla niektórych jest chyba arcydziełem wręcz! ;]

Platek

"Wybacz, ale nigdzie się nie chwalę, co ja to nie skończyłem, jakie to ja mam wykształcenie, zamiast próbując udowadniać to samemu, poprzez dyskusję." Skoro tak uważasz.

W 10 000 B.C. też chodziło o efekty, owszem. A fabuła też była posciągana z innych filmów. Ale przynajmnie jbył jako taki porządek w tej całej historii.

TheGarbageDump

Nie prezentuje wysokiego poziomu pod względem merytoycznym. No ale to nie musi od razu świadczyć o poziomie inteligencji. Być może wynika to ze zwykłego lenistwa, być może z temperamentu. A może z jednego i drugiego. Poza tym, sama chęć bycia mądrym jest w pewnym sensie jakimś dowodem na to, że dana osoba jest mądra! LOLLOLLOL ;P

ocenił(a) film na 10
iluminat1990

Mam rozumieć, że taki "Yntelygęt" jak ty poszedł do kina na film dla 5
latków?

baribuszmen

owszem. nawet ktos tak inteligentny jak ja ma niestety taka dziwna sklonnosc do znizania sie do tak upodlajacego poziomu aby obejrzec TAAAKA szmire. ;]

ocenił(a) film na 9
iluminat1990

Iluminacie, chyba ten wiek Ci nie służy. W moim byłym wieku z lat przedszkolnych, kiedy miało się jeszcze siedem lat, zabawki Transformers były na topie. Więc ja Ci powtórzę ładnie.. naucz się rozróżniać filmy rozrywkowe od tych ambitnych, bo skoro komuś się taki film podoba, to ma prawo go oceniać jak chce, a nie tylko górnolotnie na to patrząc: że roboty nawalające się przez całe dwie godziny to lipa i że na notę powyżej 8 nie zasługuje. Gówniarz.

freepick

a no wlasnie ze rozrozniam w taki sposob ze filmy czysto rozrywkowe (czyt. papka dla ubogich) nie dostaje ode mnie oceny wyzszej od 7 a filmy rozrywkowe ale majace jakis glebszy sens i wszystkie inne moga ode mnie wyzsza ocene niz ow 7 otrzymac. to chyba Ty masz jakis problem z zrozumieniem.Gówniarzu. :]

użytkownik usunięty
iluminat1990

też tak myślę... film jest na poziomie intelektualnym Power Rangers strasznie mi to przypominało MEGAZORDY, które pamiętam z dzieciństwa... Ogólnie rzecz biorąc: POLECAM WSZYSTKIM MAŁYM CHŁOPCOM ;)

ocenił(a) film na 8
iluminat1990

Polecam zapoznać się z definicją słowa tandeta.

Poza tym jeśli nie gustujesz w takich filmach, to po co je oglądasz?
Jeśli szukasz głębokich przesłań to szukaj filmów puertorikańsko-irańsko-somalijskich o głodujących dzieciach...

theblood

"Poza tym jeśli nie gustujesz w takich filmach, to po co je oglądasz?"
Kolejny, to już się robi nudne. :D
Tandeta, definicja może być długa, albo krótka, albo mega krótka(czytaj: Transformers: Zemsta Upadłych) ;)

ocenił(a) film na 1
iluminat1990

Film dla matołów jak długo można oglądać chodzące klocki lego i lampy.
Trzeba mieć dziury w mózgu żeby wymyślić takie gówno.

Bruno_fan

mysle ze "dziury w mózgu" to bardzo ale to bardzo delikatne i zachowawcze okreslenie w tym przypadku:D

ocenił(a) film na 5
iluminat1990

Nie chcę Cię obrażać, ale na recenzenta to się nie nadajesz. Schemat Twojego myślenia jest zbyt sztywny, a co za tym idzie nie potrafisz dopasować sposobu oceny filmu do jego typu (zresztą jak większość osób na tym forum). I tak nawiasem skoro uważasz TF2 za taką tandetę może udzieliłbyś paru rzeczowych argumentów 'za', które, nie tak jak Twoi 5-letni chłopcy, trafią do szerszej, być może inteligentniejszej, grupy odbiorców.

ib_spider

A potem się dziwią, że tyle pisze :D

MR_ciachciach

a ja mam was w dupie szmaciarze ahahahahha

ocenił(a) film na 1
iluminat1990

zgadzam się, nie rozumiem jak komuś powyżej 10 lat ten film może się podobać, ale jak widać na filmwebie jest sporo dzieci poniżej tego wieku, dlatego film ma wysoką ocenę

na szczęści spada, ale powoli, oj powoli

iluminat1990

a niech się temu skurwielowi (jerzemu) palce połamia od walenia w klawiaturę ;P Mam CIĘ w DUPIĘ trolu JĘĘĘbanyyyy :D:D

iluminat1990

ale cyrk..

iluminat1990 : "wcale pogadac bym nie chcial.." ale ciągle tu piszesz ...więc o co kaman?;p

każdy wie, że on jest tu po to, żeby ludzi wkurwiać, może czasem rozbawiać (bo niektóre riposty są śmieszne, choć mimo wszystko niedojrzałe ;]

ocenił(a) film na 10
iluminat1990

zapewne jestes osoba ktora nie lubi takiego klasyku jak Gwiezdne wojny i takze uwazasz ten film za tandetny no bo przeciez 5 letnie dzieci bawia sie w statki kosmiczne pewnie nie lubisz ogladac jakies horrorow z rzeczami niestworzonym zrezta polowa filmow jakby nie patrzec jest po czesci nie realna do wykonania i powiem ci jesli sie bawisz w rzeczy stylu dla 5-latkow to pewnie ogladasz same filmy dokumentalne ok ale uwazam ze trzeba czasam sie otworzyc poznac cos innego nawet jesli to nie bedzie mialo dla Ciebie sensu a dzieci uwielbiaja ten film i skoro uwazasz ze dziecko cofa sie ogladajac film o robotach to pewnie ty w dziecinstwie sie nie bawiles i nie fascynowaly cie take filmy no bo bys sie cofnal

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Giantpl

wiadomosc jest kierowana do iluminat1990
bo zapomnialem dodac:D

iluminat1990

hahaah jak ja lubię czytać te wszystkie posty :D:D:D Czuły wojtek RlZ (ahahaahahahahhahahhaahahhahaaahhahahahaahhahahahaahahahahahhahahahaahahahahahah ahahahhahahahahaahhaahaaahahahahahahahahahahahahahahah..ehhemmm);]