po co robić 2 cz. jak pierwsza okazała się komercyjnym gniotem!!! Ludzie nie samymi efektami specjalnymi oglada się film!! pewnie od razu najadom mnie wszyscy fani!! no ale taka przykra prawda!!
Transformers nie było komercyjnym gniotem, bo ten film zarobił spore pieniądze (ponad 300k). Osobiście to nie podoba mi się pomysł kontynułaćji, bo będzie ona robiona na siłe. Na pierwszej części się troche zawiodłem, ale film się przyjemnie ogląda.
sama nazwa "Transformers" mowi sama za siebie ze bedzie masa efektow specjalnych i ludzie chca to ogladac a wiec nie wiem czego sie spodziewales
Aktualnei Transformers znajduje się w pierwszej 30 najlepiej zarabiających filmów wszechczasów - na razie 28 pozycja i zarobione 700 mln dolarów :]
Co znaczy że będzie robiona na siłę?
W pierwszej częsci pozostawiano furtki, pokazano uciekającego Starscreama, nie pokazano śmierci Barricade'a co każe sądzić że przeżył, końcowa mowa Optimusa sama w sobei wskazuje na to, że przybęda na ziemie kolejne autoboty a w ślad za nimi zapewne Decepticony, no i Megatron na pewno powróci, bo wrzucenie na dno morza to idealna niemal sytuacja do tego by pokazać jego przebudzenie.
I nikt nie każe iśc do kina tym, którym się nie podobała częśc pierwsza :P
I nikt nie każe iśc do kina tym, którym się nie podobała częśc pierwsza
święte słowa, ale i tak pewnie pujedzie masa ludzi którym sie 1 ne podobała.
jak ktos nie jest zwolennikiem efektow specjalnych nie musi ogladac, pierwsza czesc jest powalajaca wg mnie, za 2 nie powinni sie brac. Powinno zostac jak jest, ale jak zwykle producenci chca sie jeszcze bardziej nachapac ;]
wiesz 1 jest troche nie dokończona, bo deceptikony jeszcze sobie na ziemi żyją, a optimus nawołuje nowe, wiec jak to dobrze zrobią to może byc naprawde dobry fil
nie masz racji jak i kazdy ze to bedzie film robiony na sile.
nie wiem ile osob to wie.
ale jak zapowiadano pierwsza czesc dopiero to juz byla oficjalna informacja ze to bedzie trylogia.
ale pod warunkiem ze 1 cz. okaze sie hitem
a tak bylo...TRANSFORMERS to poprostu KAPITALNY FILM.
jest fajna fabula, sa przemistrzowsko wykonane modele robotow jak i sekwencje przemian, jest humor i to duzo jak na film akcji no i sa genialne efekty specjalne.
Pomyśl fagasie, że nie wszyscy chcą tylko oglądać klan, titanic itp. Niektórzy chcą sie rozerwać przy konkretnej dawce akcji i efektów speccjalnych i niezawiłej fabule od czasu do czasu, by nie sfiksować od oglądania nadmiary " ambitnych życiówek", bo życie wokół jest wystarczająco przygnębiające. A kino to też rozrywka.
nooo ;] tu kolega dobrze gada. Jestem za Transformersami nawet za trylogią. Strasznie przyjemnie się ten film ogląda i z niecierpliwością będę czekał na kontynuacje.
Tam wcześniej też ktoś napisał, że sama nazwa Transformers sugeruje ze efektów specjalnych musi być tu pod dostatkiem :)
pozdrawiam
Ja też jestem za drugą częścią:) i dla niektórych będzie to przykrą wiadomością, ale pewnie powstanie bo po co by zostawiali Barricade'a?. Tym bardziej, że Starscream poleciał po kumpli:)(scena po napisach). Trylogia? no nie wiem najpierw musiałbym zobaczyć drugą część:).
o tak... aktorzy ci sami(Megan MUSI byc xD) - musza byc . rezyser tez ten sam :D ... a na 2 czesc pojdzie o wiele wiecej osob niz na 1 czesc.. tak jest zawsze gdy powstaje super film i zapowiadaja nastepne czesci.. 2 czesc moze zarobic ponad 900 MLN zielonych :] . tak bylo z Piratami , Terminatorem , Spidermanem.
Gniot? NIe przeczytalem ani jednej recenzji nastawionej anty- do tego filmu! jak film ktory w pieciostopniowej sklai dostaje 5 jest komercyjnym gnitem? hę?
pier... cone bo mi się ten film zaj..iście podobał!
I CH.UJ że komercyjny ważne że fajnie się go ogląda!!!!
Jak to po co ??. Zeby bylo jeszcze wiecej akcji, jeszcze wiecej efektow, jeszcze wiecej Transformersow. Jestem nawet za cala trylogia, bede wrecz w niebowziety :]. Ale jest jeden warunek... rezyserem musi pozostac Bay :]
co za kolejny pojeb zaklada temat ktory nie ma sensu.Ludzie filmy trzeba umiec ogladac.Filmy oglada sie kategoriami a nie wg swoich widzimisie.Ogladasz sensacje i oceniasz ile sensacji bylo w tej sensacji, ogladasz komedie oceniasz ile komedii bylo w tej komiedii i tak dalej kazdy gatunek filmu.A nie kurwa on wyskakuje ze to komercyjny gniot nafaszerowany efektami.Owszem jest nafaszerowany efektami ale wlasnie o to chodzi to jest film s.f. a nie jakis dramat psychologiczny.Jak szukasz jakichs glebszych mysli do obejrzyj"Pajaka" z R.Finnesem.Podejrzewam nawet ze nie obejrzales tego filmu a pierdolisz z gory bo pewnie obejrzales trailer.Tak samo bylo jak jakas idiotka napisalo o Rambo IV ze to prosty film z fabula prosta.Takei filmy takie wlasnie maja byc.Jak cos nie pasi to wogole nie ogladajcie takich filmow i sie na ten tmat nie wypowiadajcie.Ja nie wiem co mozna zarzucic TRANSFORMERSOM.Spelnia wszelkie kryteria.
Idiotom precz..
swoich starych sie zapytaj po co cie zrobili.Takie pytanie bedzie bardziej na miejscu niz te co dales w temacie.
Brava dla pana, non stop musze czytać komentarze w stylu "transformers to komercyjny gniot", ciesze sie żże ktos ma podobne zdanie do mnie. jestem jak najbardziej za trylogią.
To ja zadam pytanie które padło już nie raz: "KTÓRY FILM NIE JEST ROBIONY DLA PIENIĘDZY???" I nie mam na myśli kina alternatywnego. Jestem jak najbardziej za drugą częścią Transformersów i pie****nie że jest robiona na siłę to ostatnie bzdury. A jak nie lubisz efektów specjalnych, to po jaką cholerę oglądasz takie filmy? I czy nie dociera do ciebie, że są, były i będą osoby które lubią takie filmy???
Dla mnie tam moze powstac 2 czesc bo juz jest glosno ile to bedzie efektow specjalnych w 2 czesci, no i dobrze musza byc jakies filmy ktore opieraja sie na efektownosci komputerowej :):)
Hm, o gustach się nie dyskutuje. Każdy lubi co innego. :)
Jednak nienawidzę, gdy ktoś chamsko jeździ po filmie, do tego mówiąc nieprawdę i będąc przy okazji analfabetą... (najadom)
Pozdrawiam.
Oglądałem film i szczerze mówiąc nie podobał mi sie za bardzo... Typowy Film dla malolatów, sama nazwa
nawet na to wskazuje, że jest to film dla dzieci i poważnego, doroslego człowieka w kinie z popcornem tam
nie widzę.
Masa efektów i to wszystko ale i tak nawet ujęcia walk, wybuchów itp są zrobione nie widowiskowo, wyszło to
nijak.
Oglądałem film i szczerze mówiąc nie podobał mi sie za bardzo... Typowy Film dla malolatów, sama nazwa
nawet na to wskazuje, że jest to film dla dzieci i poważnego, doroslego człowieka w kinie z popcornem tam
nie widzę.
Masa efektów i to wszystko ale i tak nawet ujęcia walk, wybuchów itp są zrobione nie widowiskowo, wyszło to
nijak.
jak dla mnie jedynka jest wyjebana w kosmos,akcja,mozna sie posmiac i wogole super,a kreskowki nigdy nie lubiłem,zawsze to była dla mnie chała.
Ale na 2 częsc filmu czekam z niecierpliwoscia
Zgadzam się z przedmówcą. Zajebisty film, oglądałem z 6 razy i nie zamierzam na tym poprzestać. Czkeam na dwójkę. Szkoda że dopiero za rok
Więc zadajesz pytanie po co robić 2 część ? To ja ci odpowiem, żeby k...a takie jałopy jak ty się pytali. A co do Transformersów to są zajebiste i żeby dróga cześć tez taka była :)
Czy Wy ludzie wiecznie musicie mieć jakiś problem?! Normalnie ręce mi opadają, jak czytam te wszystkie bzdurne komentarze! Przecież nikt Wam nie każe tego oglądać, nikt Wam nie każe iść do kina, więc o co Wam do cholery jasnej chodzi?! Może są inni, którzy lubią takie filmy? A poza tym, skoro pierwsza część zarobiła tyle kasy, no to sorry, ale to chyba o czymś świadczy, nie? Błagam, przestańcie na wszystko narzekać, bo normalnie rzygać się chce...
dobrze, dobrze należało sie jemu jak się nie podoba to nie ogladać !!!!! Cone zapewne oglądasz Mode na sukces z wywieszonym językiem. Po co , po co bo po to żeby było ciekawe. A po co wogule kręcą filmy takie pytanie zadaj sobie na poczatku !!!!!!!!!!!!
Ale niech robią kolejną część - paru dzieciaków się ucieszy.
A poważnie - jakby naprawdę zrobili to mroczniej, bez debilnych żartów i skupili się na transformerach i efektach, to kto wie... choć i tak wiadomo po co robią takie filmy.
takie filmy robią dla tego samego,co całą resztę.. Transformery to nie Batman, wszystko teraz ma być mroczne??
Nie, ale wychodzi bajka dla dzieci, co nie jest w sumie dobre, chyba że dla samych dzieci. Nieważne i tak nie jestem docelowym odbiorcą takich filmów jak ten, choć pewnie go obejrzę dla efektów i z ciekawości.
"takie filmy robią dla tego samego,co całą resztę" - tu się koleś mylisz. może wszystko się robi dla kasy i sławy, ale jedne filmy mają coś do zaoferowania i są bardziej ambitne od innych.
Ok - wyłączam się z dyskusji, bo to nie moja BAJKA.
heh,to nie BAJKA,to film :) To,że sci fi i roboty są dla ciebie kiepskim pomysłem,nie znaczy,że ma być bajką heh,bajką tylko dlatego,bo pewnie czepniesz się nierealistyczności filmu? heh,często ludzie nie wiedzą jaki gatunek filmu oglądają,a wypowiadają się sprzecznie z jego oczekiwaniami.To dziwne,trudno,żeby w filmie sci fi,coś było realistyczne heh.Ogólnie temat zbędny jak wiele,wiele innych na FW.
Mi wystarczy to,że mam wielki sentyment do baki i obejrzę z chęcią drugą część.Pierwsza była bardzo dobra.
Ja wiem, że to film. Ale są filmy s-f, które jednak nie są do końca bajkami (nie znaczy, że są realistyczne). A ten przecież jest na podstawie bajki. Tylko chodzi mi o to, że mogliby poszerzyć grupę odbiorców, bo on jest ewidentnie dla dzieci, chociaż może niektórzy nastolatkowie/dorośli lubią takie filmy.
Mi się podobały jedynie efekty. Nic więcej. Dziękuję za uwagę i końćzę dyskusję w temacie.
Rozumie Cie i szanuję twój gust oraz to jak odbierasz poszczgólne gatunki filmowe:),ale sam przyznaj czy ten film nie mógłbym chociaż dostać Oscara za efekty specjalne?A i tak nie dostał.
Skoro film jest najbardziej na tym oparty,a akurat ten szczegół był majstersztykiem,to aż dziw bierze jakie filmy są nagradzane za efekty.
Nominacje dostały: Piraci z Karaibów na Krańcu Świata,Złoty kompas i Transformers.
Jeszcze jakby piraci wygrali to ujdzie,bo efekty mieli niezłe chociaż z transformers nie mają szans.
No,ale taki Złoty kompas wygrał,śmieszne co najmniej.
Jezeli transformers2 będzie miała na tym poziomie efekty specjalne co jedynka albo nawet lepsze i nie zdobędzie Oscara to się w sumie nie zdziwie,bo rywali będzie miało wielu.
nie nawidze takich ciulowych wypowiedzi jak ty. Ten film to \'
[]czystrozrywka, kozacko sie o oglada w kinie i fajnie w domu. Dla takich filmow rarto w domu miec plazme i naglosnienie 5.1 - dla frajdy.
wszyscy czekaja na druga czesc, a ty wracaj do Brzyduli Bety
Cone Cone Cone jesteś jak mój kuzyn komentujesz film mimo że zapewne nie odróżniasz
Sci-Fi od Dramatu i mam takie pytanie czy wiesz co to jest komercyjny gniot jesteś typowym fanem Mody na sukces , M jak Miłość i innych nie obraź się ale twoja wypowiedz jest jeszcze bardziej kretyńska niż pytanie "czy woda jest mokra czy sucha " lepiej się nie zabieraj za takie posty nie nadajesz się z takim rozumowaniem nawet do zmywania naczyń
taka jest prawda. Jedynka jest taka jaka powinna być. Jaka dwójka będzie nikt nie wie więc nie zadawaj pytań zanim czegoś nie obejrzałeś może się okazać że dwójka okaże się jeszcze większym hitem niż jedynka
Ale czy wogóle warto odpowiadać na zaczepkę? Kto jest głupszy, ten co nim jest, czy ten co z głupcem dyskutuje? ;)
Wystarczy spojrzeć jak flmy inne ocenia. Prawie 90 ocen po 10...