Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 182 tys. ocen
7,1 10 1 181717
4,9 28 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

!!! Przed seansem zapoznaj się z gatunkiem filmu, bądź skonsultuj się z specjalistą, gdyż każdy film niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu, jak również zdrowiu osób narazonych na czytanie Twoich absurdalnych wypowiedzi na forach internetowych !!!

ten film to kino rozrywkowe. służace rozrywce, nie przemysleniom, dylematom moralnym, zgłębianiu zakamarków ludzkiego umysłu. dziwią mnie oceny niskie - na całym forum filmwebu ponad połowa postów zaczyna się od "daję ocenę 1 bo nie lubię tego typu filmów".
to po co oglądasz? za karę? nie szkoda czasu?
z premedytacja właczacie film, który Cię nie interesuje?
jak nie lubisz szpinaku to zamawiasz go w restauracji po to, zeby z*ebać kelnera, że Ci nie smakuje? czy moze spodziewasz sie, że będzie miał inny smak? szpinak ma ZAWSZE smak szpinaku!!! film o walczących robotach ZAWSZE jest o walczacych robotach!!! czy to tak trudno zrozumieć?

ocenił(a) film na 7
birkin

MĄDRE SŁOWA... 9/10 dla Transów ode mnie :)

użytkownik usunięty
birkin

"ten film to kino rozrywkowe. służace rozrywce, nie przemysleniom, dylematom moralnym, zgłębianiu zakamarków ludzkiego umysłu."

Thank You Captain Obvious, you saved the day again...

Kino rozrywkowe może być niegłupie, głupie, głupsze i najgłupsze. Niegłupie kino rozrywkowe to był Terminator 2 czy The Dark Knight itp Ten film mieści się jak dla mnie w kategorii "głupsze" ze wskazaniem na najgłupsze, podczas gdy częśc pierwsza mieściła się w kategorii "głupie".

Może ktoś szedł do kina licząc na kino niegłupie? Oczywiście idąc na sequel kina głupiego nikt rozsądny liczyć na kino niegłupie nie powinien więc ilość takich komentarzy od osób, które już jechały po jedynce faktycznie zastanawia - może to jacyś masochiści? Jak nie spodobały mi się filmy takie jak Blade czy Underworld to kolejnych częsci już nie obejrzałem, a co za tym idzie nie komentowałem.

Ode mnie Transformers 2 ma 6/10, ale ocena jest bardzo naciągana ze względu na mój sentyment do transformerów. Widze jednak nadzieję dla tego filmu w postaci faneditu - jak już kupię DVD to najdebilniejsze sceny wytnę sobie za pomocą edytorka i zrobię sobie kopię zapasową tych debilizmów pozbawioną. Może wtedy da radę film przesunąc do kategorii "głupie".

ocenił(a) film na 8

z książek też wyrywasz strony, które zawierają "najdebilniejsze" fragmenty? np. opisy przyrody? gratulacje!
swoją drogą, gdyby "wyciąć" Ci możliwość odpowiadania na posty na forum byłby z Ciebie spoko gość...

użytkownik usunięty
birkin

"z książek też wyrywasz strony, które zawierają "najdebilniejsze" fragmenty? np. opisy przyrody? gratulacje!"

Słyszałeś o takim pojęciu jak fanedit?

Polecam tę stronę: http://fanedit.org/

Jeśli jestem w stanie poprawić sobie film usuwając z niego kretynizmy jak jaja Devastatora, niebo autobotów, dupsko Simmonsa na pół ekranu, idiotyczna scena w kiblu i dzięki temu film bedzie mi się lepiej oglądało to czemu tego nie zrobić? Z drugiej strony - jeśli mogę sobie film wzbogacić wstawiając do niego jakieś sceny wycięte dostępne a wydaniu DVD, które rezyser postanowił wyciąc a mi się podobają to czemu nie?

Niestety twoje zdolności do prowadzenia dyskusji wydają się być poważnie ograniczone.