Oceniając ten film nie należy sugerować się tym kto go reżyserował, bo sam reżyser ma wielu krytyków, którzy odrazu spisują ten film na straty (dla zasady: nie lubie go to nie lubie tez tego co on stworzyl).
Należy pojść do kina, kupic duża pake popcornu usiąść wygodnie i choć troszkę się wczuć.Nie obchodzi nas fabuła, nie obchodzi nas kto to rezyseruje, bo chcemy widziec AKCJE i na tym filmie ja dostaniemy. Co jest ważne to fakt, że nie ma wloczacych sie momentow. Prime- bohater/przywodca zostaje wyłączony (po ludzku "ginie"),a zostaje zrzucony w bazie jak kupa zlomy, bez zbednych ceregieli. Oczywiscie humor i nadawanie ludzkich cech maszynom z innego swiata troche razi, no ale może to było celowe zagranie ze strony reżysera aby pokazać podobienstwo robotów do ludzi.
Podsumowując.Dostałem taka dawke akcji i efektow ze az mnie zatkalo.Czyłem sie jak Dorotka w krainie czarow. Pewne jest to że obejrze ten film jeszcze raz aby dokladniej przeanalizowac niktore kontrowersyjne sceny.
Jezeli jestes milosnikiem akcji to musisz obejrzec ten film. Jezeli uważasz mnie za niedojrzalego, niedorozwinietego nastolatka to juz Twoj problem.
[9+/10]