PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181338
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

zarobi miliard $ ???

ocenił(a) film na 10

Jak myślicie zarobi miliard $ ??? ja uważam ze tak. ten film jest bardzo oczekiwany przez ludzi na całym świeci. i spokojnie zarobi miliard.

ocenił(a) film na 9
exent

Ja liczę na dziesięcio cyfrową sumkę od razu.. Nic już do 2012r. nie przebije The Dark Knight, bo prawda jest taka, że nikt w produkcji Transformers 2 nie zginął.
O ile Avatar nie zawiedzie.. to może jakoś przebije górnolotny próg.

freepick

Właśnie dlatego próbowali zabić Shia'e LaBeoufa, ale im nie wyszło :P

użytkownik usunięty
exent

Chyba że dojdą Kina na Cybertronie to wtedy może . Jak będzie wybitny to zarobi góra 600 MLN . Ta przereklamowana produkcja Dark Knight zarobił tylko w Stanach ,a na Świecie już mało rewelacyjnie .
Terminator Salvation w Stanach tylko 160mln a na świecie może dojdzie do 300 mln .
No ale jankesi nie znają się na kinie , nie potrafią docenić fajnych produkcji , a szmiry wygrywają .

ocenił(a) film na 8

Starscream - The Dark Knight zarobił $533,345,358 w USA i $468,576,467 poza. Czyli prawie poł miliarda to nie rewelacyjnie?
Masz tu jeszcze receznje http://www.rottentomatoes.com/m/the_dark_knight/
94% pozytywnych.
Szmira? Masz kiepski gust i tyle. Uwielbiam Transformers ale poniżyłes sie tym postem.

Żeby gula jeszcze bardziej ci latała to dodam,że Zemstę Updałych zobacze już w ten piatek(19.06)!

BAZINGA!

użytkownik usunięty
Wojtek_dpo

533 mln w 300milionowym kraju , a na 6 miliardowym świecie tylko 468 mln . Nie ma zachowanych proporcji ( nawet w przybliżeniu ) .
Nie nazwałem Dark Knighta wprost szmirą , miałem na myśli inne produkcje których Prostactwo z Ameryki nie doceniło ( Kroniki Sary Connor , Bionic Women , Dark Angel ) ale za to Dollhouse kręca i np. Kylie XY .
Dark Knigta uważam za przereklamowanego , trochę nudny i wtórny , nie wciągnął mnie ( oczywiście subiektywna opinia , wierze że komuś się może podobać ) .
Bardziej podobał mi się Outlander czy Terminator Salvation .
Może jak go zobaczę na spokojnie .To mi podejdzie .
A na podsumowanie odpowiem że spokojnie poczekam do Premiery kinowej Zemsty Upadłych 24.05.09 .

Wojtek_dpo

Wojtek_dpo/
"The Dark Knight zarobił $533,345,358 w USA i $468,576,467 poza. Czyli prawie poł miliarda to nie rewelacyjnie?"

połowę z tego (zwłaszcza jeśli chodzi o USA) film zarobił dzięki śmierci Heath Ledger'a.

"Masz tu jeszcze receznje http://www.rottentomatoes.com/m/the_dark_knight/
94% pozytywnych."

kto głosuje?... Bóg?... nie! ludzie, według własnego gustu (w tym przypadku połowa głosów dzięki śmierci Heath Ledger'a), taki miernik jest tylko statystyką większości osób o tym samym poglądzie... i niekoniecznie film musi być rzeczywiście dobry...^^

"Szmira? Masz kiepski gust i tyle. Uwielbiam Transformers ale poniżyłes sie tym postem."

szmira (o TDK)?... o tak!... jedynie rola Heath Ledger'a jest bardzo dobra, chociaż w tej interpretacji roli tkwił o wiele większy potencjał, ale niestety reżyser tak a nie inaczej poprowadził tą rolę... reszta to dno!, jeden z gorszych filmów jakie widziałem w życiu, ale to tylko moje zdanie...^^

"Żeby gula jeszcze bardziej ci latała to dodam,że Zemstę Updałych zobacze już w ten piatek(19.06)!"

nie musisz się już tak z tym sr*ć w każdym poście w każdym temacie tego forum... ja zobaczę tydzień później od Ciebie... i co z tego? tydzień w tą czy w tą, co za różnica?... to tylko film...^^

----
jeśli chodzi o Box Office "Transformers: ROTF", wydaję mi się, że film pobije część pierwszą czyli $708 mln. wydaję mi się, że będzie ok. $800 mln. ($350 mln. USA, $450 mln. WW)...^^

ocenił(a) film na 3
Mauricio_Esposito

Napewno Transformers 1mld nie zarobi, ni ebedzie nawet najbardziej kasową produkcja roku. A TDK zarobił tyle kasy bo to genialny film, głównie dzięki nieziemskim recenzją ludzie chodzili do kina na to, a nie z powodu, że Ledger umarł. Gdy sie idzie na film do kina to po to aby obejrzeć film, a nie aktora.

użytkownik usunięty
shady_88

Jakby nie śmierć Leadgera i rozdmuchiwane przez prasę nominacje do oskara to by było 50% gorzej . Podobnie jak Titanic dla niektórych genialny film .Też zarobił dużo kasy . Ja wole poprostu widowiska saj-faj . Jak chce sobie obejrzeć ambitny i fajny orginalny film to raczej Battlestar albo Czysta Krew .

ocenił(a) film na 8
Mauricio_Esposito

Esposito:

"połowę z tego (zwłaszcza jeśli chodzi o USA) film zarobił dzięki śmierci Heath Ledger'a. "-to jest Twoja opinia.Ja podałem prawdziwe dane.

"i niekoniecznie film musi być rzeczywiście dobry" - należysz do wyjątku, któremu film sie nie podobał a wyjątek potwierdza regułę.

"szmira" Twoje zdanie, nie komentuje

"nie musisz się już tak z tym sr*ć w każdym poście w każdym temacie tego forum... ja zobaczę tydzień później od Ciebie... i co z tego? tydzień w tą czy w tą, co za różnica?... to tylko film...^^" - no to ty się srasz. Jak byś rzeczywiście to miał gdzies to byś sie tak nie puszył.

ocenił(a) film na 6
Wojtek_dpo

A ja sobie TROTF obejrze za kilka miechow jak wyjdzie dvdrip. TDK to nie dno bo do dna mu bardzo duzo brakuje. A Transformers nie jest dnem? Co ratuje ten film poza efektami i robotami? Bo jesli ktos nazywa TDK dnem to i TF jest dnem.

Wiem wiem za dlugie a teraz W

ocenił(a) film na 10
exent

Co do TDK, a tez jestem fanem Batmana, owszem film dobry, lecz... wszyscy szli nie na calosc a na postac Jokera, proste, to Joker i rola HL tyle ludzi przyciagla. Taka prawda.

A co do Transformers i zarobkow, obstawiam 600 mln nie wiecej.

PS. Jak juz tak porownujecie TDK do T:RoTF to powiem tak.

TDK ma dobra fabule, tu wygrywa, ale efekty sa po stronie Transformersow.

1:1. i tyle.

ocenił(a) film na 8
RollOut

TDK był kapitalnym filmem bo nie opierał się na efektach.W filmie 2,3 krotnie było widać CGI.Transformers to zupełnie inna koncepcja i dlatego nie ma co porównywać.

Ja stawiam na 800 milionów. Zobaczycie w USA będzie conajmnie 400 baniek.

Wojtek_dpo

A bierzecie pod uwage "ogólnie panujący kryzys"?! Transy zarobią więcej, bo
należy dodać do filmu jeszcze dochody ze sprzedaży gadżetów. Ale raczej
film się zwróci! ;)

ocenił(a) film na 3
ViThElEtZ

"TDK ma dobra fabule, tu wygrywa, ale efekty sa po stronie Transformersow"
Jeśli dla kogoś fabuła i efekty specjalne idą w jednej parze, to chyba nie mamy o czym gadać.

ocenił(a) film na 8
shady_88

Fabuła i efekty specjalne idą w parze. Terminator 1 i 2,Matrix to najlepsze przykłady.

ocenił(a) film na 4
RollOut

Naprawde myślisz że efekty specjalne są tak samo ważne dla filmu jak fabuła [mógłbym teraz przekląć]. Jest wiele filmów ktore maja dobre efekty specjalne np. posejdon czy mumia 3- ale co z tego skoro braki w fabule i wiele niedociągnięć sprawiają że są to strasznie głupie filmy. Jeśli będę miał dużo czasu i troche kasy to kupie sobie dobry program do robienia efektów specjalnych zrobie kilka klipów wypuszcze na youtube i dam ci bys ocenil napewno dostane 10/10.

ocenił(a) film na 4
exent

A btw raczej nie zarobi miliarda zamało fanboyów:P. A wogole i tak pewnie trafi do netu i połowa ludzi sciagnie marne cam'y i bedzie sie cisnac ze film ma slabe efekty itp.