PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181346
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

ciekawi mnie czy ktoś to jeszcze zauważył?

Na początku finałowej bitwy jak Bee i bliźniaki uciekając przed Starscreamem wjeżdżają do jakiejś odkrywkowej kopalni(??) czy coś w tym stylu, wybuch unosi chmurę kurzu w którą wjeżdżają bliźniaki. Po chwili jest dokładnie to samo ujęcie, tylko dłuższe o sekundę/dwie.
Oglądając film w kinie rzuciło mi się to w oczy, ale nie byłem pewien. Sprawdziłem więc w domu na wersji cam i na bank wlepili to samo ujęcie dwa razy:)

Właściwie jest to bez znaczenia dla większości widzów ale film nakręcony za pierdylion pieniędzy powinni dopracować ;)

BTW jedynka dużo lepsza według mnie.

ocenił(a) film na 3
babashaker

Za pierwszym razem w kinie tego nie zauważyłem,ale drugi raz jak poszedłem to już widziałem ten dubel :D ALe dla mnie to nie ma znaczeni i nie zgodzę się z tobą.Dwójka miażdzy jedynkę :D

ocenił(a) film na 8
Ajinur

Dwójka miażdzy jedynkę ooo tak...aż strach pomyślec co zrobi trójka z dwójką..heee

ocenił(a) film na 10
babashaker

Nie wiem czy ktoś zauważył ale parę scen było żywcem wyciętych z jedynki?
Np. pierwsze ujecie na przylot Deceptów na Ziemie czy lot Predatora.

Co nie zmienia faktu że film przezajebisty i jutro idę jeszcze raz:D

ocenił(a) film na 9
Dorikin

tak to prawda - uzyli tych samych scen w filmie- oglądałem pierwszą część ok. 20 razy (i jeszcze mi się nie znudziła - teraz czekam na "2"na DVD) i chyba z 3 razy wszystkie akcje w zwolnionym tempie więc wiem że te ujęcia były powtórzone.

a jesli ktos ma 1 część na DVD to też może sprawdzić że pewna scena była wzięta dwa razy - (dodałem to jako ciekawostkę na filmwebie ale nie została zaakceptowana)
1 raz - kiedy Barricade (SALEEN S281 - ford mustang) mija Mikaelę na skuterze - potem mija czarny samochód z przodu i dwa srebrne z tyłu.
2 raz jest ta sama scena kiedy Barricade zgłasza gotowość po mobilizacji Decepticonów ( kiedy frenzy wykrył AllSpark)

ocenił(a) film na 10
LadiesMan217

Dokładnie tak jak mówisz. Też mam to na DVD i znam film na pamięć:)