Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154343
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Trailer 2

ocenił(a) film na 8

Przedstawiam szczegółowe informację dotyczące Trailera 2 to co czeka nas przez 3 dni przed jego publikacją.

Monday, 04/25
TF3 Trailer Countdown begins with exclusive image #1

Tuesday, 04/26
Exclusive image #2

Wednesday, 04/27
Exclusive image #3

Thursday, 4/28
9am (Pacific Time) - Exclusive image #4
4pm (Pacific Time) – Exclusive TRAILER LAUNCH"

zamek11

The_fallen jeszcze więcej? nie no to już za dużo ich tam będzie...
Bay mówił że w trójce ma być znacznie mniej robotów niż w dwójce (w 2 części było 13 autobotów.)

transformers567_fw

.....Ej, a może będzie tak.... Optimus i autoboty odlatują -> Ziemia przegrywa z Decepticonami -> Przybywa Sentinel Prime i kilku jego autobotów

ocenił(a) film na 10
The_Fallen

wątpie żeby odlecieli
i tak film będzie cholernie długi jak mają te bitwy połączyć w jednym filmie i jeszcze autoboty mają odlecieć

paramount

Ej a nie przyszło nikomu do głowy to że ta głośna scena z optimusem to może być już samo zakończenie filmu? Moja propozycja:
Autoboty i ludzie po raz kolejny zniszczyli deceptikony,część z nich uciekła a część została zabita.
Optimus i autoboty postanowili że odlecą i powiedział Samowi:
Jeżeli Deceptikony znowu tu przybędą to walzycie na własną rękę z nimi.

Lub:
To jest połowa filmu gdzie Optimus obraził się na ludzi i odszedł z NEST razem z resztą i powiedział Samowi na zasadzie:
Od teraz już z wami nie współpracujemy walczycie na własną rękę.

ocenił(a) film na 6
transformers567_fw

Ne czytałeś wcześniejszych postów, wszystkie teorie już zostały przerobione.
Jakoś mi się nie widzi, żeby to była końcówka, Optimus mówi o straconym zaufaniu.

Madoq

Czytałem ale przedstawiam moją teorię.

ocenił(a) film na 8
transformers567_fw

Teorii jest sporo na ten temat, dobrze, że Bay zrobił nam z filmu zagadkę

Nie ukazał nam Sentinela i Megatrona, czy chociaż Silverbolta albo Soundwav'a

Za to mamy Dweller'a który jak widać jest najlepszy w robieniu zniszczeń, łamiąc budynek na pół - na zwiastunie

RollOut

Ahaaaa czyli to jest Dweller.

ocenił(a) film na 2
transformers567_fw

taki mechaniczny kraken :d
A tak btw,na jednym z ujęć ostatniego trailera widać na budynku stojącego Megatrona i Shockwave'a jeśli się dobrze przyjrzeć,tak sądzę.Moment kiedy taki wielki statek deceptów przelatuję nad miastem między budynkami,a tam niżej oni właśnie stoją,co o tym myślicie?
http://www.youtube.com/watch?v=gKOQAnvBHCw
1:23- a może to starscream jest tam na prawo;p

Ajinur

Nie według mnie są to jakieś deceptokony bez formy.

transformers567_fw

co do tych stojących na budynku to mozliwe ale chyba nie bo jeden nie przypomina. ale ja wam powiem nie ma co gdybac wystarczy poczekac te 2 miechy na film i gitara;pp

zamek11

teraz tak powiekszyłem ten obraz to wiecie ze to mozliwe ze to megatron ten po lewej sylwetka całkiem podobna. ale nie jestem pewien.

ocenił(a) film na 10
zamek11

okaże się za dwa miesiące czy to na pewno megatron

ocenił(a) film na 9
Piotr_filmweb_2

nie, to jest shockwave.

ocenił(a) film na 2
lubiekakao

ja dziś na szybkich i wściekłych do kina idę,na dużym ekranie będzie lepiej widać to wam powiem,w końcu to żaden spoiler:P

Ajinur

Daj znać czy wyświetlają ten zwiastun.

ocenił(a) film na 2
Snajper_21

nie zawiodłem się,był taki jaki powinien być,nie żaden krótki spot,ani ten pierwszy nic nie pokazujący tylko ten ostatni.Efekty dźwiękowe na samym trailerze miażdżyły i wciskały w fotel,trailer piratów zrobił na ludziach chyba mniejsze wrażenie;p Ale nie przyglądałem się tej scenie bo wiadomo,że w kinie jakościowo jest troszke gorzej niż w rozdziałce HD na kompie;p

Ajinur

mogłeś to nagrac:(

ocenił(a) film na 8
zamek11

ja byłem wczoraj na Fast Five w multikinie Kraków i był trailer do Transformersów, ale ten pierwszy, gdzie jest tylko pokazane jak astronauci odnajdują Arke i jest pokazany Sentintel Prime. Szkoda, bo miałem ochote zobaczyć namiastke walki na duzym ekranie:)

frantic84

U mnie tak samo ale w Multikinie w Rumi.

ocenił(a) film na 8
Snajper_21

http://www.youtube.com/watch?v=4dhyHjJI7mo&feature=player_embedded

Trailer version France

Kilka ujec nowych ;)

RollOut

No nie za wiele pokazali ;d Ja chyba jutro idę na Wściekłych to zobaczę jaki trailer puszczą.
A za tydzień na piratów i wtedy trailer w 3D ;-)

ocenił(a) film na 8
Angelo

http://www.dailymotion.pl/video/xinsly_transformers-3-la-face-cachee-de-la-lune- palace-hotel-carlton-festival-de-cannes-2011_shortfilms

ocenił(a) film na 8
Angelo

@Up, także wybieram się na piratów, więc mam nadzieję, że ten trailer w 3D mnie nie zawiezdzie.
p.s filmik z kilkoma nowymi scenami
http://www.dailymotion.pl/video/xinsly_transformers-3-la-face-cachee-de-la-lune- palace-hotel-carlton-festival-de-cannes-2011_shortfilms

Ajinur

Kurcze... jednak pokazali ten pierwszy zwiastun - grudniowy przed Fast Five 5. A szkoda, myślałem że puszczą ten ostatni.

ocenił(a) film na 8
Angelo

Ten ostatni z kilkoma scenami mają puścić przed "Piraci z Karaibów" ne przed Fast Five.

RollOut

A umnie w kinie puścili ten nowy zwiastun z kwietnia...

The_Fallen

Uwaga!! Będąc dziś w Multikinie na filmie Ksiądz 3D puścili zwiastun ten najnowszy z jeszcze nowszymi scenami. Dla tych którzy chcą wiedzieć jakie to podaje te które udało mi się jeszcze spamiętać.

Scena 1 - Dzieje się w hangarze albo w tym statku na księżycu ( nie pamiętam dokładnie) jest przeszukiwany przez Optimusa i drugiego autobota.
Scena 2 - W slowmotion pokazana ciężarówka która się przewraca i wylatuje z niej Sam i Bumblebee.
Scena 3 - Scena w której widać lecącego Optimusa w stronę tej ośmiornicy co niszczyła wieżowiec i zanosiło się na to jakby Optimus miał właśnie wycelować działo prosto w Deceptikona.
I mam uwagę do sceny która też się pojawiła dziś u mnie w kinie a także była ona w jednym ze spotów. Scena w której Optimus wymachuje działem i wylatuje z niego nabój, na dole przed optimusem znajduję się Sam i Epps. Jestem na 90% pewny że dzieję się ona w Europie, w Rosji albo w Ukrainie jak ktoś kiedyś wspominał.

ocenił(a) film na 8
Snajper_21

Czyli 3D zwiastun wydali?

ocenił(a) film na 8
RollOut

Utwory w zwiastunie nr 2

1. Machine Vandals - Thorgasm 3:15 min
2. Pusher - Prelude 2:18 min

Zwiastun nr 1

David Wesley Joseph - "Noble Soldier"

RollOut

Tak był w 3D

Snajper_21

I jak efekty 3D ?

Angelo

Osobiście nie przepadam za efektami 3d, więc jakiegoś wyraźnego wrażenia na mnie nie robią, ale byłem zszokowany nowymi scenami, które ogólnie te jednak zrobiły na mnie wrażenie. To będzie epicki film, najlepiej jakby nie było żadnych zwiastunów, może 2,3 spoty, to wszytko film już samą nazwą powinien zachęcać. Jeszcze półtora miesiąca!! :)

ocenił(a) film na 5
Snajper_21

"W sieci pojawiła się pierwsza recenzja filmu Dark of the Moon! Jakim cudem, skoro film będzie miał premierę dopiero za półtorej miesiąca? Jeden z redaktorów Ain't It Cool News miał okazję wziąć udział we wczesnym pokazie trzeciej części Bayformerów w Chicago. O tym, jakie wrażenie wywarł na nim film możecie przeczytać tutaj. W rozwinięciu newsa znajdziecie zaś krótki wyciąg co ciekawszych, niespoilerowych informacji zawartych w jego recenzji.

Źródło: TFW 2005.

- Skids i Mudflap - są w filmie, ale ich rola została zmniejszona.
- Bitwa o Chicago będzie trwała ponad godzinę.
- Megatron jest przerażający z wciąż brakującym kawałkiem głowy straconym w Revenge of The Fallen.
- Leonard Nimoy perfekcyjnie wcielił się w Sentinela Prime.
- Rosie Huntington-Whiteley spędza dużą część filmu w dość obcisłych ubraniach. W porównaniu jednak do Megan Fox, jej postać jest ważna dla fabuły.
- Rodzice Sama prawie nie pojawiają się w filmie.
- Dużo cywili zginie podczas bitwy o Chicago."

Żródło: Transformery.pl Gridlock

Danusiek

Jeżeli to prawda to będzie mrocznie.

Snajper_21

a ja mam pytanie w 2 czesci transformersa sam ma wykłac z astronomi czy fizyki nie pamiętam ale mówi o tych 17 wymiarach i swpomina o sentinel prime. ze odebrał jakiś sygnał to moze ma to jakies powiązanie z 3 czescia i tym statkiem na księżycu. czy nie za bardzo?

ocenił(a) film na 8
zamek11

tak dokladnie jest tam zdanie "gdy Sentilen Prime otrzymał sygnał" uwazam, ze Bay juz wiedzial badz planowal 3 czesc powoli

RollOut

no i ciekawi mnie to czy to jes związane z 3 czescia to co powiedział sam.w pewnym sensie jest tak jakby podsunieta mysl ze własnie miała byc ta 3 czesc. tak jak mówisz.

ocenił(a) film na 2
zamek11

kiedyś już o tym pisałem;p Może dwójka będzie miała więcej wspołnego z trojką niż nam się zdaje.W trailerze widać ten taki błysk/laaser co idzie w górę. Pamiętać co mówił Jet Fire w dwójce o tych maszynach pochłaniających energie słoneczną? Może coś jest z tym powiązane,chyba,że to jakaś wiązka elektromagnetyczna na księżyc żeby coś tam obudzić dużego:D Unicron? Nie no co wy,to nie możliwe;p

ocenił(a) film na 2
zamek11

kiedyś już o tym pisałem;p Może dwójka będzie miała więcej wspołnego z trojką niż nam się zdaje.W trailerze widać ten taki błysk/laaser co idzie w górę. Pamiętać co mówił Jet Fire w dwójce o tych maszynach pochłaniających energie słoneczną? Może coś jest z tym powiązane,chyba,że to jakaś wiązka elektromagnetyczna na księżyc żeby coś tam obudzić dużego:D Unicron? Nie no co wy,to nie możliwe;p

Ajinur

unicron? e to nie mozliwe choc jak by był to by sie działo/ moze jesli by powstala 4 czesc to fajnie by bylo jak by tam był bo tej czesci to juz byla by trochę przesada.a ten laser to mysle ze to ma obudzic tych deceptikonów co sa ka księżycu i urochomic ten portal tak aby sie oni mogli znalesc w waszyngtonie prosto z ksiezyca. bo inaczej tego sobie nie wyobrazam. a omijajac tem temat to zaciekawiło mnie to o ten statek na ksiezyciu co jest tam sentinel prime. bo jak widac w zwiastunie jest pokazane ze sa tam ine transformersy uspione i jest ich sporo jesli by sie kazdy tak przyjżał. tylko czy to nie czasem decepti albo jeszcze lepiej autoboty.

zamek11

http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=77733
Patrick Dempsey!