No więc moim skromnym zdaniem film pierwsza klasa!!!!Byłam na nim w kinie jak był wyświetlany i jest jednym z najlepszych filmów tego typu jakie widziałam!!! No ale wiadomo, jeśli za film bierze się Michael Bay i Steven Spielberg, to musi być dobry!!!Uwielbiam ten film, oglądałam go kilka razy i zawsze mi się podoba tak samo!!! Czekam z niecierpliwością na kolejną część, na pewno nawiedzę kino:)))
Ja dzisiaj obejrzałem już chyba 9 raz i nie mogę oka ucieszyć tymi wszystkimi efektami tym bardziej w Full HD. Wydaje mi się, że jeżeli chodzi o efekty specjalne(przede wszystkim szczegóły) to ten film powinien dostać Oskara. Nie mogę się doczekać na dwójkę. Nawet jeżeli byłaby gorsza od jedynki to i tak pójdę.
Dla mnie to najlepszy film w historii w kategorii rozrywkowego kina akcji (to, że to soft-sf oraz na podstawie komiksu - inna sprawa).
Całą swoją strukturą prezentuje ideę filmu "dla wszystkich", co jest naprawdę trudno osiągalne. Twórcy wyjątkowo składnie połączyli kilka gatunków, a najbardziej zaskoczyły mnie motywy komediowe, które był po prostu ... śmieszne. Mnie mało co rozbawia, a pozwoliłem sobie na głośne paru krotne zaśmianie się w kinie - ewenement, mówię wam ;)
Filmowy McDonalds podniesiony do klasy włoskiej restauracyjki.
Myślę, że część 2 technicznie będzie lepsza, a co do fabuły i jej dynamiki - zobaczymy.
"Umrę jak nie zobaczę"