7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308325
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Zero realizmu!

ocenił(a) film na 6

Powiem krótko: ten film jest nierealistyczny!

ocenił(a) film na 9
Mortuus

hahahaha...!!! a czego ty się spodziewałeś? Ze to bedzie realistyczne? To chyba ostatnia rzecz jaką można oczekiwać od tego filmu..
Głupszego oskarżenia wymyśleć nie mogłeś?

ocenił(a) film na 10
Izzet

No jasne Stary... ! masz w zupelnosci racje , film ktorego podstawa byly kresowki o robotach nie moze byc nierealistyczny..
Skandal !!

ocenił(a) film na 8
KELON

zgadzam się

Zabiłeś mnie tym człowieku... zabiłeeeeś
Buhahahahahahahaha

Czy ty naprawdę spodziewałeś się, że te roboty będą z papieru?? buhahaha

ocenił(a) film na 10
fifa114

zgadzam się z tymi u góry, czego można się spodziewać po filmie sci-fi? ten film powstał na podstawie bajek i komiksów, więc jak może być realistyczny. O to właśnie chodzi.

ocenił(a) film na 10
Izzet

nierealistyczne???? Żeby było realistyczne to chyba musiał by to być film
<tak jak większość bardzo realistycznych polskich filmów> o dojeniu krowy :D

użytkownik usunięty
Izzet

Jak ma 12 lat i nikt go nie kocha to czego się dziwisz, ze nie umie nic napisać?

ocenił(a) film na 7
Mortuus

To chyba na Joe Monster miało być?

ocenił(a) film na 10
Grifter

Takie argumentu jeszcze nie widziałem - film o TransFormerach ma być "realistyczny". Wszystkie prawa fizyki zostały w nim zachowane i to naprawdę świetnie a to, że Transformery są "nierealistyczne"... Sam nie wiem co powiedzieć skoro film jest z gatunku SF xP

ocenił(a) film na 10
Prime1

Jak dla mnie te robociska były bardzo realistyczne, a przynajmniej pod względem materiału-nie było widać ,żestworzył je komputer. Można było by pomyśleć, że stany zjednoczone albo japonia stworzyły je tak jak w przypadku maszyn i robotów przemysłowych dla celów militarnych, tylko że w o wiele zaawansowanej technologii. Podobnie wyglądały roboty z matrixa, też realistycznie

Mortuus

Nagroda Darwina 2007 :D
Realistyczny film o robotach z przyszłości... ciekawe :D

ocenił(a) film na 6
Leito_KS

Co ja moge za to, że Transformery z filmu nie wyglądaja jak te prawdziwe? Nie do mnie pretensje, tylko do twóerców tego nierealistycznego filmu!

ocenił(a) film na 6
Mortuus

transformery w filmie wyglądają świetnie
Ty piszesz że film jest nierealisyczny spójrz najpierw na gotunek filmu
a później pomyśl co napisać

ocenił(a) film na 6
mag20

no science fiction. To co z tego? To znaczy że co? Że już pterodaktyle mogą mieć różowe skrzydła? Nie! Ot co!

użytkownik usunięty
Mortuus

a dlaczego nie? :P:P:P:P: a mogą mieć, a zwierzęta mogą gadać:P

ocenił(a) film na 6
Mortuus

A Alien był realistyczny zwłaszcza Obcy 8 pasażer nostromo spięty był jakis i tak sztuczny ale jaki reaaaalistyczny:):): nałem sie jak cholera i boję sie do dzisiaj:) Critters'y tez byłe nieralistyczne druty było widac czasem ludzką ręke ale jakie były realistyczneeee bałem sie jak cholera i boję sie do dzisiaj.
i tak mozna pisac bez konca. Si-fi ma byc nieralistyczny w swoim realizmie to chyba to leci? dla mnie to trasnformersy mogły miec opny jako oczy i tez byłyby nierealistyczne. bo będa zawszE! i dobrze!!!!!!!!!

pozdro::):):

czkam na bardziej nierealistyczna 2 częsc

ocenił(a) film na 10
Mortuus

Jakie prawdziwe ? Te za oknem ?:> Więc teraz dzieli się na prawdziwe (pewnie kreskówka) i nieprawdziwe (film) ?? Zaiście, pięknie by wyglądał Optimus wycięty z kreskówki i wklejony obok Sam'a :]

ocenił(a) film na 8
Mortuus

hahaahhahahahahaha no wiesz jakto nie realistyczny, przecież ten film jest na faktach ;)

Mortuus

>>>> zgadzam się z tobą w 100%!!!! i znam przyczynę tego F A K T U. Otóż dowódzcę odziału autobotów - Optimusa Prime - powinien zagrać ktoś pokroju Jacka Nicholsona ,a nie taki trzeciorzędny aktorzyna i totalne beztalencie jak ... <<<<

ocenił(a) film na 6
xabu

????????????? Nicholson jest za niski!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Mortuus

założę się jednak, że w tym filmie transformery wyglądają bardziej realistycznie niż twoja twarz... irl

ocenił(a) film na 7
Mortuus

Bardziej dennego filmu już dawno nie widziałem!!! Całkowicie zgadzam się z autorem tematu, te autoboty to totalna porażka zero mimiki twarzy i w ogóle.

Nomis

Świetne prowokacje!
Teraz już chyba widziałem wszystko.

Film jest beznadziejny, bo roboty nie miały mięśni, mimiki twarzy i były nierealistyczne! Ufam, że teksty te pisane były dla jaj.. bo jeżeli ich autorzy byli poważni, to niech ich Bóg ma w swojej opiece xD

ocenił(a) film na 6
Mithrill

Ej no ale ty mi nie zarzucaj ża ja jestem niepoważny! Kazdy ma prawo miec własne zdanie. Transformery są w tym filmie jak Paweł Małaszyński - drewno! I to nie jest prowokacja. Prowokacje to robi Jasiu Śmietana na onecie. Ja się do tego poziomu zniżać nie bedę.

ocenił(a) film na 6
Mortuus

Dac mu oscara za najglupsze posty na Filmwebie XD. A tak swoja droga nie jest glupi pomysl z ta nagroda by nagradzac takich debili jak ten pan co mowi ze transformers jest filmem nierealistycznym, albo innym jak np jednemu co mowil ze ten film nie ma jakichs specjalnie dobrych efektow. Dawalibysmy im np po lizaczku. No nie moge gdzie wy sie ludzie uchowaliscie

ocenił(a) film na 10
danus1986

NO tak a zemsta sithów była bardzo realistyczna że dałeś jej 10/10?
Weź człowieku nie rób z siebie totalnej cioty;/ i nastepnym razem pomyśl, użyj MÓZGU!!! zanim założysz temat aby pieprzyc takie głupoty...

ocenił(a) film na 6
Grzegorz210

Proszę mnie tu tak nie wyzywać brzydko, jak pan tak szpera to niech pan wyszpera, że akurat tajemnicy góry brokeback nie lubię. Rażą mnie te krajobrazy.

ocenił(a) film na 6
Grzegorz210

A zemsta sithów jest realistyczna, bo wiernie oddaje jak sie na przykład fotel pode mną trząsł jak ten statek na początku przelatywał. Bo gdyby naprawdę przelatywał, to by taki hałas i łomot własnie robił i by się fotel pode mną trząsł jakby ten statek co na początku rzeczywiście przelatywał. A widzisz, mam rację, czy nie mam racji?

ocenił(a) film na 8
Mortuus

Ale na przykład Szósty zmysł jest nierealistyczny, bo bruce Willis niby nie zyje, ale żyje, bo przecież potem jest w szklanej pułapce. A co do realizmu zemsty sithów, jak statek nad tobą przelatuje w kosmosie, to nie żyjesz, więc nie wiesz, czy się fotel trzęsie, czy nie, może teraz podczas każdej sceny w kosmosie, specjalne maszyny próżniowe będą wysysac powietrze z sali kinowej? To by było fajne. Czas apokalipsy dopiero zrobił się realistyczny, kiedy umarł Brando. Można zrobic realistyczny film sf. Na przykład AI jest miejscami realistyczny, bo kiedy kamera jest w miejscu, to wydaje Ci się, że ty też jesteś w miejscu i jesteś, bo siedzisz. Transormery chodzą trochę za wolno a czasem zbyt szybko i jak oni jedżą samochodami różni ludzie ci, to przy zadnej ulicy nie ma na przykład zabitego zwierza płowego, a przecie czasem jest. Zgadzam się.

ocenił(a) film na 6
gupy

A mi zarzucają, że głupoty piszę. Dziwne to forum jakieś. I jeszcze jak ktoś tak jak ja normalność wprowadza i zdroworozsądkowe oceny to go atakują.

ocenił(a) film na 6
danus1986

Zamilcz babo jak nie masz nic ciekawego do napisania!

ocenił(a) film na 8
Mortuus

A poza tym słowo robot wymyslił czech, więc powinni mówic po czesku.

ocenił(a) film na 6
gupy

Zgadza się. A jak mówisz "dupa", to powinieneś przy tym pierdnąć.

ocenił(a) film na 8
Nomis

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!! UWAGA POZIOM pana wyżej.... Gwiezdne wojny są totalnie pozbawione realizmu:PPPPPPPPPPPP no paranoja.......... a ocś ty chciał w tym filmie zobaczyć!? wojne na wojskowe roboty saperskie?!:DDDDD

użytkownik usunięty
Mortuus

BUAAHAHA!! ALEŚ PALNĄĆ, transporters nierealistyczny??!! <hahaha> a jaki ma być??!! Matrix też jest nierealistyczny, to samo masz z połową innych pordukcji!! A skąd wiesz, że w kosmosie nie żyją takie cywilizacje?!!Poznałeś już go?! <lol2>
Co do tego, że roboty nie miały mimiki, to no dajcie spokój! Robot, to robot, kojarzy się z czymś sztywnym nie? Jak mam mieć mimikę? Stalową??!!
Ja uważam, że film świetny!

ocenił(a) film na 7

Nawet takie filmy jak transformers muszą poddawać się prawą fizyki i zawierać nutkę realizmu!

użytkownik usunięty
Nomis

hahah, dobry żart. Chyba oglądamy je by ODERWAĆ SIĘ OD RZECZYWISTOŚCI, NIE? A właściwie to ten film ZAWIERA NUTKĘ realizmu!! Skąd wiesz jaki jest kosmos? Czy tam nie zyją inne cywilizację? Skąd wiesz, że tqaka kostka nigdy nie istniała? Jak to się mówi, jakbyśmy tylko my byli w całym kosmosie jedyną cywilizacją byłoby to ogromne marnotrastwo przesteni:P A jeśli jesteś AŻ TAKIM BIG REALISTĄ TO NIE WYVBIERAJ SIĘ NA TEN FILM BO Z GÓRY JEST WIADOMO JAKI BĘDZIE.

ocenił(a) film na 6

Mam prawo twierdzić że jest nierealistyczny, bo jest! Skoro film przedstawia roboty to powinien je przedstawiac jak należy, szczególnie film z takim budżetem!

ocenił(a) film na 9
Mortuus

Przedstawic jak należy czyli jak?

ocenił(a) film na 6
Darth_Carnage

Panie, robot to jest robot, wiadomo. A co ma robot też wiadomo. Robot ma kontruktora. Więcej! Robot ma konstruktora, a konstruktor ma robotę. Robotę ma żeby zrobić robota. To ja się pytam, co to za robota że taki robot wyszedł z tej roboty nierealistyczny?

użytkownik usunięty
Mortuus

przedstawić jak należy? A jak sobie inaczej wyobrażałeś roboty? Bo ja dokładnie tak. W tym filmie chodzi o efekty!!

ocenił(a) film na 10
Mortuus

Wiadomo było, że będzie nie realistyczny ale jak chcesz oglądać realistyczne film to nie idź na Transformery do kina tylko na "Brokeback Mountain" <lol> Tam masz aż zanad REALIZMU HAHA

ocenił(a) film na 10
Kuki_10

ludzie jak czytam ten temat to mam ochotę tego autora z okna wyrzucić,gościu robot ma mieć mimikę?! weź mnie nie śmiesz jak już chyba gdzieś padła jedna wypowiedź to ten film zachowuję wszystkie prawa fizyki,w zwiąku z tym ma "nutę realizmu"

ocenił(a) film na 6
michal_mimi

Jest taki wierszyk: taką nutę wsadź se w d...

Ja bardzo proszę nie grozić mi tu defenestacją, w szczególności jeśli chodzi panu o coś wyżej niż parter. Ja do pana tak nie mówię i proszę szanować rozmówców.

Co do meritum: oczywiście, że robot ma mieć mimikę! Jak jest twarz, to jest mimika. W końcu przed filmem nie zaznaczono, że transformerów gra Steven Seagal, więc miałem prawo jakieś mimiki sie spodziewać. Poza tym, prosze mi powiedzieć, gdzie jest niby napisane, że roboty nie mają mimiki twarzy? No gdzie? Zadzwoń do "Pyta(nie) na śniadanie", oni tam udzielają mądrych, życiowych porad, to ci powiedzą, że nigdzie! Zreszta, co ja ci tu gadac będę, na pewno oglądasz.

ocenił(a) film na 10
Mortuus

a widziałeś jak roboty poruszają ustami?

I wybacz nikt by cie nie obraził gdybyś takich głupot nie pier..lił
Ale widze żeś jeszcze dziecko to o czym tu z tobą gadać?
...

ocenił(a) film na 6
Grzegorz210

Widziałem. I co, zonk nie? Myślałeś że nie widziałem, tak myślałem!

użytkownik usunięty
Grzegorz210

dokładnie! roboty i mimika! Kurde to chyba oskara za to damy co? Dużźo śmiechu:D

ocenił(a) film na 6

Tak się śmiejesz, bo nie wiesz, co mają Japończycy! Oni już mają roboty z mimiką twarzy! I do tych wzorców powinni równać twórcy filmów o robotach.

użytkownik usunięty
Mortuus

a czy Ameryka musi plagiatować i kopiować Japończyków? Apozatym robot z mimiką to już nie będzie robot! Roboty mają być robotami a nie mieć typowo ludzkie cechy!

ocenił(a) film na 10
Mortuus

znowu mnie śmieszysz,robot it's robot nie człowiek,a emocje i tak są dobrze oddane przez dialogi więc człowiek ROZUMNY od razu skapuje o co chodzi

ocenił(a) film na 6
michal_mimi

Czy ja wiem czy w dialogach sa dobrze oddane emocje? Moim zdaniem mogliby krzyczeć trochę głośniej. To by było bardziej realistycze. Wy byście na pewno krzyczeli głośniej na widak transformera, szczególnie, jeśli miałby dobrą mimikę twarzy.