7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308329
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Zero realizmu!

ocenił(a) film na 6

Powiem krótko: ten film jest nierealistyczny!

ocenił(a) film na 10
Mortuus

zależy od człowieka jeden by krzyczał i panikował jeden by zamarł w bez ruchu a trzeci zachowałby zimną krew z twojej wypowiedzi wynika że jesteś typem tego pierwszego człowieka

ocenił(a) film na 7
michal_mimi

a czwarty by narobił w pory...

ocenił(a) film na 6
michal_mimi

Cieszę się, że ktoś wreszcie podjął się rzeczowej analizy. W końcu temat na to zasługuje, by poświęcić mu mimutkę, albo i dwie. Jest wiele tematów, które czesto zbywa sie półsłówkami, niepodejmowanych przez inteligentnych ludzi. A którą technikę jedzenia bezy kolega lubi najbardziej?

ocenił(a) film na 10
Mortuus

świńst nie jadam,a tak na koniec to dla mnie ten temat jest bez sensu,Transformers i realizm ?!

ocenił(a) film na 6
michal_mimi

Bez nie lubi, ale na realizmie się zna! Co jeszcze wymyślisz mądrego?

ocenił(a) film na 7
michal_mimi

Wypowiedział się typowy nie wymagający od filmu nic ambitnego prymityw!

ocenił(a) film na 10
Nomis

a co relaizm ma do bez ?? a nemis do mnie mówisz?? ile ludzi tyle gust a założyciel tego tematu założył go chyba tylko po to żeby móc sobię pogadać z ludźmi bo w realu mu to nie wychodzi(zapewne)

ocenił(a) film na 7
michal_mimi

tobie to nawet w necie nie wychodzi...

ocenił(a) film na 6
Nomis

Własnie. Bezy i realizm... Albo w lewo, albo w prawo, kolego. Zdecyduj się w końcu!

ocenił(a) film na 10
Mortuus

kretynizm w najgorszej postaci,twoich wypowiedzi nie ogarnąłby nawet sam Platon

ocenił(a) film na 6
michal_mimi

Prosze pana, wg Platona rzeczywistość postrzegana zmysłami jest tylko tym co się staje, ale nie jest. Ten przykład dobitnie pokazuje, jak istotny element uciekł twórcom Transformers w ich ukazywaniu robotów w sposób niby realistyczny, a tak na prawde nie mający nic wspólnego z rzeczywistościa, ani z bytem. Bo, chłopie, wg Platona byt to idee, niezmienne pojęcia, idealne wzorce rzeczy. A w transformersach nie ma nawet mimiki robotów na przyzwoitym poziomie!

ocenił(a) film na 10
Mortuus

mam dość tej bez sensownej rozmowy,jeśli jesteś na tyle INTELIGENTNY że roboty są nie ralistyczne z powodu braku mimiki to współczuję

ocenił(a) film na 6
michal_mimi

Prosze pana, oczywiście że roboty bez mimiki sa nierealistyczne. Widział pan kiedys realistycznego robota bez mimiki?

ocenił(a) film na 10
Mortuus

a widziałeś kiedyś tak zaawansowane roboty?? a co do pytania jest po prostu bez sensowne i tyle

użytkownik usunięty
Mortuus

nie no kur* mam dość tej bezsensownej gadki. WIDZIAŁEŚ DO CHLERY KIEDYŚ ROBOTA Z MIMIKĄ??!! MIMIKA TO LUDZKA RZECZ! A TO NIE SĄ LUDZIE! TO KAWAŁKI METALU! METAL NIE MA MIMIKI CO NAJWYŻEJ PORUSZA GĘBĄ!!

boże... głupszego tematu nie można załozyć?? A OD KIEDY OD FILMU SCIENCE-FICTION OCZEKUJE SIĘ ŻEBY BYŁ REALISTYCZNY?

ocenił(a) film na 10
Beliar

cieszę się że ktoś mnie wsparł w walce z tą bezsensowną wypowiedzią

michal_mimi

chyba prowokacją... :D

ocenił(a) film na 6
Mithrill

Jak juz powiedziałem, nie jestem Jasiem Śmietaną, żeby się w prowokacje bawić. Po prostu staram sie przekonac ludzi, że ten film jest nierealistyczny. I pan tego nie zmieni, proszę pana.

ocenił(a) film na 9
Mortuus

'Po prostu staram sie przekonac ludzi, że ten film jest nierealistyczny.'

A jak już kogoś przekonasz, to co? Dostaniesz medal? Gratulacje od prezydenta? Czy może działasz bezinteresownie?
Jeżeli cały film stracił urok z powodu braku mimiki u ROBOTA, to naprawdę zazdroszczę, że nie masz większych problemów.

użytkownik usunięty
Abderyta

mnie nikt nie przekona! A jak już mówiłam, robot z mimiką byłby nie robotem ale bardziej ludzkim dziełem!

ocenił(a) film na 6
Abderyta

Otóż informuję, że wówczas uroczyście zjem bezę.

ocenił(a) film na 6

Ej, no teraz to już się chyba trochę zakręciłeś w tym co mówisz, kolego.

użytkownik usunięty
Nomis

Wypowiedział się typowy ignorant nie rozumiejący podstawowej prawdy o tym, że istnieją różne gatunki filmowe.

ocenił(a) film na 8
Mortuus

Roboty i mimika. Tak, to idealne połączenie. o_0 o_0. Gdyby roboty miały mimikę, to wtedy ten film rzeczywiście nie byłby realistyczny... zastanów się nad tym.! Zresztą zapewne to wiesz, tylko kręcą Cię takie prowokacje...

ocenił(a) film na 9
Mortuus

Ja tez powiem krótko: jestes debilem :)

ocenił(a) film na 6
kudlacz_2

A ty fajfusem.

Jeżeli nie widzisz braku realizmu w tym filmie i fatelnego wpoływu jaki owy ma na film, to ja nie wiem co się z toba chłopie dzieje. Widocznie fajfusy są gorsze od debili.

ocenił(a) film na 8
Mortuus

A od kiedy s-f są realistyczne. Zwłaszcza action s-f^^

ocenił(a) film na 6
Mortuus

Naprawdę?? A ja ciągle spotykam wielkie roboty na ulicach:P. To jeden z najgłupszych komentarzy jakie w życiu przeczytałam...:P

ocenił(a) film na 10
Charlize

Popieram, choć miałem trochę rozrywki czytając ten zawiły wątek o mimice robotów i nierealistycznych bezach.. a może coś pokręciłem ?.. hmm nie ważne.. w każdym razie autor całego zamieszania pewnie świetnie się bawił rzucając swoje "górnolotne" zarzuty. Jeśli on tak kocha realistyczne filmy S-F to zapewne ma ich ogromnie dużo w domu gdzie zemsta sithów zajmuje zaszczytne miejsce na piedestale "cholernie realistycznych filmów S-F".. Poza tym on twierdzi że film był nierealistyczny i potwierdzam że nie był bo być nie mógł. To nie powód żeby mówić że był zły - bo nie był. Nie można takich filmów krytykować za brak realizmu bo ten brak to nieodłączna część KAŻDEGO S-F.. nie wierzę że zniżyłem się do takiego poziomu jaki Pan "S" reprezentuje.. niech beza będzie z Tobą biedny człowieku

ocenił(a) film na 6
pavson21

Ja sie świetnie bawiłem? Nie, wcale nie bawi mnie wasze niezrozumienie kwestii wagi jaką ma mimika na realizm w przedstawieniu robota. W jednym się zgadzamy - również potwierdzam, że film nie był realistyczny bo być nie mógł bo jak mógł być skoro nie był skoro nie miał mimiki skoro mógł?

PS. Ty się odczep od tej bezy, ja ci w talerz nie zaglądam. Chyba jesteś chory z nienawiści!

ocenił(a) film na 6
Charlize

Wow. Też zawsze chciałem mieszkać w Japonii.

ocenił(a) film na 10
Mortuus

Facet, idź sobie pograć w bierki zjadając przy okazji realistyczne bezy i puszczając realistyczne gazy, a nie udzielaj sie publicznie. Bo to drugie nie wyjdzie ci na zdrowie, a to pierwsze tak.

A jak brakowało ci trzęsienia fotela podczas oglądania filmu to trzeba było sobie puścić bąka.

ocenił(a) film na 6
blackt_2

Cham i knur! Knur i cham!

Tylko na tyle cie stać? Niezdrowa żywność i pierdzenie? Wstań lepiej z krzesła i skieruj na nie wentylator.

ocenił(a) film na 8
Mortuus

o rany, ludzie, przeciez on was tylko tak podpuszcza...rzuca bombe (bez zastanowienia) a wy mu piszecie milion bulwersow:) kazdu glab wie, ze to bajka

chibi

Od kilku miesięcy nie logowałem się na ten portl, ale kiedy zobaczyłem ten śmieszny temat, aż się nie mogłem powstrzymać, żeby czegoś nie napisać. Jak widać prowokacyjne tematy cały czas na fali. Mimika u robotów... no dobrze może nie jestem znawcą, ale bez przesady. Dosyć idiotycznie wyglądałoby gdyby roboty w tym filmie mialy mimikę, to chyba dzięki temu, że jej nie mają jest zachowana jakaś rownowaga między filmem a komiksem. Wyobrażasz sobie, gdyby transformery miały mimikę to film byłby bardziej realistyczny? Jeżeli śmieszność idzie w parze z realizmem to rzeczywiście byłoby to znakomite posunięcie. Drogi kolego odpowiedz mi na jedno konkretne pytanie, bo patrząc na Twoje wpisy, od razu rzuciło mi się takowe, mianowicie: Czy gdyby te całe transmormery posiadały mimikę twarzy, to czy wówczas nazwałbyś ten film realistycznym?

ocenił(a) film na 6
lilarcor

Nie.

To by było na tyle w kwestii odpowiedzi. Reszta bo post był za krótki.

ocenił(a) film na 6
chibi

To nie jest bajka, tylko poważny film i jak kazdy film wymaga od twórców powaznego podejścia. A ja się pytam, gdzie to poważne podejście, gdy roboty nie mają mimiki twarzy? Czy wy naprawdę nie rozumiecie że to niezbedne, czy nie widzicie jak obniża to realizm świata przedstawionego w filmie? Ja nikogo nie podpuszczam, na pewno nie napisałem ani słowa bez zastanowienia - wręcz przeciwnie, każdą literę przemyślałem cztery razy, a znak interpunkcyjny trzy.

użytkownik usunięty
Mortuus

ale popatrz, CZY TY NIE ROZUMIESZ ŻE ROBOTY NIE SĄ LUDZKIE, ŻEBY MIEĆ TĘ CHOLERNĄ MIMIKĘ??! TO LUDZKA CECHA!! WYOBRAŻASZ SOBIE UINANIE SIĘ METALU NA ICH "TWARZY" GDY MÓWIĄ ALBO OKAZUJĄ EMOCJE? TO NIE JEST PO "ROBOCIEMU" TYLKO TO LUDZKIE! A ONI NIE SĄ LUDZCY! nie no, zaraz tu pęknę ze smiechu, roboty i mimika <hahaha> buahahaha

ocenił(a) film na 6

No to po roboviemiu czy po ludziowemu, bo jak na razie po niezrozumiałemu.

użytkownik usunięty
Mortuus

eh... no tak, wymysliłam nowe słowo bo nie umiałam tego inaczej wyrazić i zaczyna się:/
Chodzi o to, że jakby miały LUDZKĄ mimikę to nie byłyby ROBOTAMI.

ocenił(a) film na 7

Hmmm..... a mnie sie wydaje ze mimika twaezy u robotów byłaby zbędnym zabiegiem,poza tym ten film jest wzorowany na komiksie gdzie jak dobzre pamiętam(no w sumei oglądałem to ze 12 lata temu chyba) roboty mimiki nie miały.
Ale czy jakas mimika ma cos do tego zeby stwierdzic że film jest nierealistyczny ? To tak jakby powiedzieć że w fimie x aktorstwo jest na żenujacym poziomie bo pan y grał tragicznie :/

ocenił(a) film na 7
mcgasior

Mało pan zatem ma pojęcia o filmie x. Ponieważ jeśli pan y gra tragicznie , a mówiąc bardziej szczegółowo mało produktywnie. Zepsuć to może całe sceny do tego stopnia że nawet pani Michelle Wild nie pomoże!

ocenił(a) film na 6
Nomis

Dokładnie. Wreszcie się jeden znalazł, co się z nim zgodzić moge w 100%. Michelle Wild faktycznie ma świetną mimikę, szczególnie pod koniec scen ze swoim udziałem.

ocenił(a) film na 6
mcgasior

To oczywiste! W latach 80-tych nie potrafili jeszcze zrobić mimiki, ale dzisiaj?! świat poszedł do przodu, także w kwestii mimiki robotów.

użytkownik usunięty
Mortuus

jasne!!~DO CHOLERY CZY TY WRESZCIE ZROZUMIESZ, ŻE ROBOTY TO NIE LUDZIE, ŻEBY MIAŁY MIMKĘ??!! WTEDY NIE BYŁYBY ROBOTAMI!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 6

Chyba żeś olaszało. Co ty opowiadasz? A czym by były? Zielonym ludkiem bez nosa? Zastanów się zanim coś napiszesz.

ocenił(a) film na 6

Generalnie ludzie ogarnijcie się, bo takie głupoty tu wypisujecie że aż strach. Nie chciałbym zobaczyć, ajk byscie komentowali ambitne, realistyczne kino z rewelacyjną mimiką twarzy!

ocenił(a) film na 8
Mortuus

"Co do meritum: oczywiście, że robot ma mieć mimikę! Jak jest twarz, to jest mimika. W końcu przed filmem nie zaznaczono, że transformerów gra Steven Seagal, więc miałem prawo jakieś mimiki sie spodziewać. Poza tym, prosze mi powiedzieć, gdzie jest niby napisane, że roboty nie mają mimiki twarzy? No gdzie? Zadzwoń do "Pyta(nie) na śniadanie", oni tam udzielają mądrych, życiowych porad, to ci powiedzą, że nigdzie! Zreszta, co ja ci tu gadac będę, na pewno oglądasz."

Autorze jesteś debilem ;)

ROBOT
CYBORG
ANDROID

to wszystko Roboty ;) ale taki zwykły robot nie moze mieć mimiki twarzy ;) co innego cyborg który wygląda jak człowiek ma skóre (np terminator) no to rozumiem

a ty byś chciał żeby wtrakcie gdy robot mówił jego szkielet który jest bardzo twardy (wytryzmuje te wszystkie ataki) wiginał sie wtrakcie mówienia :)

Jestes poprostu nie powazny ;)

ocenił(a) film na 8
WODNY

http://pl.wikipedia.org/wiki/Robot

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cyborg

http://pl.wikipedia.org/wiki/Android

jestes śmieszny ;) ile ty masz lat 16 ??