Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 97356
5,6 26 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

i świetnie się komponuje z pierwszą częścią. Zrobił na mnie duże wrażenie, a to może
dlatego, że bliżej mu duchem do lat 80 i pierwszej części stylem niż do dzisiejszych filmów i
to jego urok. Film sprawdza się pod każdym względem, choć nie widziałem go w 3d, ale jak
już często podkreślałem, nie lubie 3d, choć może rzeczywiście na ten film bym się skusił w
3d, może kiedyś. Film naprawdę bardzo dobry, ale należy to podkreślić, że schemat fabuły
jest w większości taki sam jak w pierwszej części na szczęście rozwinięty o wątek ojcowski i
to bardzo:) A swoją drogą, może to moje dziwne urojenia, ale ja bym ten film określił
również filmem religijnym (jak np. Pulp Fiction), nie macie takie wrażenia, że odnosi się w
jakiś sposób do Boga Stwórcy i jego Syna, itd itd, Bóg rozdzielony na dobrego i złego
(normalnie gnostycyzm ale jednak), stworzenie świata i odpowiedzialność za niego, a
właściwie uratowanie go dzięki synowi z innego królestwa itd itd No normalnie zajefajny
film:)

mariouszek

Fajna wypowiedź też zetknąłem się właśnie w tym filmie coś o stworzeniu świata było coś takiego właśnie, co mnie zaciekawiło jeszcze bardziej ten film;p Niestety nie miałem możliwości obejrzeć pierwszą część, ale z tego co mówisz 2 część nie zepsuła tego klimatu co miała jedynka a przeszło kilkanaście lat to cieszy bardzo. Przede wszystkim zachwycił mnie ten świat. Tak wspaniale skonstruowany, a do tego muzyka na poziomie dzisiejszych wielkich produkcji filmów, nic dodać, nic ująć. Świetnie się bawiłem przy nim obejrzałem 2 razy 3 czy nawet 7 obejrzę z przyjemnością. Film polecam każdemu kto lubi się oderwać od rzeczywistości i zajrzeć na moment w świat wirtualny, a nikt się nie będzie przy nim nudził. Główny Aktor Garett Hedlund świetnie zagrał, a także Olivia Wilde i Jeff Bridges dobrzy aktorzy film zajebiście zrealizowany. Dla mnie otrzymuje mocną 10.

Kane777_filmweb

no właśnie też mi się bardzo podobało, że tak świetnie sprzedano w tym filmie magię świata wirtualnego, to rzadko spotykane w kinie, może będzie kontynuacja, słyszałem coś o jakimś serialu, ale nie wiem na ile ma mieć związek z tymże:)

mariouszek

Ma być Sequel podobno może Sam ponownie wejdzie w system albo będzie się dziać w świecie realnym, ale co by to miało być do Sequelu? serial też ma byc jakiś pożyjemy, zobaczymy

Kane777_filmweb

Kevin Flynn najlepiej zagrał:P

Kane777_filmweb

Widzę, że lubisz stare filmy?

Kane777_filmweb

ja lubię wszystkie filmy;p ale nie brakuje takich, które lubię bardziej;)

Kane777_filmweb

nie no wiesz, fakt faktem, że pierwsze filmy z jakimi się spotkałem się w życiu to głownie filmy z lat 80 i początku lat 90 na nich się wychowałem i one wciąż mają dla mnie wielki urok i właśnie uwielbiam filmy w starym dobrym stylu, współczesnym filmom brakuje tej aury tego uroku co niegdyś filmom powstałym w XIX czy XX wieku:) Nowy Tron jest świetnym przykładem, że w XXI wieku jeszcze można zrobić dobry film, na szczęście nie jedynym...

mariouszek

Ja pierwszy film, który zrobił na mnie ogromne wrażenie był Predator z Arnoldem jednak się bałem go strasznie przecież miałem chyba 11-12 lat. Stare kino jest bardzo fajne jak choćby ten Horror '' Ptaki z 1963 bodajże taki film stary, gdzie on mnie będzie zachwycał, a było zupełnie inaczej byłem pod wrażeniem, że taki film w tamtych latach przecież to było jak dziś w Hollywood tylko, że nie było dzisiejszej techniki. Westerny z latach 70-80 to było coś. Przeważnie po południu w Niedzielę leciały Westerny i zawsze zasiadałem na ekranie TV i wczułem się jakbym to Ja był na dzikim zachodzie:P Fajnie się rozpamiętuje te filmy, a do tego jak się do nich wraca:)

Kane777_filmweb

no "W Starym Kinie" się często oglądało:) ja już sam nie wiem jaki film jako pierwszy zrobił na mnie wrażenie, ale odkąd sięgam pamięcią zawsze byłem zakochany w kinie:)

mariouszek

Masz najwyżej oceniony '' Pewnego Razu Na Dzikim Zachodzie'' To musi być dobry film z Westernów. 3:10 do Jumy z Russelem Crowe tez był fajny jak nie widziałeś to obejrzyj sobie.

ocenił(a) film na 10
mariouszek

9/10 znakomite kino

ocenił(a) film na 10
wildecard

po 3 seansie z filmem Tron muszę zmienić zdanie na 10.
Oczarował mnie ten film wraz ze swoja muzyka i aktorstwem
A ha śpiewali kiedyś Living a Boy's Adventure Tale tak się czuje oglądając ten film

ocenił(a) film na 10
wildecard

piosenka sparate ways- journey, na poczatku gdy wchodzi do opuszczonego salu gier .... świetna.... film ogólnie super !!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
mariouszek

Jestem trochę zawiedziony, ale nie filmem, ale tak niską oceną. Ja na tym filmie można powiedzieć że poczułem się jak dzieciak zafascynowany jego formatem. Rozbłyski, wymyślne pojazdy i obraz tego świata. Muzyka idealnie współgra z filmem i atmosferą jaką kreuje. Że scenariusz jest przewidywalny... A jaki ma być? To nie jest film który ma wzmagać w widzu jakieś głębsze myślenie nad sensem egzystencji czy celowości świata. Jest po prostu świetną rozrywką i przy tym wprowadza fajny klimat. Mało jest takich klimatycznych filmów a szkoda. Czasem myślę sobie co będą myśleć następne pokolenia gdy będą oglądać ten film. Czy ta wykreowana przyszłość się spełni czy też będzie wyglądała inaczej. Jak podejdą do tego filmu. Myślę że pozytywnie, gdyż jest to jeden z lepiej zrobionych filmów i wyróżnia się na tle innych. I tak powinno być. Kino nie powinno być monotonne.