Czy ta wersja jest lepsza od wersji hiszpańskiej czy odwrotnie ? http://www.filmweb.pl/film/Trzy+metry+nad+niebem-2010-571889
hehe to teraz możesz jeszcze sobie poczytać o losach Stefana :D
a co do Hache i jego agresji i złości, to rozumiem czemu Babi z nim zerwała, bo właśnie był taki za gwałtowny, faktycznie miała powód, a w wersji włoskiej to te zerwanie było jakieś takie bez powodu, ot bo tak się lasce zechciało, przynajmniej dla mojego oka
Tu muszę się wtrącić, ja miałam zupełnie odwrotną sytuację ;) Hiszpańska to zbiór absurdów, włoska urzeka :)
kocham hiszpańską wersję, a włoska tak do mnie nie przemówiła. Czegoś mi w niej zabrakło
Ja jako pierwszą obejrzałem hiszpańską. Szkoda, że nigdy się nie dowiem, jak by mi się podobała włoska wersja obejrzana jako pierwsza :P Pewnie, ze w hiszpańskiej było wiele irytujących scen, zwłaszcza z tą siostrą Babi, no i ten Hache za każdym razem tracący nad sobą kontrolę. Z kolei jak oglądałem włoską, to znałem już fakty i skupiłem się na grze aktorów, jak i samym sposobie przejścia pomiędzy scenami. Ktoś tu wyżej fajnie to ujął - czułem się jakbym oglądał streszczenie, a aktorzy jakby wzięci z pierwszego lepszego castingu.
Dołączam się do zwolenników hiszpańskiej wersji. Włoska niestety do mnie nie przemówiła, zabrakło mi klimatu i rozwinięcia niektórych scen. Odniosłam wrażenie, że na siłę starano się wcisnąć całą fabułę w ściśle odliczony czas. Step może jest i bardziej zrównoważony od Hache, ale to właśnie Hugo mogliśmy lepiej poznać i przyjrzeć się jego osobowości. Hiszpańska ma to coś, przyciąga... włoska niestety nie.
Moiii kochni Dla wszystkich którzy to czytają Mam nadzije że dotrze moja notka do wielu. NIE KŁÓĆCIE SIĘ!!! Bo nie ważne która jest lepsza a która gorsza. Chodzi w tym wszystkim o to że fani obu osłon filmu kochają go za too w jak sposób ukazana jest w nim miłość walka z emocjami i utratą bliskiej osoby. i nie istotne jest to że jedni wolą tą a drudzy tą bo obie ukazją piękną i nie powtarzalną miłość dwojga nastolatków ;D pozdroo :*
Zdecydowanie włoska wersja jest lepsza ! Hiszpańska jest mdła.. bardzo ja wyłączyłam w połowie bo nie mogłam patrzeć jak dziamgoczą