PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484295}

Turysta

The Tourist
2010
6,6 198 tys. ocen
6,6 10 1 197572
4,3 29 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

7/10

ocenił(a) film na 7

Nie wiem, czemu ludzie go tak krytykują. Czy zawsze film musi przedstawiać coś nowego? Stara forma z dobrymi aktorami, nie męczy, nie smęci, bawi... Zdziwił mnie brak scen seksu pomiędzy głównymi bohaterami, przecież teraz taki obraz jest gwarancją oglądalności, a tu proszę wszystko z klasą, a jednak romantycznie i zmysłowo. Ten film jest ELEGANCKI i chyba to słowo najlepiej go określa. Polecam.

ocenił(a) film na 4
cartneylove

Nie no, nie cała :D wszak zaadresowałam. Do Ciebie było o Parnasusie i Alicji :)

ocenił(a) film na 8
Aintha

Niniejszym polecam obejrzeć szybciej niżeli później. Czas płynie a pamięć umyka. ; ]

ocenił(a) film na 8
cartneylove

Ja też widziałam Parnassusa i Alicję i muszę stwierdzić, że oba mi się podobały, jednak co nie co się zawiodłam, spodziewałam się po obu trochę czegoś innego, ale mimo to uważam oba za udane.

ocenił(a) film na 7
Aintha

Jakie irracjonalne poczucie humoru ma koleżanka ? Bo nie zauważyłam ...;) nie lubi Seksu w wielkim mieście ! nadal nie mogę tego przeboleć ....:P Zaplątani też mi się podobali, w ogóle lubię bajki, one się nie mogą znudzić w żadnym wieku :) Mnie rozbawił też Depp biegający po dachach.... przecież Depp nie jest od biegania po dachach !

ocenił(a) film na 8
ivi777

Hm "Nie jest od biegania po dachach" .? A co ty nigdy nie biegałaś ;? Lęk wysokości czy zbyt wykwintny temperament nie pozwalający na zabawy tego typu .? Każdy posiada własne poczucie humoru a porównując do kogoś innego oceniłem w ten sposób więc nie wiem cóż jest w tym nie zrozumiałego.

; ]

ocenił(a) film na 7
cartneylove

To było nienaturalne dla Deppa, a przez to bardzo śmieszne, przecież to nie jest aktor sensacyjny. Depp skaczący oo dachu lub ciągnięty przez łódkę z dziką muzyką w tle to jakiś paradoks i to jest cały dowcip tych scen. Myślę poprostu, że może słowo "irracjonalny" nie pasowało to całości.

ocenił(a) film na 8
ivi777

Hm ... zaczynam się zastanawiać, czy według was aktor posiada jedną jedyna specyfikę i kieruje się nią do końca swej kariery. Próbujecie przedstawić Deppa jako aktora grającego tylko w jedną stronę. Możliwe, że patrząc na jego występy w filmach nie znajdziemy "sensacji" lecz czy to od razu zakaz na występy w nich ;>

Możliwe, że z nieporadnej ciapy wyłoniłby się seryjny zabójca heh :d

ocenił(a) film na 7
cartneylove

Depp gra jedną stronę, jego postacie są specyficzne i na jedną nutę. To nie jest złe, lubię go i sam sobie wybrał taką drogę

ocenił(a) film na 8
ivi777

Ja akurat bajek nie lubię i mnie nie interesują, ale Depp biegający po dachach o tak! To było genialne, chyba najlepsze sceny w filmie ;] Cały czas się śmiałam ; )

ocenił(a) film na 7
panello

Właśnie ;D Depp ma ładnie wyglądać, czarować głosem, niech sobie nawet postrzela, ale żeby porywać się na kaskaderkę, to prześmiewcze ;D

ocenił(a) film na 4
ivi777

hm... eeeee... w piratach tez Was smieszyl fakt, ze Depp po belkach sufitowych skacze, ew. po kółku biega???

ocenił(a) film na 7
Aintha

Oczywiście, nie zauważyłaś jak niezdarnie się wtedy porusza? Zresztą Sparrow to odrębna postać

ocenił(a) film na 7
ivi777

6/10 + 1 za MUSE w napisach;> ...a tak ogólnie nie zawiodłem się ale mogło być lepiej

ocenił(a) film na 7
himenex

hehe dokładnie dzięki Muse w opisach, człowiek wychodzi z kina naprawdę uśmiechnięty ;)

ocenił(a) film na 8
ivi777

O, to było Muse? Nie wiedziałam, ale dzięki, bo bardzo podobała mi się muza i miałam się zapoznać dokładniej co to za zespół ;-)