Nie wiem, czemu ludzie go tak krytykują. Czy zawsze film musi przedstawiać coś nowego? Stara forma z dobrymi aktorami, nie męczy, nie smęci, bawi... Zdziwił mnie brak scen seksu pomiędzy głównymi bohaterami, przecież teraz taki obraz jest gwarancją oglądalności, a tu proszę wszystko z klasą, a jednak romantycznie i zmysłowo. Ten film jest ELEGANCKI i chyba to słowo najlepiej go określa. Polecam.
Nie no, nie cała :D wszak zaadresowałam. Do Ciebie było o Parnasusie i Alicji :)
Niniejszym polecam obejrzeć szybciej niżeli później. Czas płynie a pamięć umyka. ; ]
Ja też widziałam Parnassusa i Alicję i muszę stwierdzić, że oba mi się podobały, jednak co nie co się zawiodłam, spodziewałam się po obu trochę czegoś innego, ale mimo to uważam oba za udane.
Jakie irracjonalne poczucie humoru ma koleżanka ? Bo nie zauważyłam ...;) nie lubi Seksu w wielkim mieście ! nadal nie mogę tego przeboleć ....:P Zaplątani też mi się podobali, w ogóle lubię bajki, one się nie mogą znudzić w żadnym wieku :) Mnie rozbawił też Depp biegający po dachach.... przecież Depp nie jest od biegania po dachach !
Hm "Nie jest od biegania po dachach" .? A co ty nigdy nie biegałaś ;? Lęk wysokości czy zbyt wykwintny temperament nie pozwalający na zabawy tego typu .? Każdy posiada własne poczucie humoru a porównując do kogoś innego oceniłem w ten sposób więc nie wiem cóż jest w tym nie zrozumiałego.
; ]
To było nienaturalne dla Deppa, a przez to bardzo śmieszne, przecież to nie jest aktor sensacyjny. Depp skaczący oo dachu lub ciągnięty przez łódkę z dziką muzyką w tle to jakiś paradoks i to jest cały dowcip tych scen. Myślę poprostu, że może słowo "irracjonalny" nie pasowało to całości.
Hm ... zaczynam się zastanawiać, czy według was aktor posiada jedną jedyna specyfikę i kieruje się nią do końca swej kariery. Próbujecie przedstawić Deppa jako aktora grającego tylko w jedną stronę. Możliwe, że patrząc na jego występy w filmach nie znajdziemy "sensacji" lecz czy to od razu zakaz na występy w nich ;>
Możliwe, że z nieporadnej ciapy wyłoniłby się seryjny zabójca heh :d
Depp gra jedną stronę, jego postacie są specyficzne i na jedną nutę. To nie jest złe, lubię go i sam sobie wybrał taką drogę
Ja akurat bajek nie lubię i mnie nie interesują, ale Depp biegający po dachach o tak! To było genialne, chyba najlepsze sceny w filmie ;] Cały czas się śmiałam ; )
Właśnie ;D Depp ma ładnie wyglądać, czarować głosem, niech sobie nawet postrzela, ale żeby porywać się na kaskaderkę, to prześmiewcze ;D
hm... eeeee... w piratach tez Was smieszyl fakt, ze Depp po belkach sufitowych skacze, ew. po kółku biega???
Oczywiście, nie zauważyłaś jak niezdarnie się wtedy porusza? Zresztą Sparrow to odrębna postać
6/10 + 1 za MUSE w napisach;> ...a tak ogólnie nie zawiodłem się ale mogło być lepiej
hehe dokładnie dzięki Muse w opisach, człowiek wychodzi z kina naprawdę uśmiechnięty ;)