PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484295}

Turysta

The Tourist
2010
6,6 197 tys. ocen
6,6 10 1 196947
4,5 27 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

Rewelacyjny film trzymajacy w napieciu od samego poczatku do samego konca. Na wysoka ocene wplyw ma rowniez znakomita obsada. Zarowno Angelina Jolie, jak i Johnny Depp, zaprezentowali to, co pokazuja juz od dawna. A szczegolnie podobala mi sie gra Deppa. Polecam.

ocenił(a) film na 7
manson23_filmweb

Jolie to piękna kobieta i w tym filmie zdecydowanie postawili na to by jej kobiecość podkreślić. Uwodzicielska, zalotna. To na pewno jest na duży plus jeżeli chodzi o moje odczucia. Ogólnie mam mieszane uczucia co do tego filmu bo czuję straszny niedosyt. Myślałam, że jeżeli bierze się taką mieszankę wybuchową jaką jest Johny i Angelina to film musi powalić na kolana. No powalić nie powalił, jedynie zapełnił czas podczas choroby. Ale kłamałabym mówiac, że jest to kompletne dno. Przypomianam o gustach się nie dyskutuję i nie oceniajmy innych patrząc na ich opinie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
robertspol

Dawno takiej szmiry nie oglądałem z taka obsada . Nie polecam

ocenił(a) film na 4
Albatros2100

W końcu kltoś madrze prawi.Polać mu

ocenił(a) film na 3
Heroes222

Gniot.

ocenił(a) film na 7
kzielinski9

wlasnie go obejrzalem i dla mnie bez wiekszego entuzjazmu pomijajac ze w polowie usnołem ale wytrwalem do końca.... jest wiele podobnych filmów ale dzięki obsadzie i ciekawym miejscom nawet fajnie sie go ogladalo..daje 7/10..

Albatros2100

zgadzam się z każdą negatywną opinią;p

ocenił(a) film na 9
robertspol

zgadzam się, film świetny, jak i obsada. warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 8
Apsik03

film bardzo fajny, przyjemnie się ogląda.

ocenił(a) film na 7
nenyaaaa

dramat/thriller to na pewno nie jest, raczej szpiegowska komedia i jako taki film bardzo dobry :) określenie zabrzmi kuriozalnie ale pełen jest zachwycających wręcz dyskretnych przerysowań (zaczynająć od "niezauważanej" obserwacji agentki ward). lekki i przejemny film akurat na odmóżdżenie. rewelacyjny jak zwykle deep podnosi ocene o 1.

ocenił(a) film na 4
robertspol

Rozumiem i szanuję, że ktoś ma inne gusta niż ja, jednakże ten film jest totalną klapą. Nastawiałam się do niego mega pozytywnie, zachęcona recenzjami, zdjęciami no i oczywiście obsadą. "Turysta" absolutnie nie spełnił tych oczekiwań; powielę argumenty poprzedników: gra aktorska kiepska, absolutnie nie trzymająca w napięciu akcja (chyba tylko pod koniec, ale w zasadzie też nie bardzo), przewidywalność i cierpkie dialogi. Jak ktoś już wcześniej wspomniał - bardzo fajny pomysł, lecz kompletnie nieprzemyślane wykonanie. Jeśli chodzi o muzykę, także nie była zbyt wybitna - właściwie była jakby nieobecna przez większość filmu, co zdecydowanie ujmuje mu klimatu. Na pochwałę natomiast zasługują piękne zdjęcia ( i wcale nie mam na myśli ukazanej na znacznej części z nich urody Pani Jolie ani Pana Deppa). Niestety, ten film jest kolejnym, który pokazuje, że Hollywood wydaje pieniądze w błoto i w ogóle nawet nie stara się czymkolwiek zabawić widza, podrzucając mu niskich lotów ochłapy.

robertspol

mnie film się się spodobał :P przyznałam mu 8 za końcówkę :D bardzo przyjemnie się go oglądało, w sam raz na zimowe wieczory przy gorącej czekoladzie :)

ocenił(a) film na 2
robertspol

Rewelacyjny... inaczej ;-)

robertspol

Niestety ale spodziewałam się czegoś więcej.. Film wart obejżenia chociaż by dla dobrych zdjeć i aktorów, ale mam wrażenie że wątki w filmie są urywane, niedokończone, fabule brakuję pożądnego zakończenia, nie ma właściwie w ogóle muzyki co jest dla mnie conajmniej dziwne.

ocenił(a) film na 2
robertspol

Z filmami jak z perfumami: zamiast podróbek wolę francuskie oryginały.

ocenił(a) film na 6
robertspol

Fajny fajny ale nie zbyt realnie przemyślany taka bajka z ładnymi widokami a za wiarygodnego Deppa i Jollie jestewm w stanie podciągnąć do 7

ocenił(a) film na 7
robertspol

Zmieniłem ocenę na "8", wyjaśnienie w innym poście :)

robertspol

zaskakujące zakończenie ;D bardzo mi się film podobał

ocenił(a) film na 7
BlueLips

Mi się film podobał.Doskonałe aktorstwo , fajna muzyka no i klimat.Warto obejrzeć ;]

ocenił(a) film na 8
robertspol

Zgadzam się. Film bardzo przyjemny:)