Twixt

2011
4,5 1,1 tys. ocen
4,5 10 1 1051
5,3 6   krytyków
Twixt
powrót do forum filmu Twixt

ocenił(a) film na 3

Przez większość filmu ciągle nasuwała mi się myśl: co ja pacze?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
perlis

Film momentami całkiem dobry, ale zdarzają się też chwile, gdy ma się mierność dominuje.
Całkiem dobra rola Kilmera, do połowy film jest bez zarzutu. Trochę dziwny, ale trzyma w napięci, no i wciąga widza. Niestety w połowie jakby zabrakło pomysłu. Film z całkiem dobrego zaczyna przemieniać się w nędzny horror bez pomysłu. Zaczynają się pojawiać te niby śmieszne wymalowane dzieci, udające wampiry. Tak się zastanawiałem czy mam się śmiać czy płakać jak je zobaczyłem, no i sposób w jaki historia jest opowiadana, strasznie się pogarsza.

ocenił(a) film na 3

Idealne rozwinięcie mojego "co ja pacze" :) Sama historia fajna, ale sposób przedstawienia zbyt hm... przekombinowany. Chociaż myślę, że dobrze oddaje pijackie delirium głównego bohatera.

użytkownik usunięty
perlis

Mnie też - ale zdjęcia były wspaniałe. Niektóre ujęcia to poetyckie, mroczne obrazy, trochę jak w ostatnich filmach von Triera. Warto obejrzeć, zrobić kilka screenshotów na tapety na pulpit. A potem skasować i zapomnieć :)

ocenił(a) film na 3

jak dla mnie były marnej jakości efekty komputerowy :)

ocenił(a) film na 3
perlis

W czasie "seansu" zadawałem sobie pytanie, po co ja to oglądam? Na szczęście zasnąłem :-|

ocenił(a) film na 1
azu

:-)

perlis

hahahaha