PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629025}

Tylko ciebie chcę

Tengo ganas de ti
2012
7,3 85 tys. ocen
7,3 10 1 85406
5,5 2 krytyków
Tylko ciebie chcę
powrót do forum filmu Tylko ciebie chcę

Jeśli ktoś nie oglądał jeszcze filmu i nie chce poznać zakończenia to niech nie czyta;) Ja mam pytanie do tych co już oglądali:) Dlaczego uważacie, że ten film skończył się nie tak jak powinien i czekacie na trzecią część, aż w końcu Hache będzie z Babi? Przecież to było bardzo pozytywne zakończenie! Dowodzi ono, że po każdej porażce można się pozbierać i że zawsze można spotkać Miłość:) Babi nigdy nie zasługiwała na Hache, nie dażyła go taką miłością jak on ją, potraktowała go jak zabawkę, która pozwoliła jej zabawić się w młodości… Nigdy nie rozumiała sprzeczności jego osobowości, złożoności jego natury, nie rozumiała tych wszystkich problemów, które w sobie skrywał… Nie kochała go takim jakim był i chciała za wszelką cenę go zmienić, dopasować do snobistycznego środowiska w którym żyła. Osobiście uważam, iż dobrze że nie są razem, przy Gin Hache jest sobą i nie musi się zmieniać:) Babi miała swoją szansę i nie umiała jej docenić… To naprawdę szczęśliwe zakończenie dla niego, szansa na Miłość, w której będzie sobą!:)

ocenił(a) film na 10
plinka128

Chciała go zmienić bo pragnęła aby był lepszym czlowiekiem on sam tego chcial bo dzieki niej zwalniał inaczej patrzyl na swiat byl łagodniejszy. To Babi wszystko zawdziecza, ze sie tak zmienil.

Aselka

Zwalniał ale nie dlatego, że tak czuł, tylko dlatego że ona tego wymagała od niego! On był dobrym chłopakiem, tylko nie radził sobie z własnymi uczuciami... To Gin go rozumiała, a Babi zwyczajnie go wykorzystała, przespała się z nim na plaży, żeby samej się poczuć lepiej, jak kiedyś... W ogóle nie liczyła się z tym co on będzie czuł i jak się po tym pozbiera... Liczyło się tylko jej szczęście, odtrąciła jego uczucia, a sama nie dawała mu o sobie zapomnieć...

ocenił(a) film na 10
plinka128

Ale było jej ciezko w ostatnich scenach kiedy patrzy przez okno nie jest pewna czy chce tego ślubu bo wciaz czuje cos do hache.
Gdy spotkal Gin byl juz innym czlowiekiem o wiele łagodniejszym a zmienil sie tak dzieki Babi.

Aselka

Pewnie ile osób tyle opinii i odczuć po obejrzeniu filmu:) Osobiście uważam, że zmieniła go śmierć przyjaciela, a nie Babi... Kiedy Katina cierpiała Babi zostawiła ją samą sobie, kiedy Hache cierpiał po rozstaniu ona była już z innym... A kiedy on zaczął być w końcu szczęśliwy z Gin pojawiła się jak zły sen i nie dała o sobie zapomnieć... Powinna dać szansę tej Miłości, ale nie zrobiła tego i pewnie już zawsze, gdzieś w środku, będzie tego żałowała...

ocenił(a) film na 10
plinka128

No racja źle się zachowała zostawiajac Katine i hache ale ją to wszystko przerosło...nie umiała juz tak żyć.
Zawsze jest tak gdy juz zapominamy ta osoba się pojawia i tak jest i tu :) Uważam, że chciała dać szanse tej miłosci ale miała już brać ślub nagle on wrócił i wszystko sie jej skomplikowało. Na pewno bedzie załowac. Ciekawe czy wezmie ten ślub czy nie..mogli by to pokazac w trzeciej czesci :P

Aselka

Też jestem ciekawa jak to wszystko się dalej potoczy:) Rozumiem, że ją to przerosło, ale życie toczy się dalej i trzeba ponosić konsekwencje swoich wyborów... Niestety:(

ocenił(a) film na 10
plinka128

Zgadzam się z Tobą, uważam, że Babi nie zasługuje na hache, ani na katine. Uważam, że jest wykapaną mamusią i już. Też myśle ze Hache zmienil sie pod wpływem smierci najlepszego przyjaciela a nie Babi. Na plazy zrobiła to z premedytacją, uwiodla go a potem oznajmiła, że wychodzi z mąż , ani chwili sie nie zastanawiając, że go rani. Gin potrafi z nim być na dobre i złe. Kocha go takim jakim jest ( a przypominam ze ona sie w nim zakochała kiedy był tym "złym facetem"

ocenił(a) film na 10
dakcia987

A nie po jego przemianie na lepsze:) On odkąd poznał Babi dawał jej wszystko co najlpesze. Zrobiła mu awanutre ze jego kumpel ukradł naszyjnik, a przeciez doskonale wiedziała jacy oni są, miała swój rozum i mogła nie isc z nim na górę. Zamiast tego zrzzuciała na niego całą winę, nawet przez chwile nie pomyslala ze troche jest w tym jej winy.

ocenił(a) film na 10
dakcia987

Nastepna sytuacja na imprezie urodzinowej. Ten jej sąsiad prowokował Hache widac to było na pierwszy rzut oka. Jednak zamiast Babi zwrocic mu uwagę wyprosic cokolwiek, wolała pozniej miec pretensje do Hache za to ze go uderzył, gdy tamten podrywal jego dziewczyne.

ocenił(a) film na 10
dakcia987

Kolejna sprawa wypadek Polla. Jak mogła go obwiniac za to co sie stało, przecież jego tam nie bylo nie miał na to wpływu. Jedyną winę jaka widzę to to że Hache nie wytrzymł i ją uderzył nie miał do tego prawa. Jednak postępowanie jej było karygodne dlatego też wole żeby Hache był z Gin niż z Babi

dakcia987

Mam kilka pytań . Dodam ze oglądałem tylko kinowke bez napisów :) Otóż w pierwszej części jest kilka niejasności ale to łatwo zrozumieć , nie będę się rozpisywać . Za to w drugiej jest trochę tego więcej . Chciałem zapytać o kilka scen , po 1. jak Hache wparowal tam niby do ubikacji to ona była gwałcona ? po 2. dlaczego jak Hache wysiadał z auta Babi jej matka zaczęła płakać ? po 3. czy Hache się z Gin pogodzili ? po 4. dlaczego taka cisza była w aucie ? i po 5. jak uważacie czy będzie 3. cześć ? jakby nie było Babi jakieś wątpliwości ma i uważam ze to ona powinna w końcu cierpieć a nie jak w 1 i 2 części Hache.

Badii92

Też tak uważam, on nie zasłużył na to aby cały czas cierpieć przez nią... Postaram Ci się odpowiedzieć, na tyle na ile zrozumiałam:) Ja mam polskie napisy do tego filmu, ale brakuje tam niektórych kwestii. Czy w pierwszym pytaniu chodzi Ci o scenę po występie Gin, kiedy szukała Hache? Jeśli tak to tamci faceci, jacyś producenci chcieli ją zgwałcić, ale chyba w porę Hache im przeszkodził?! Po drugie myślę, że matka Babi płakała, bo zrozumiała, że mąż ją zdradza i możliwe, że zobaczyła jak Hache wysiada od Babi i że ona też zdradziła narzeczonego. Po trzecie, Hache pogodził się z Gin i dalej byli razem:) Odnośnie czwartego pytania to nie wiem o którą scenę Ci chodzi, a czy będzie trzecia część to nie wiem, ale myślę, że po takim sukcesie tych dwóch będzie i trzecia:)

plinka128

Chodzi mi o tą jak wracali z plaży ;) i dzięki za rozjaśnienie mi umysłu :D

ocenił(a) film na 10
Badii92

1. Tak oni chcieli ją zgwałcić.. Dlatego jak Hugo wszedl kazał jej się wynosić i pobił tamtych kolesi. 2. Jej matka zaczęła płakać bo zrozumiała że mąż ją zdradzał, ta wizytówka którą widzimy w filmie to bar (knajpa) do ktorej chodzi jej mąż, a ona wtedy tam pojechala. 3. Gin powiedziala na koniec, że szczesliwe zycie nie jest łatwe i że mogą wszystko naprawić ale muszą chcieć tego oboje. 4. Dlatego że nastapiła pomiędzy babi a hache niezręczna sytuacja, ona postanowiła wyjsc za mąż, a za miesiąc miał być jej slub. 5 Myśle że bedzie trzecia część.

dakcia987

a możecie mi powiedzieć czy w książce są jakieś ważne wątki które pominięto w filmie ;>

ocenił(a) film na 10
Badii92

Zależy o którą część ci chodzi?

dakcia987

A mogą być dwie :D A to może jeszcze 2 pytania . 1. to ile minęło od od wyjazdu Hache ? a 2. czyli mam rozumieć , że niby Babi się odkochała żyła wspomnieniami a potem jednak po tym numerku znów zaczęła mieć wątpliwości ;>

ocenił(a) film na 10
Badii92

1. 2 lata Hache był w Lodynie. 2. Po mojemu perfidnie go wykorzystała aby sprawdzić czy nadal na nie go działa, czy jej sie oprze. W filmie natomiast ona mowi ze chciała sie poczuć tak jak dawnie, i bardzo przeprasza ale wychodzi za mąż. I znowu mowi ale chcialam sie poczuć tak jak dawniej. Czyli daje mu do zrozumienia ze byl jej pierwsza miłoscią ze nadal o nim mysli ale wychodzi za innego i wiecej z nim nie bedzie

ocenił(a) film na 10
dakcia987

Jak czytałam ksiązki to widziałam wiele ominiętych fragmentów.. Musialabym sobie odswiezyć, aby napisać ci dokładnie

Badii92

Z tego co wiem Moccia napisał tylko 2 książki wiec może nie być 3 części, a szkoda ...

ocenił(a) film na 10
alethea

ja czytałam,ze w trzeciej czesci Moccia ma pomoc przy napisaniu scenariusza. Czytałam na jakiejs hiszpanskiej stronie, wiec nie wiem czy wszystko zostało dobrze przetłumaczone, ale z tego co widziałam to chyba 3 czesc ma odbiegac troche od 2 pozostałych. Hache ma zostac policjantem? wiadomo,ze to juz nie bedzie to samo co w 1 czesci, bo sa coraz strasi i juz takiej szalonej, młodzienczej miłosci nie pokazą nigdy.

Badii92

JA też mam dwa pytanka... ktoś wcześniej napisał, że Gin zakochałą się w Hache jak byl jeszcze tym "złym chłopcem"..o co z tym chodzi? :D i jak było to zdjecie z karnawału to w opisie na wystawie było chyba coś takeigo "HAche z tyłu" czy coś w tym stylu... czy to ma coś ze sobą wspólnego? :D
a moim zdaniem to poniekad dobrze że Babi pokazali w gorszym świetle w drugiej części.. bo jakoś tak było mi mniej żal tej ich miłości :D

ocenił(a) film na 10
plinka128

W sumie dobrze, że jest z Gin

ocenił(a) film na 10
Aselka

Hache bardzo wiele przeszedl w swoim zyciu wiec dobrze, że ulozy sobie na nowo zycie:)

ocenił(a) film na 10
Aselka

zgadzam sie z toba w 100%. Po za tym polubiłam tę dziewczynę jest zawsze taka radosna szcesliwa zadziorna/

ocenił(a) film na 10
dakcia987

Jak polubiłaś Gin to polecam ten film ... bardzo dobry ... pozdrawiam poza tym ona ma zjawiskową urodę...

ocenił(a) film na 10
daria454

Wiem oglądałam go trzy razy. Dwa razy w wresji Hiszpańskiej i raz z napisami:0

ocenił(a) film na 10
dakcia987

Gin jest dobra i fajna dziewczyna ale na początku denerwowala mnie że go tak śledziła i to jeszcze tak dawnoo temu i te wszystkie zdj co mu robiła.

ocenił(a) film na 10
Aselka

ale wam powiem ze ten Mario Casas (Hache) tak swietnie gra ze ja przy juz prawie koncowej czesci filmu jak on pobil tych ludzi co chcieli zgwalcic Gin a potem za nia wybiegl w tym deszczu to normalnie czulam jakby on to tak prosto z serca mowil ale na powaznie :D
nie wiem czy wy tez macie takie samo odczucie ale ja sama sie zdzwilam :D
aktor 1 klasa moim zdaniem ;>

ocenił(a) film na 10
Maaaarylin

oo tak! cudownie gra! aż mnie dreszcz przeszedl w tej scenie co mówisz :) ta jego złość, przerazenie, smutek to było coś :)
na pewno jeszcze nie raz obejrze ten film

plinka128

tez uwazam ze Babi nie zasługuje na Katine ani na Hache ale mam nadzieje ze w 3 czesci przejdzie ona jakas metamorfoze bo razem Hugo i Babi tworzyli bardzo fajna pare. Babi 2 pierwszej czesci kochala Huga co prawda chciała go zmienic.. ale czy nie miala racji? hugo był zbyt porywczy nie panowal nad swwoimi uczuciami a w 2 czesci widac ze jest innym czlowiekiem.. moze za obwynianie huga za smierc swoijego przyjaciela zle zrobila - ale potem zalowala.. Glin nie zaakceptowala prawdziwego Huga z pierwszej czesci poniewaz w drugiej on był innym czlowiekiem - takim jakim chciała Babi zeby był... 2 czesc odbywa sie po rocznym pobycie Hache w lonynie.. wiec 3 bedzie po nieszczesliwym slubie babi lub okazae sie ze ona wgl go nie wziela .. cóż trzeba czekac ale wg mnie w 3 to bedzie pojednanie babi z hache i katelina - przynajmniej tego oczekuje !;) pozdrawiam !;d

ocenił(a) film na 10
Agaa8811

Nie zgadzam się ze Gin nie zaakceptowała Hache w pierwszej cześci. Uważam że jjuż wtedy sie w nim zakochala ale on był poza jej zasięgiem ;) Był wtedy z Babi;

użytkownik usunięty
plinka128

Moim zdaniem Hache powinien być z Babi. To dzięki niej wydobył z głębi siebie pozytywne cechy ;) Mimo że wiele razy skrzywdził Babi to ona nadal w niego wierzyła...ale niestety do czasu ;/ Poza tym Gin jest jakaś dziwna :P zachowuje się jakby miała obsesje na jego punkcie ;P Zauważyłam że Hugo ma jeden sposób na podryw. Babi i Gin mówił pare razy to samo ;p

ocenił(a) film na 10

też to zauważyłam że miał niektóre teksty te same :D

ocenił(a) film na 10

A powiesz mi w ktorym to momencie to Hache skrzywdził Babi? ( Nie licząc momentu kiedy ją uderzył)?

użytkownik usunięty
dakcia987

No wiesz najbardziej skrzywdził ją uderzając ją w twarz lub bijąc jej kolegę na oczach jej najbliższych...poza tym przez niego kłamała w sądzie,kąpała się w lodowatej wodzie, bo powiedział do niej "brzydal", no i Babi trochę strachu się najadła jak jechała z nim na motorze a ten mocno przyśpieszył gdy zobaczył matke w samochodze z kochankiem....niby takie błachostki, ale wybaczyła mu to wszystko i nie zwątpiła w niego

w pełni sie zgadzam ! ;)

ocenił(a) film na 9
plinka128

jak najbardziej się z Tobą zgadam... wczoraj (a właściwie to dziś w nocy ;p) obejrzałam "tengo ganas de ti" i powiem, że od początku do końca byłam za tym żeby Hache był z Gin.. strasznie spodobało mi się to jak zmieniła się jego postać, stał się taki cichy, spokojniejszy, ułożony. najlepsza scena to jak mówi Gin że tylko z nią chce być :))) film ogólnie bardzo mi się podobał, ale niestety musi być jakieś ale :) bardzo dużo wątków nie zostało doprowadzonych do końca, bo jak obliczyłam ponad 5 ich było.. między innymi co z ciążą Danny? może coś taam później było ale jakoś tego nie zauważyłam.. co z ojcem Babi? z kim zdradzał swoją żonę? kto zniszczył bilbord na którym była plaża, którą Gin stworzyła? A co do Babi to pomijając to, że super wyglądała w tej części to strasznie się zmieniła.. nie rozumiem tego jak mogła wykorzystać Hache.. jednym słowem jeżeli oczywiście mogę go użyć uważam ją za zdzirę.. puszczalską panienkę i to by było chyba na tyle :) POZDRAWIAM :))))

ocenił(a) film na 10
patoola67

Danny postanowiła urodzić dziecko. Kiedy matka zaprowadzila ją do lekarza stanowczo powiedziała Nie mamo. A co do Babi mam tak samo:0 Gin może miała na jego punkcie obsesje ale co miłosć robi z człowiekiem.

ocenił(a) film na 10
patoola67

A pamietasz jak w 1 czesci Tres metros sobre el cielo Hache zabral ojca Babi do tego baru i wtedy cos mowil o tej kobiecie co podawala im drinki ze wpadl jej w oko itp i moze on zaczol potem zdradzac Rafaele czyli jego zone. ;>

ocenił(a) film na 10
Maaaarylin

To jest bardzo możliwe:) We włoskiej częsci było wyjasnione to znikanie męza z domu. Według tamtej wersji chcial się po prostu rozerwać i zacząl grać w bilarda i palic cygara. NIe zdradzał zony, chciał poczuc troche wolnosci

ocenił(a) film na 9
Maaaarylin

właśnie pamiętam i tez pomyślałam że właśnie z tą kobietą ją zdradził.. no i dobrze gdybym była mężczyzną to chyba nie wytrzymałabym z taką babą :D haha

ocenił(a) film na 8
patoola67

Zgadzam się.Myśle ,że Gin w ogóle okazała się inną ,a za razem lepszą dziewczyną.Babi zrobiła się tutaj taką kobiętą ,wielką panią ,wielką snobką i egoistką.Hache i Babi lepiej pasowali do siebie w pierwszej części ,w drugiej już nie widziałam ich razem i bardziej przekonywała mnie Gin.Jak oglada się rozwijającą się miłość Gin i Hache to tęskni się trochę za trzema metrami nad iebem i ma się do tego sentyment ,ale tak jak to już Hugo powiedział na koniec poprzedniej części "Nigdy już nie będzie Trzy metry nad niebem."
Co to wykonania filmu to myśle ,ze poprzednia częśc była zrobiona lepiej.Było tam więcej akcji ,mniej niedokończonych wątku ,rozwijający się wątek miłosny był ciekawszy ,a czasami zabawniejszy.Dobór muzyki w poprzedniej części bez najmniejszej wątpliwości lepszy.Jedyny moment ,który mnie na prawdę wzruszył to to jak Katina stanęła na balkonie ,zeby spalić list.A przy okazji Katiny chciałam też wrócić uwagę na to jak bezlitośnie zachowała się Babi zostawiając ją w takim momencie jaki widzieliśmy w poprzedniej części.Myślę ,ze Babi już nigdy nie byłaby odpowiednia dla Hache.

ocenił(a) film na 9
Dagusia540

w sumie masz rację co do tego że 1 część była ciekawsza, ale moje zdanie jest takie, że obydwie części są mega :) na 1 części płakałam jak bóbr a w 2 tylko mi się łezka zakręciła w oku, no ale cóż :))

ocenił(a) film na 10
Dagusia540

Tylko spójrzmy na to inaczej gdyby babi ponownie zwiazala sie z Hache mialaby lepsze zycie bo jak zwiaze sie z takim pozadnym facetem jak jej matka to skonczy sie tak, że ją zdradzi tak jak matke Babi (bo ona jest taka jak matka)

ocenił(a) film na 10
patoola67

tak , tylko pytanie czy Hache naprawde chce byc z Gin czy wybrał jak dlatego, bo Babi wychodzi za mąż. Na poczatku jej mowi,zeby mu zaufała,ze tylko ja chce i tylko ja kocha. Natomiast gdy dowiaduje sie o jakims sladzie Babi , zostawia Gin i panicznie szuka swojej pierwszej miłosci. Jedno słowo Babi , a Hache zostawia Gin. Na pytanie Babi przeciez odpowiedział,ze nie ma nikogo, jest sam, a był z Gin. Gdyby Babi wtedy w samochodze powiedziała,ze go nadal kocha i chce z nim Byc, Hache pewnie nigdy nie spotkałby sie z Gin. Zatem czy chciałabys byc ta druga na miejscu Gin? Swoja droga Babi tez bardzo to przezywała, płakała. To nie do konca tak,ze ona chciała go tylko wykorzystac. Tez za nim teskni, tylko siedzi w niej wewnetrzna blokada i strach przed tym,ze znowu bedzie cierpiec. Przeciez Hache tyle razy ja zawiodł w pierwszej czesci, a Babi poswieciła mu duzo moim zdaniem.

ocenił(a) film na 10
marlena_17

Dlatego probuje się od was dziewczyny dowiedziec z czym takim ją zawiódl? Co takiego zrobil ? Kiedy Gin sie spytała czy Babi jest dla niego wazna odpowiedzial nie wiem.

ocenił(a) film na 10
dakcia987

po Pierwsze Babi kłamała dla niego w sądzie. Po drugie zastraszał jej nauczycielke- co moze wyszło Babi na dobre,ale przeciez tak nie wolno. Jakbys sie poczuła, gdybys sie cieszyła ze swoich osiągniec, ktore nie sa Twoja zasługą. Kolejna rzecz to impreza a w domu Babi... A na urodzinach , to agresywne zachowanie nie było potrzebne. Ktos mowił,ze Babi sprowokowała sytuacje, bo Ten chłiopak ja podrywal i robił to specjlanie. Przeciez Babi wyraznie mu powiedziała ŻEBY JA ZOSTAWIŁ, ZE SAMA SOBIE PORADZI. Wtedy Hache zaregował choc nie powinien. Pozniej Babi w szoku, po stracie kolegi powiedziała kilka słow za duzo. Ale przeciez kazdy wyscig mogł sie skonczyc tragedia, skoro Hache sie nie scigał , dlaczego nie odwiódł od tego najlepszego przyjaciela...?

ocenił(a) film na 10
marlena_17

Babi kłamała dla niego w sądzie z własnej nieprzymuszonej woli, a ta sytuacja z tym panem była zanim on i ona pomyśleli że będą razem. Zastraszał nauczycielkę dla niej bo ta się na Babi uwzięła. Babi doskonale wiedziała że zasługuje na wyzsze stopnie ale ta jej po prostu nie lubi. NIe chcial jej tym skrzywdzić tylko pomoc. Naszyjnik ? jego winą? on go nie ukradł a Babi wiedząc jacy są jego przyjaciele mogła nie isć zabawiac się z nim na górę tylko Powiedzieć "Sory innym razem pilnuje dziecka", A nnie pozniej zwalić całą wine na Hache. Urodziny.. Czemu Babi potrafiła powiedzieć Hache zeby sie odwalił a tamtemu kolesiowi nie. Czemu pozwoliła mu sie obmacywać pod pretekstem czyszczenia. Po za tym on to wino wylał na nią specjalnie. Kolejne jakim w ogole cudem zaraz po kryzysie z Hache ona na swoje urodziny wybrała się z tym chłopakiem Uwazasz ze to jest ok ? Motory wyscigi to był ich zywioł, nie odwiodł go bo wiedział ze i tamten pojedzie... A jezeli Babi tak bardzo przeszkadzały te wyscigi czemu na nie chodziła z katina i brała w nich udział. JAkim prawem ze smier przyjaciela to jest jego wina skoro w ogole go tam nie było tylko był z nią...

ocenił(a) film na 8
marlena_17

Babi nie kłamała w sądzie tylko nie odpowiedziała.Hache moze robił dużo błedów ,ale robił je z miłości.Wszystko to co robił to dlatego ,ze tak bardzo ją kochał.Ona nie potrafiła tego docenić.W domu Babi to nie była wina Hache tylko jego przyjaciela.Na urodzinach przesadził ,ale to dlatego ,ze wiedział ,ze tamten facet sie na nią czai.Ona nigdy nie potrafiła zrozumiec ,ze on ją kocha na swój sposób i nigdy nie bedzie taki jak wszyscy jej znajomiz wyższych sfer.Co do przyjaciela to przyjaciel ścigał sie za niego ,bo on poszedł na jej urodziny ,zeby nie nawalić kolejny raz.Ona wtedy po raz kolejny nie docenila ,że on chciał dobrze i to nie była jego wina ,ze akurat ten wyścig źle się skończył.