Film wg mnie kapitalny, a ksiadz Proboszcz to jedna z najlepszych postaci, jakie widzialem w filmach :)
Dziwie sie tylko ludziom, ktorzy twierdza, ze film jest nudny... Choc dzisiaj, w dobie debilnych, mlodziezowych horrorow i kiczowatych filmow akcji, w ktorych "caly czas cos sie dzieje", takie stwierdzenie jest niestety normalne...
Ja osobiscie jestem zachwycony, komizm postaci i sytuacji (scena z propozycja wybudowania hipermarkety czynnego w niedziele:) jest genialny, a teksty ksiedza to absolutne mistrzostwo swiata!!!
Dalbym 10/10, ale sa momenty, w ktorych film troszke (podkreslam: TROSZKE) sie dluzy...
Polecam wszystkim - idealna sposob, by odetchnac od ostanich kiczowatych i plytkich "superprodukcji" :)
Jeśli część druga zasłużyła na 9 to na ile oceniasz część pierwszą?
Te dwie części dzieli przepaść. Dla mnie część druga jest mierną próbą kopiowania części pierwszej.
To jak zwykle kwestia gustu. Mi się dużo bardziej podobała druga część, bo ogólnie cała historia była ciekawsza, natomiast dialogi pozostały na podobnie wysokim poziomie. Ode mnie tez 9/10.