PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180040}

V jak Vendetta

V for Vendetta
2005
7,4 299 tys. ocen
7,4 10 1 298618
7,0 62 krytyków
V jak Vendetta
powrót do forum filmu V jak Vendetta

ok

ocenił(a) film na 7

Świetna gra aktorska Natalie Portman. Film dość ponury, odwołuje się do czasów totalitarnych. Przy czytaniu tego listu przez Portman się popłakałam. Natomiast końcówka moim zdaniem była trochę banalna- wiadomo musiało się dobrze skończyć, ale jakoś to się aż za dobrze skończyło. Moim zdaniem cały film jest symboliczny. Jednak szkoda, że Natalia nie odsłoniła maski tego człowieka i go nie poznała.

ocenił(a) film na 10
natalaaxD

Przecież on nie posiadał praktycznie twarzy. Dowodzi tego scena pożaru w Larkhill. Jakby zobaczyła jego twarz to pewnie zrobiłoby się jej niedobrze.

użytkownik usunięty
Kniaz4815

Właśnie cały urok tego filmu polega na tym, że do końca nie poznaliśmy twarzy V, który w pewnym sensie symbolizuje te wszystkie pokrzywdzone przez rząd osoby. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Utarte schematy, w których superbohater ściąga na końcu maskę są zbyt oklepane

ocenił(a) film na 7

wiem, ale mogła zobaczyć to. Zreszto jak on mógł widzieć skoro nie miał twarzy? Trochę bez sensu...

użytkownik usunięty
natalaaxD

No może nie tak do końca nie miał.
Może miał -tylko bardzo poparzoną od tego ognia ale wzrok nie uszkodzony

ocenił(a) film na 7

no może, ale nawet ta babka, która na koncu zabil mowila, ze mimo iz nie mial oczu to czula jego wzrok na sobie. Trochę to pokręcone;]

ocenił(a) film na 10
natalaaxD

I o to w tym filmie chodzi: tajemniczość, niedopowiedzenia. Pozostawia dużo dla wyobraźni widza ;)