7,5 126 tys. ocen
7,5 10 1 125634
7,2 38 krytyków
Vaiana: Skarb oceanu
powrót do forum filmu Vaiana: Skarb oceanu

Polskie piosenki.

ocenił(a) film na 10

Po raz pierwszy w swoim życiu cieszę się, że oglądałam bajkę w języku angielskim. Piosenki są piękne. Nie przepadam za Maleńczukiem, ale jako jedyny dał radę stanąć na wysokości zadania i zaśpiewać piosenkę rewelacyjnie. Tym razem Polski dubbing, którego na prawdę jestem fanką, pozostawia wiele do życzenia.
Mimo to bajka 10 na 10.
Gorąco polecam ;)

ocenił(a) film na 7
pam

Moim zdaniem dubbing jest tu całkiem ok. Chcesz usłyszeć naprawdę zły polski dubbing? Mógłbym tu od ręki sypnąć kilkudziesięcioma tytułami, jak choćby "Podróż do wnętrza Ziemi 3D" z 2008. Dubbing jest tam tak fatalny, że aż łzy wyciska, niczym obierana cebula.

ocenił(a) film na 10
Sony_West

Filmy w ogóle nie powinny być dubbingowane wg mnie, bo to jakaś tragedia. Np Harry Potter... o zgrozo. W ostateczności dopuszczalny jest dla mnie uniwersalny lektor. :) A najlepiej oryginały z napisami oglądać :)

ocenił(a) film na 7
pam

No, kwestia mocno dyskusyjna. Każ sześciolatkowi oglądać Harrego Pottera z napisami. Nie zapominajmy, że dubbing - na który tak narzekają dorośli - jest robiony dla dzieci.

ocenił(a) film na 10
Sony_West

W sumie racja... To przynajmniej powinni lepiej dopasowywać głos do bohatera. Najlepiej, żeby był bardzo zbliżony do oryginału.

Sony_West

Tylko do drugiej, góra trzeciej części, Potter nadaje się dla sześciolatków.