PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10048130}

Vaiana 2

Moana 2
2024
6,3 20 tys. ocen
6,3 10 1 19946
5,4 21 krytyków
Vaiana 2
powrót do forum filmu Vaiana 2

Ta część jest po prostu słaba. Słaba fabuła. Słaba muzyka. Wszyscy wyszliśmy z kina wynudzeni.

agresywna_filmweb

mocno uzasadniona opinia, chyba powiem córce, że nie idziemy, bo ktoś anonimowy na Filmweb napisał: ta część jest po prostu słaba

użytkownik usunięty
Adam_001

Ciężko pogodzić się z czyjąś opinią?

agresywna_filmweb

Jest tak słaba, jak merytorycznie, twój komentarz .

huba_buba_fw

Heniuwyluzuj

agresywna_filmweb

A ja się zgadzam, też się wynudziłam

agresywna_filmweb

Jak wspomniano, miło jeżeli jakoś uzasadni się swoją opinię, nawet tą negatywną, stwarza to fajne pole do dyskusji :) Mi osobiście OGÓLNIE film się podobał, jednak potwierdził to że nieważne jak dobra jest kontynuacja, nic nie przebije pierwszej części filmu. Muzycznie odbiega charakterem od pierwszej części i chociaż głosy i w oryginale i naszym dubbingiem brzmią bardzo fajnie, to nie znalazłem żadnej piosenki którą będzie się nucić tygodniami po seansie. Mój największy zarzut to widoczny w fabule fakt, że film miał być początkowo serialem i całą akcję bardzo mocno ściśnięto w ten ekranowy czas. Vaiana miała konkretną historię, był w niej czas na wszystko. W kontynuacji zabrakło tego spokoju, akcja bardzo szybko się poruszała i z Motonui w mgnieniu oka znaleźliśmy się w finałowej walce. Mi się jednak podobało i chętnie obejrzę jeszcze raz po wyjściu na Disney+ :)

ocenił(a) film na 3
Diceon89

Kiedy piszesz, że fajnie, jakby ktoś uzasadnił swoją opinię, a potem sam we własnym komentarzu umieszczasz pierdy pokroju "nie ważne jak dobra jest kontynuacja, nie przebije pierwszej części filmu". Nie dość, że nieprawdziwe, to jeszcze niczym niepoparte. To, że się rozpiszesz nie znaczy, że jest w tym jakaś merytoryka... Zostawmy ludzi z ich jednozdaniowym komentarzem, co którego mają prawo.

agresywna_filmweb

Słaby to jesteś Ty. Bajka jest po prostu piękna. Po zakończeniu seansu cała sala klaskała.A mnie dorosłemu łzy ciekły że wzruszenia w finałowej scenie.

ocenił(a) film na 6
Andrzej031978

a wychodząc wszyscy zaczęli tańczyć jak w La La Land ;)

ocenił(a) film na 6
Andrzej031978

taaaa? a co w samolocie oglądaliście? xDDDDDDD

użytkownik usunięty
Andrzej031978

Ale riposta...

Andrzej031978

Ale ty masz silną psychikę…

ocenił(a) film na 3
Andrzej031978

Ale się tatusiowie spłakali pod krytycznymi komentarzami XD

ocenił(a) film na 2
agresywna_filmweb

tragedia, zrobili z Polynezyjskiej dziewczyny zmanierowaną amerykańską nastolatke i feministke, caly czas mieli bez sensu jęzorem, puszcza głupie teksty woke i ma zgrymaszoną minę... no i ogólnie fabuła głupia jak but