PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10059550}
2,5 tys.
chce zobaczyć

Vinci 2
powrót do forum filmu Vinci 2

Dopiero zaczęli kręcić a już ich połowa Krakowa nienawidzi… co za idioci strzelają przez pół nocy fajerwerkami z niedzieli na poniedziałek, gdzie każdy człowiek idzie rano do pracy…

A film zobaczymy…

10
Hannibal_

Cytat: Twórcy zgotowali dziś zwierzakom w Krakowie (ale i ludziom) prawdziwy koszmar. O 1. i 2. w nocy z niedzieli na poniedziałek urządzili gigantyczny pokaz sztucznych ogni. Mieszkańcy nie mieli o tym pojęcia — nie było szans, jak choćby w Sylwestra, schować zwierzaków, czy samemu być jakoś na to przygotowanym. Huk słyszalny był w dzielnicach bardzo odległych od planu filmowego" — czytamy inny oburzony głos w sieci.
A to kolejny wpis oburzonego mieszkańca: "Piąty seans sztucznych ogni od 23.! Całe Dębniki na nogach [...]. Dzieci nie mogą spać! [...] Ten, kto wydał na to zgodę, powinien wylecieć szybciej niż to możliwe!".
Miasto na to, że wyznaczono na fajerwerki czas do g.0:00, producent na to, że z przyczyn technicznych odwleczono wystrzał fajerwerków, płacą za to mieszkańcy.
Czy w "Ciekawostkach" to nn portal umieści?

Wydmin

Z Krakowa nie jestem, ale nie dziwię się mieszkańcom. Miasto zapewne nie wystąpi o odszkodowanie. Tak dla zasady, aby mieć na np drogi i, aby filmowcy następnym razem 10x się zastanowili czy chcą płacić kary. I to srogie. Tak swoją drogą - ciekawa reklama filmu. Do kina nie pójdę, ale jeżeli będzie w jakimś SVOD, to z nudów pewnie rzucę okiem. A scena fajerwerków, to pewnie będzie jakaś romantyczna scena po udanym skoku czy coś, na sam koniec filmu.

Hannibal_

Jak się okaże, że tych scen na moście tam będzie na parę minut filmu to XD Odkąd mieszkam w tym mieście nigdy nie stałem w takim korku. Jechałem godzinę i czterdzieści minut z Piasków na Krowodrza.

LEOx666

A ile godzin rocznie stoisz w korkach i to ci nie przeszkadza? Tym się zajmij.

Hannibal_

No i upłynęło 6 miesięcy i nic się w tym kierunku nie wydarzyło. Premiera będzie 25 lipca 2025 roku. Jak zwykle mieszkańcom Krakowa przeszkadzają fajerwerki, przez tych samych głąbów nie mamy już od 20 lat w Krakowie fajerwerków na sylwestra, tylko jakieś pokazy laserów. A większość ludzi pracuje już zdalnie i nie trzeba już wstawać o 4 lub 5 żeby dojechać do pracy lub dzieci do przedszkola zaprowadzić.