Vinci

2004
7,1 263 tys. ocen
7,1 10 1 263249
7,0 57 krytyków
Vinci
powrót do forum filmu Vinci

spoko film

ocenił(a) film na 6

podobał mi się ,niezły filmik w sam raz na piątkowy wieczór, jednak mozna nakręcić w Polsce przyzwoity film jeszcze-
nie chce mi sie więcej pisać , a tu mi wyskakuje komentar,z że za krótki, do holery ale bezszens, co nie zmienia faktu ,że film był niezły

phil_anselmo

Film co najmniej dobry. Niedawno zauważyłam,że Polska stała się pionierem jeśli chodzi o filmy i seriale kryminalne. Przykładem może yć nie tylko Vinci, ale też W11, Kryminalni, czy Fala zbrodni.

Praktycznie brak zbędnych środków ekspresji, realizm akcji, oszczędność w przekazie... Tego nie ma w filmach np. amerykańskich, naszpikowanych spektakularnymi efektami specjalnymi, masowością wątków etc. W Vinci wszystkie sztuczki techniczne i rózwój akcji dozowany jest bardzo oszczędnie. Poza tym świetna rola Jana Machulskiego. To lubię i chwała Juliuszowi Machulskiemu, że pozostawił malutką furtkę na końcu, dzięki której użytkownicy filmwebu mogą się teraz zastanawiać, co stało się z 4 kopią ;). Film na pewno pozostaje w pamięci. 8/10

ocenił(a) film na 8
LJ_Venea

z 4. kopią? dopiero wczoraj oglądnęłam to pierwszy raz i pod koniec byłam lekko pogubiona... ;) wydawało mi się, że były tylko 2 kopie - jedną zrobił Hagen, a drugą Magda ;]

ocenił(a) film na 6
Mirel

no w amerykańskich filmach to dużo ostatnio patosu i scen w zwolnionym tempie, jakiś wspominek głównych bohaterów itd, a tu mamy rozrywkę po Polsku, fakt ,że zerzniętą z amerykańskich filmów,ale akurat mi to nie przeszkadzało