PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737239
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Elfy

ocenił(a) film na 10

Beren i Luthien, Aragorn i Arwen to są przykłady par ludzko- elfickich, gdzie to kobieta- elf oddaje nieśmiertelność dla tego związku. Czy gdyby było odwrotnie, również konieczne byłoby oddawanie nieśmiertelności przez elfa; w tym wypadku mężczyznę? Ciekawy mechanizm. :) Jak to może działać? Może Tolkien gdzieś o tym wspomniał, tylko ja coś przegapiłam?

użytkownik usunięty
Wikusia1995

Wikusia :D- to chyba oczywiste, że na odwrót też tak samo to działa, bo tak to babka by umarła a chłop żył dalej :D Ale nie znam takich przypadków z książek Tolkiena- mianowicie ludzka babka-chłopek elf xD Widocznie panom elfom niezbyt podobały się kobiety z tzw. rasy ludzkiej hehe :D Swoją drogą- dziwny trochę ten temat :)

ocenił(a) film na 10

Dlaczego dziwny? Normalny, jak każdy inny. Po prostu inne tematy chyba się już wyczerpały. Nie ma o czym dyskutować, więc napisałam coś, żeby o czymś pisać. :)

Wikusia1995

Hehe no i temat wyczerpał się już po odpowiedzi irishfokfana, bo dał jedyną odpowiedź jaka może być i nie ma co dalej się udzielać, trzeba wymyślać takie tematy by każdy mógł się wypowiedzieć a nie każdy i tak powie to samo, no chyba że przyjdzie tu Damzal on to by miał dużo do powiedzenia o związkach rasowych i w końcu znowu wrócilibyśmy do Cienistogrzywego :D

użytkownik usunięty
Gotrek09

Na pewno :D A swoją drogą to ciekawe ile ten damzal latek ma wogóle- bo zakłada takie tematy jakimi mógłby "poszczycić się" zakompleksiony 15-sto latek xD

To można może ten temat przekonwerterować jako ogólny temat o parach elfio(dziwne słowo) ludzkich. Oczywiście jeśli Wikusia jako założycielka tematu(już wyczerpanego) się zgodzi. Ja bym ze swojej strony mógł nakreślić Lare Dorren elfkę która związała się z ludzkim czarodziejem Credeganem z Lod za co zostali wyklęci przez obydwie nieprzyjaźnie nastawione do siebie rasy, a następnie zabici.

ocenił(a) film na 10
Ivalor

A proszę bardzo. Piszcie o czym chcecie. I tak jestem zadowolona, że jako pierwszej mnie pytasz o pozwolenie. Innych nie pytacie. Na przykład w temacie 'Silverio', gdzie zamiast o wersji reżyserskiej filmu zaczęliście bardzo obszerną dyskusję na temat gier. Ale jeśli chcesz pisać o tym nieszczęsnym Wiedźminie to raczej nie licz na to że również będę się wypowiadać. :)

użytkownik usunięty
Wikusia1995

No i słynna arogancja Wikusi znów dała o sobie znać :D

"Ale jeśli chcesz pisać o tym nieszczęsnym Wiedźminie to raczej nie licz na to że również będę się wypowiadać. :)"
Nie liczę i wiesz co powiem więcej lepiej jakbyś się nie wypowiadała, bo twoja obłuda i ignorancja coraz bardziej dają się we znaki użytkownikom tego forum. No chyba, że temat był przeznaczony tylko dla ciebie i Agnieszki w takim razie nie będę przeszkadzać. Z tego co wiem to Siverio sam rozmawiał z nami na temat gier. A ty widzi mi się, że masz zbyt mała wiedzę na temat elfów, a twoja dziecinna krytyka wynikająca z ignorancji i głupoty staje się coraz bardziej śmieszna. Ty jesteś moim zdaniem bardziej nieszczęsna niż ten Wiedźmin.

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Przylazłeś tu żeby się ze mną kłócić? Możesz się więc cieszyć z tego, że pozostawiam ten temat tobie, a skoro chcesz ten temat "przekonwerterować jako ogólny temat o parach elfio(dziwne słowo) ludzkich" to raczej podana przez ciebie para się nie nada. Jak czarodziej może być ludzki? czarodziej albo człowiek. Gdyby znał się na magii i był faktycznie człowiekiem nazwano by go magikiem. To tak jak: W słonecznym cieniu, na miękkim kamieniu siedziała młoda staruszka. A Wiedźmin nigdy mi się nie spodoba i musisz się z tym pogodzić.

Wikusia1995

Wikusia Czarodziej to nie jest odrębna rasa a więc czemu nie miałby być człowiekiem, równie dobrze może być elfem, lub krasnoludem (w tym przypadku to albo Kapłan albo Mistrz run), a magik i czarodziej to ta sama osoba, no chyba że czytałaś gdzieś inaczej, ale to oznacza że ja tego nie czytałem.

Zgodziłbym się gdybyś powiedziała Czarodziej - Czarnoksiężnik, Nekromanta, Czarodziejka - Wiedźma, chociaż w sumie określeniem magik można nazwać wszystkie 4 postacie.

Gotrek09

Wikusia chce chyba stanąć w zawodach w popełnianiu gaf. Możliwe, że prześcignie w tym nawet naszego nowego wybranego przez plebs Prezydenta- marionetkę pana Tuska.. Czarodziej nie może być człowiekiem hahahaha. Dam ci radę zastanów się jak coś piszesz i pomyśl czy to w ogóle warto pisać. Bo jak na razie to twoje wypowiedzi są wręcz śmieszne.

"A Wiedźmin nigdy mi się nie spodoba i musisz się z tym pogodzić."
A czy ja powiedziałem, że żeby ci się podobał- Nie ! To nawet lepiej, że się nie podoba takim ludziom jak ty, świadczy to wyłącznie na korzyść tego dzieła.

użytkownik usunięty
Ivalor

Coś mi się zdaje , że w tym temacie nie chodziło o takie głupie przekomarzania się.. każdy z nas jest innym człowiekiem i przynajmniej jako fani WP nie podchodźmy do siebie tak krytycznie.. Wikusia założyła temat , bo chciała zacząć dyskusję o czymś co ją zainteresowało i osoby które nic nie wnoszą do TEJ dyskusji poza krytyką i kpinami niech się po prostu nie wypowiadają..

Czyli także sama Wikusia, tacy fani jak ona za bardzo to tu potrzebni nie są

Ivalor

Uświadamianie kogoś o tym że ie ma racji, nie jest kpiną lub "głupim przekomarzaniem", i trzeba podchodzić krytycznie d osób które mówią bzdury i je poprawić, przecież nikt jej tutaj nie obraża tylko krytykuje jej niektóre wypowiedzi.

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Jeden raz , w jednym poscie wypowiedziałam się przeciw wam i od tej pory już zawsze będę dla was tą 'złą', arogantką, ignorantką i co tam jeszcze przyjdzie wam do głowy. Wyolbrzymiacie wszystkie sprawy ze mną związane bo raz nadepnęłam wam na odcisk ( tyczy się Ivalora i irishfolkfana czy jak tam się to odmienia). Czy to nie chore? Ivalor się na mnie wyżywa, bo nie zawsze się z nim zgadzam, a to on chciałby tu narzucać swoje zdanie również myśląc, że jeśli napisze, że nie jestem potrzebna to po prostu się wyniosę, chciałby żeby zawsze wszyscy się z nim zgadzali,w przeciwnym razie zjednuje sobie takich przyjaciół jak wy pozostali i próbuje mnie wypędzić z mojego własnego tematu.

"przecież nikt jej tutaj nie obraża" - nazywanie mnie arogantką, ignorantką, że jestem nieszczęsna, głupia, obłudna to według ciebie bardzo kulturalne ?
"tylko krytykuje jej niektóre wypowiedzi"- nie niektóre tylko wszystkie, nawet jeśli mam rację, uważacie, że nie mam, żeby się czasem ze mną nie zgodzić.

Napisałam tylko tyle, że Wiedźmin jest nieszczęsny bo dla mnie jest, tak samo jak dla was Hannah Montana czy inne tym podobne głupoty. Skoro mówimy o tolerancji, to również wy powinniście ze spokojem przyjmować, że komuś się to może podobać, jak np. kiedy Sweet_Gosia o tym napisała. Dlaczego wam wolno, a mnie nie? Mamy demokrację, mogę wyrazić swoje zdanie, a Wiedźmina po prostu nie trawię.

Gotrek, po co wplątujesz się w naszą dyskusję. Ciebie jak mi się zdaje nie uraziłam, chyba że jesteś następnym fanatykiem Wiedźmina.

użytkownik usunięty
Wikusia1995

"tacy fani jak ona za bardzo to tu potrzebni nie są" -(to już przesada) Ivalor , to może oświeć nas , jacy fani są "godni" i spełniają Twoje "wymogi"? To , że przeczytałeś więcej książek fantasy od Wikusi nie daje Ci prawa do niemal ciągłej krytyki.. tyczy się to także innych. Jak Ci się nie podoba "poziom" , to sam przestań pisać. Co złego jest w tym , że założyła nowy temat ,chcąc zacząć dyskusję o czymś innym.. forum jest dla każdego , a szczególnie dla fanów , więc o co chodzi??
"trzeba podchodzić krytycznie do osób które mówią bzdury i je poprawić" ja nie dostrzegam jakichś"wieelkich bzdur" w postach Wikusi.. o WP pisze z sensem , jest w temacie , ma wyobraźnię.. za to ty Gotrek jesteś sztywniakiem , którego "misją" na filmwebie jest poprawianie błędów? (jesteś nieomylny??)

Do Anduril'a
"To , że przeczytałeś więcej książek fantasy od Wikusi nie daje Ci prawa do niemal ciągłej krytyki"
To, że przeczytałem znacznie więcej fantastyki od niej, akurat nie ma w tym temacie żadnego znaczenia(jednak wychodzi w postach np. czarodziej nie może być człowiekiem etc.). Nie krytykuje jej każdego poglądu tylko śmieje się z tych głupich, nieprzemyślanych lub takich które pisze sama nadmieniając, że nie posiada na ich temat nawet elementarnej wiedzy.. Nie moja wina, że około 70 % wypowiadanych przez tą dziewczynę takimi jest.

Zauważ, że temat ten wyczerpał się już w pierwszym poście, dlatego spytałem czy nie można by tego tematu omówić szerzej. Oczywiście pierwszym post Wikusi był od razu nacechowany negatywnie, mało tego narobiła w nim tyle gaf, że nawet nasz nowy prezydent by się nie powstydził.
Osobiście sam nie mam do niej, niech sobie ma te swoje poglądy, ale obrażania dzieł o których nie ma pojęcia tolerował nie będę (gry, wiedźmin) i takie zachowanie będę zawsze wyśmiewał i tępił.

Do Wikusi
Miej sobie poglądy nikt ci nie broni. Tylko może te obraźliwe i głupie zachowaj z swojej łaski dla siebie. Pozwól, że ci zacytuje Sapkowskiego którego tak nie znosisz: " Z poglądami jest jak z dupą, każdy jakieś ma ale żeby od razu pokazywać".

ocenił(a) film na 10
Ivalor

"narobiła w nim tyle gaf, że nawet nasz nowy prezydent by się nie powstydził"- tu mnie właśnie obrażasz. Nigdy nie napisałam nic złego o tobie tylko o tym czym się interesujesz, ale nazwę cię fanatykiem bo właśnie zapalczywie walczysz ze mną o wolność swojego Wiedźmina, jak gdyby ta książka była co najmniej twoją żoną.
"Pozwól, że ci zacytuje Sapkowskiego którego tak nie znosisz: " Z poglądami jest jak z dupą, każdy jakieś ma ale żeby od razu pokazywać".- powtarzasz się. Bądź bardziej oryginalny i zacytuj coś innego, jeśli twój Sapkowski posiada więcej równie genialnych myśli. Na pewno nie będę się sugerować tą książką. Każdy post powinien mieć jakiś sens, a twój za grosz go nie ma. Skoro jak sam zauważyłeś Sapkowskiego nie znoszę, to po co mi go cytujesz. Zacytuj lepiej Tolkiena, to może twój post przemyślę.
Czyli także sama Wikusia, tacy fani jak ona za bardzo to tu potrzebni nie są- na szczęście nie ty o tym decydujesz.

"Oj Wikusiu, Wikusiu :D Nazywanie Ciebie arogantką, ignorantką, że jesteś nieszczęsna, głupia, obłudna prowokujesz sama pisząc totalne bzdury w swoich postach- nie mówię o wszystkich oczywiście- bo zdarza ci się- rzadko- ale jednak- mieć przebłyski inteligencji :D"- no to już nie rozumiem. Nikt mnie nie obraża czy jednak wszyscy ( z wyjątkiem Andurila). Właśnie poprzez to stwierdzenie pokazałeś w jaki sposób nikt mnie nie obraża. Napisanie że coś mi nie odpowiada nie jest prowokacją. I po kiego ta uśmiechnięta japa. Skoro chcesz mnie krytykować to po co się szczerzysz?
"Poza tym nie przytaczaj tu opinii słitgosi bo to 13-to letnie dziecko jest i o Świecie i życiu wie tyle co mój pies wiedział już dwa lata temu :D"- naucz go posługiwania się rozumem. Psy nie myślą. No chyba,że masz jakiegoś nietypowego psa. No chyba że to miał być jakiś równie nietypowy co twój pies żart, który jednak mnie nie rozbawił. I znowu ta uśmiechnięta japa. Błagam!
"I jeszcze prośba z mojej strony Wikusiu- pisz sobie ile chcesz- nikt ci nie broni- ale pisz sensownie i nie pisz bzdur, dobra? :D"- nie dobra. Mamy demokrację. mogę pisać jak mi się podoba. I znów? Facet, co ty masz z tymi buźkami?
I już ostatnie: ortografia. Kto cię uczył pisać??? doczynienia- a gdzie przerwa? 'w ogóle' razem. Jak to wygląda?

"więc nie bądź jej adwokatem bo zapewne sama potrafi się wybronić"- potrafię, ale z kimś zawsze raźniej, więc Andurilowi jestem wdzięczna.

użytkownik usunięty
Wikusia1995

A teraz coś żeby Cię wkurzyć- :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D - cała zgraja uśmiechniętych, szczerzących się jap :D

Co do ortografii to mnie dziecko nie pouczaj- po pierwsze w budynkach zwanych szkołami zawsze byłem w ścisłej czołówce jeśli chodzi o konkursu ortograficzne. Po drugie- przez dzień piszę i odpisuję na mnóstwo postów i dlatego jakoś niezbyt przejmuję się jakąś tam cholerną przerwą w "doczynienia" czy żeby "wogóle" było oddzielnie- dalej zwracaj uwagę na takie pierdoły a ludzie Cię zadepczą.

A mojego psa nie obrażaj- mój pies jest na pewno rozumniejszy od słitgosi, i w przeciwieństwie do Ciebie uwielbia Wiedżmina- mogę teraz wstawić w tym miejscu "japę" czy mi zabronisz? Jednak wstawię ale w nieco innym :D

Na koniec- rezygnujesz z ignorancji i piszesz normalnie- wszyscy Cię lubią, lub zostajesz przy swoim "widzimisie" i lubi Cię tylko Anduril :D- oj, znowu ta "japa"- wybacz, nie chciałem :D

"Zacytuj lepiej Tolkiena, to może twój post przemyślę."
Nie sądzę by cokolwiek było w stanie skłonić cię do konstruktywnego myślenia.

" Mamy demokrację. mogę pisać jak mi się podoba."
No mamy tę pozorną demokracje co wcale cie dziewczyno nie upoważnia do pisania takich głupot i bredni jakie tu wypisujesz. Ciesz się i korzystaj z tych pozorów demokracji tylko może w inny sposób ok ?

"Bądź bardziej oryginalny i zacytuj coś innego, jeśli twój Sapkowski posiada więcej równie genialnych myśli."

Drwiny nie skomentuje ponieważ, ona nic nie znaczy gdy piszę ją tutaj ktoś taki jak ty. A ty droga Wikusiu(sądząc wyłącznie po twoich wypowiedziach) przeciętnemu czytelnikowi Sagi do stóp nie dosięgasz. Poza tym co to co to za moda, żeby coś z góry ocenić źle nawet jak się tego nie zna. Takimi samymi zasadami kierowała się tutaj ponad rok temu Natalie. Wiem, że ty się jeszcze wtedy tutaj nie udzielałaś, ale możesz zobaczyć jej temat. Ona po długiej batalii z fanami Władcy(bo go akurat oceniła na 1) przeprosiła i wycofała swoją ocenę. Ty zaś z uporem najgorszego trolla internetowego obrażasz, na wszelkie sposoby dzieła o których nie masz zielonego pojęcia ( nie chodzi tu tylko o Wiedźmina, chociażby gry),

"Czyli także sama Wikusia, tacy fani jak ona za bardzo to tu potrzebni nie są- na szczęście nie ty o tym decydujesz."

W twoim wypadku bardziej pasowało by określenie fani- prowokatorzy a tacy naprawdę tutaj nie są potrzebni, przynajmniej moim zdaniem. Bo i po co, żeby pokazać, że mają zerową wiedzę na temat gatunku a i tak zawsze wcisną swoje 4 grosze hm ? Zmień może swoje postępowanie to i może ludzie zaczną cie tu szanować bo jak narazie to się tylko pogrążasz. Chcesz innego cytatu dam ci z Forrest Gumpa "Poznasz głupiego po uczynkach jego", na podstawie wyłącznie twoich wypowiedzi mógłbym stwierdzić, że jesteś głupia( choć nie stwierdzam, żeby cie obrażać)

" I po kiego ta uśmiechnięta japa. Skoro chcesz mnie krytykować to po co się szczerzysz?"
I tu wkracza ta twoja kochana demokracja, ty możesz pisać prymitywne głupoty i prowokacje, Irishfan może pisać swoje emotikony. Mnie one wcale nie przeszkadzają.
Tu już widzę zwykłe czepialstwo ale wiadomo, że gdy ktoś nie ma argumentów na własną obronę to atakuje innych, ewentualnie powołuje się na swoje prawa np. wspomnianą już "demokrację". Wspominając twoje rozumowanie demokracji to nie powinnaś mieć też nic do postów naszego Lotrowego zboczucha Damzala.

Nie mam do ciebie nic osobiście, ale mogła byś się kilkakrotnie zastanowić zanim zaczniesz coś krytykować, zwłaszcza jeżeli nie posiadasz o tym żadnej wiedzy. To tylko oszczędzi nerwów zarówno nam jak i tobie.Mogłabyś ?

ocenił(a) film na 10

"mój pies(...)uwielbia Wiedżmina"- Oj Ivalor chyba cię zabije za tego Wied'ż'mina. A jak objawia się miłość twojego psa do Wiedźmina? Szczerzy się na jego widok tak samo jak ty na widok moich postów???
"Na koniec- rezygnujesz z ignorancji i piszesz normalnie- wszyscy Cię lubią, lub zostajesz przy swoim "widzimisie" i lubi Cię tylko Anduril"- chyba pozostanę przy tym drugim. Wolę jednego rozumnego przyjaciela niż całą zgraję takich jak wy

"A ty droga Wikusiu(sądząc wyłącznie po twoich wypowiedziach) przeciętnemu czytelnikowi Sagi do stóp nie dosięgasz"- i bardzo mnie to cieszy. Jeśli wszyscy fani tego 'czegoś' są tak zarozumiali jak ty, to wolę im nigdzie nie dosięgać.
"Poza tym co to co to za moda, żeby coś z góry ocenić źle nawet jak się tego nie zna."- co to, co to??? oceniam książkę na podstawie tego, co robi z ludzi. W tym przypadku na podstawie ciebie i nie chciałabym mieć z nią do czynienia.
"Ty zaś z uporem najgorszego trolla internetowego obrażasz, na wszelkie sposoby dzieła o których nie masz zielonego pojęcia"- Popłaczesz się? Och przepraszam, że skrytykowałam to na czym ci najbardziej w życiu zależy.
"Bo i po co, żeby pokazać, że mają zerową wiedzę na temat gatunku a i tak zawsze wcisną swoje 4 grosze hm ?"- A po co mam mieć jakąś obszerną wiedzę na temat tego, co w ogóle nie powinno tu być wspominane? Mam wiedzę na temat WP i to jest forum, gdzie ta wiedza jest potrzebna. Nie pcham się niepotrzebnie na forum Wiedźminka i denerwuje mnie to, że próbujesz zmienić forum WP w forum Wiedźmina.
"Zmień może swoje postępowanie to i może ludzie zaczną cie tu szanować bo jak narazie to się tylko pogrążasz"- nie zależy mi na twoim poszanowaniu. Nie jesteś dla mnie żadnym autorytetem i chyba skoro ty mnie nie szanujesz to świadczy na moją korzyść.
"( choć nie stwierdzam, żeby cie obrażać)"- nie stwierdzasz żeby mnie obrażać??? raczej to twoje nie stwierdzanie mnie nie obraziło :D
"I tu wkracza ta twoja kochana demokracja, ty możesz pisać prymitywne głupoty i prowokacje, Irishfan może pisać swoje emotikony. Mnie one wcale nie przeszkadzają."- to chyba jasne, że cię nie wkurzają, bo to mnie mają wkurzyć, a nie ciebie. Wprost ubóstwiasz go za to, że mnie potrafi wkurzyć, prawda?
"Poznasz głupiego po uczynkach jego"- to chyba świadczy przeciw tobie
"wiadomo, że gdy ktoś nie ma argumentów na własną obronę to atakuje innych"- mało przytoczyłam argumentów? mogę więcej.
"Mogłabyś ?"- Nie!

"Trafiłeś akurat na te "nic nie reprezentujące"- czyli jednak takowe istnieją? myślałam, że ty wszystko wiesz najlepiej i nigdy nie popełniasz gaf. Skoro jednak nie jesteś idealny to po co się wymądrzasz?

użytkownik usunięty
Wikusia1995

Znowu się mojego psa czepiasz? Od "Wiedżmina" też się odwal.
A "idealny"?- widziałaś kiedyś idealnego człowieka? Bo ja nie- mogę teraz Cię wkurzyć? dobra :D :D :D Poza tym ja w przeciwieństwie do Ciebie nie piszę bzdur w 70% postów- a teraz bużka :D i to nie jedna- nie, nie, nie :D :D :D :D :D

użytkownik usunięty

Ale tak poza tym- gdyby nie te twoje gafy- nie czepiałbym się Ciebie wcale.

Wikusia1995

Tak mi się wydaję, że powinniśmy z Dzikusią(Damzal utrafił w sedno z tym jej nickiem, raz się muszę z nim zgodzić) zrobić to co robi się z każdym trollem, prowokatorem na tym forum- olać. Jak się dzieciaka i jego idiotyczne posty oleje, to w końcu mu się zaczyna nudzić i wypier....la.

"Mam wiedzę na temat WP i to jest forum, gdzie ta wiedza jest potrzebna. Nie pcham się niepotrzebnie na forum Wiedźminka i denerwuje mnie to, że próbujesz zmienić forum WP w forum Wiedźmina."

Są pewni entuzjaści fantasy którzy twierdzą, że osoba której brak elementarnej wiedzy o gatunku nie powinna się na jego temat w ogóle wypowiadać. Czytając twoje wypowiedzi coraz bardziej mi się wydaje, że mieli oni racje. A co do Dzikusi, fantasy to nie tylko wiedźmin i władca. To także multum innych książek o których nawet nie masz pojęcia, gry RPG(które także obraziłaś) filmy i wiele wiele więcej.

ocenił(a) film na 10
Wikusia1995

"Od "Wiedżmina" też się odwal"- coś mi się zdaje, że wiesz o nim nie więcej niż ja. To Ivalora mogłam ewentualnie obrazić, a ty co masz do tego? Piszesz, że Anduril jest moim adwokatem, a sam zapalczywie bronisz Ivalora. Wynajął cię? Dużo ci płaci? Pewnie nie więcej niż kilka pogawędek o grach. Prędzej czy później się w czymś nie zgodzicie, a wtedy on zrobi z ciebie idiotę.
"nie piszę bzdur w 70% postów"- nie w 70% bo w co najmniej 80. Piszesz tak, jakby moja częsta omylność była potwierdzona naukowo. Piszesz to co ci Ivalor podyktuje. In stwierdził, że 70% moich postów to bzdury, więc podzielasz jego zdanie, choć do końca nie wiesz nawet o co w nim chodziło, jak również w przypadku Wiedźmina
"Ale tak poza tym- gdyby nie te twoje gafy- nie czepiałbym się Ciebie wcale. "- myślałam, że ktoś tak mądry (ironia) jak ty, nie ocenia ludzi na podstawie ich gaf, tylko kieruje się nieco bardziej oryginalnymi cechami charakteru

"Dzikusią(Damzal utrafił w sedno z tym jej nickiem, raz się muszę z nim zgodzić)"- a nie przypominasz sobie w jakich okolicznościach mi je nadał? Wtedy absolutnie byś się z nim nie zgodził, ale jeśli ja go nie lubię, to przecież nie wolno ci mieć takiego samego zdania i musisz starać się go polubić. Ciekawa jestem, czy z WP też będziesz skłonny zrezygnować, dlatego, że mi się podoba.
"Jak się dzieciaka i jego idiotyczne posty oleje, to w końcu mu się zaczyna nudzić i wypier....la."- wtedy będę się udzielać w innych tematach, bo też zależy mi na tym, żebyście się usunęli albo zaczęli normalnie dyskutować na powyższy temat zwłaszcza, że sami nakłanialiście mnie do nie reagowania na prowokacje. Skoro uważacie, że jestem trollem to waszym obowiązkiem jest nie zwracanie na mnie uwagi. przyganiał kocioł garnkowi.
"Zacznie prowadzić dyskusje na poziomie, a nie będzie cały czas udawać, że my jesteśmy źli a ona fajna. "- a może to wy udajecie że jesteście fajni, a ja zła. Każdy będzie bronił swego, a tak na prawdę nie wiadomo kto ma rację
"a nie bronisz ciemnoty z jakiegoś tam forum."- to po co się wypowiadasz na tym ' jakimś tam forum'

użytkownik usunięty
Wikusia1995

Zdaje mi się, że już była mowa o tym, że ten temat wyczerpał się już po mojej pierwszej odpowiedzi- trochę więcej uwagi- teraz to powiem- Dzikusiu- bo znowu mnie prowokujesz- niżej dałem jasno do zrozumienia, że nie mam już zamiaru się Ciebie czepiać- no ale cóż- Ty znowu swoje :P
PS: Ivalor nic mi nie dyktuje- pierwsze słyszę xD, a z "Wiedżminem" zdążyłem się już przez te parę dni obeznać- w przeciwieństwie do Ciebie- bo jak zauważyłem- w twoim mniemaniu uwielbienie fantastyki kończy się na "Władcy Pierścieni".

Nie, nie Dzikusia nie ma pojęcia o fantastyce. Jedyną książką jaką przeczytała jest Władca Tolkiena. Niestety po przeczytaniu tej jednej książki( dobrej nie przecze) myśli już, że zjadła wszystkie rozumy i może obrażać inne dzieła nawet jeśli o nich nie posiada zielonego pojęcia. Gardzę tak zachowującymi się jak ona. Temat właściwie można zamknąć, zarówno co Dzikusi jak i tego co podała na rozmowę powiedziano już chyba wszystko.

użytkownik usunięty
Ivalor

Owszem, temat można by było już zamknąć, ale pewnie Dzikusia znów zacznie swoje pseudofilozoficzne wywody- więc będzie to utrudnione xD. A tak przy okazji do ciebie Dzikusiu- tak z ciekawości- Ile przeczytałaś książek Tolkiena? Tylko "Władcę"? Bo on napisał sporo książek wiesz :) Bużka :D

ocenił(a) film na 10
Wikusia1995

"bo znowu mnie prowokujesz"- a jak już wcześniej stwierdziłam twoim cholernym obowiązkiem jest nie reagowanie na prowokacje
"w twoim mniemaniu uwielbienie fantastyki kończy się na "Władcy Pierścieni".- jak na pewno wcześniej zauważyłeś pisałam jakie książki i filmy fantasy poza WP mi odpowiadają, ale to jest forum WP i to o nim chce tu pisać. Do dyskusji na temat Wiedźmina znajdźcie sobie inne forum. To należy do fanów WP.

"Jedyną książką jaką przeczytała jest Władca Tolkiena."- Uwaga! szok: przeczytałam jeszcze kilka innych książek fantasy poza WP, nie tylko Tolkiena.
"Temat właściwie można zamknąć, zarówno co Dzikusi jak i tego co podała na rozmowę powiedziano już chyba wszystko."- oczywiście można go zamknąć jeśli wytrzymasz, żeby nie wpisać tu kolejnej obrażającej mnie głupoty, a wydaje mi się, że jednak nie wytrzymasz. xD
Nie odpowiadam na wszystkie wasze wypowiedzi bo wszystkie są podobne. Widocznie nie stać was na wymyślenie czegoś nowego.

ocenił(a) film na 10
Wikusia1995

irishfolkfan: jestem ciekawa jednego. Mianowicie jak skomentujesz moją wcześniejszą wypowiedź, że "twoim cholernym obowiązkiem jest nie reagowanie na prowokacje" ? Bo jakoś jej unikasz. Może nie masz nic na swoją obronę, hę? Wiesz, że nie powinieneś mi odpowiadać, ale to takie kuszące, że nie potrafisz.
"Ile przeczytałaś książek Tolkiena?"- Hobbita, Silmarillion, Dzieci Hurina, jeszcze kilka ich było, ale już dawno, a Władca Pierścieni zaciekawił mnie najbardziej, jak z resztą myślę wszystkich na tym forum, najlepiej utrwalił mi się w pamięci, czytałam go nie raz, dlatego chyba znajduję się we właściwym miejscu, co?
Gdzie cię obraziłam? w którym poscie? To ty zacząłeś, zaraz po tym jak stwierdziłam, że Wiedźmin jest nieszczęsny, choć to była wypowiedź skierowana do Ivalora, a nie do ciebie.

użytkownik usunięty
Wikusia1995

Unikam, bo nie chce mi się dłużej prowadzić tej bezsensownej debaty, która prowadzi do nikąd :P Co do obrażania- głupia jesteś czy co?- nie obraziłaś mnie tylko gry, Wiedżmina i mojego psa- tyle. Aha- i bużka oczywiście :D

ocenił(a) film na 10

gry obraziłam dawno temu i w innym temacie, więc tu o nich nie dyskutujmy. poza tym nie chciałam was urazić pisząc że z was dzieciaki. To miało być takie przyjacielskie podsumowanie, a wyszło z tego nie wiadomo co, bo zaczęliście mnie o to atakować, a raczej błędnie to zinterpretowaliście i zaczęliście się bronić. Obrażając Wiedźmina nie zwracałam się do ciebie, a ty nie potrzebnie od razu na mnie napadłeś. Co do twojego psa, to wtedy go obraziłam, gdy zrobiło się już na prawdę poważnie i wtedy każdy obrażał co popadło.

użytkownik usunięty
Wikusia1995

Jedna rada na przyszłość- nie obrażaj czegoś o czym nie masz kompletnie pojęcia- potraktuj tą radę na poważnie. Poza tym- proponuję koniec sprzeczania się a mój pies ci wybacza- mogę bużkę wstawić czy znowu masz coś przeciwko? :D

Moja rada do ciebie Irishfan nie polemizuj z dziećmi. Jestem przekonany, że do niej i tak nie dotrze, że nie należy oceniać rzeczy bez zapoznania się z nimi. Takie już są dzieci neo, że do nich nigdy nic nie dociera i zawsze są uparte w swej głupocie. Szkoda czasu

ocenił(a) film na 10

Nie mam nic przeciwko twoim buźkom wstawianym we właściwych okolicznościach. :D
Ivalor: Twój post chyba nie był skierowany do mnie więc przemilczę. A już myślałam, że jednak pomyliłam się pisząc, że "nie wytrzymasz, żeby nie wpisać tu kolejnej obrażającej mnie głupoty"

użytkownik usunięty
Wikusia1995

Oj Wikusiu, Wikusiu :D Nazywanie Ciebie arogantką, ignorantką, że jesteś nieszczęsna, głupia, obłudna prowokujesz sama pisząc totalne bzdury w swoich postach- nie mówię o wszystkich oczywiście- bo zdarza ci się- rzadko- ale jednak- mieć przebłyski inteligencji :D Może problem leży w tym, że ledwo te 17 latek skończyłaś- nie wnikam :D Poza tym nie przytaczaj tu opinii słitgosi bo to 13-to letnie dziecko jest i o Świecie i życiu wie tyle co mój pies wiedział już dwa lata temu :D A np ja nie jestem fanem "Wiedżmina" ale może dlatego, że po prostu niezbyt dużo miałem jak na razie z nim doczynienia (film to porażka totalna, w grę grałem na razie tylko jakieś 15 minut- ale fajna była :), a książek o nim nie czytałem wogóle). I jeszcze prośba z mojej strony Wikusiu- pisz sobie ile chcesz- nikt ci nie broni- ale pisz sensownie i nie pisz bzdur, dobra? :D

1. Fanatykiem Wiedźmina nie jestem zresztą w ogóle nie jestem fanatykiem czegokolwiek tylko jak coś to fanem, jeśli moja wypowiedź cię obraża to mogę się już nie wypowiadać.

"Gotrek jesteś sztywniakiem , którego "misją" na filmwebie jest poprawianie błędów? (jesteś nieomylny??)"

-jestem omylny jak każdy człowiek, ale potrafię przyjąć krytykę bo, może masz racje jestem sztywny, bo taki mam charakter, i masz prawo na mnie spoglądać pod tym kątem, więc ja też mam prawo kogoś ocenić, w dodatku ja nie nazwałem Wikusi ignorantką tylko skrytykowałem jej błąd i starałem się wytłumaczyć jej gdzie go popełniła, więc nie bądź jej adwokatem bo zapewne sama potrafi się wybronić, Ivalor zbyt ostro postępuje z tym się zgodzę, bo każdy ma swoje gusta, ale też mu się nie dziwie jak ktoś gada bzdury np. o grach których na oczy widział, ja na przykład głupoty nie trawie, a wulgaryzmów używam tylko i wyłącznie do chamów.

Pozdrawiam i jeśli moja obecnośćjest tu nie wskazana to więcej się wypowiadać nie będę.

użytkownik usunięty
Gotrek09

Nie jestem adwokatem , tylko np.pisanie że ktoś jest nie potrzebny na wolnym forum (tym bardziej że Wikusia należy do fanów) jest głupie.
Gotrek , to ty decydujesz , czy twoja obecność jest tu wskazana i obrazić Cię nie chciałem.. aż takim skończonym sztywniakiem to nie jesteś ;)

"pisanie że ktoś jest nie potrzebny na wolnym forum (tym bardziej że Wikusia należy do fanów) jest głupie."

-Zgadzam się, lecz słowa Ivalora Wyraziłbym w nieco inny sposób,
NIE OPOWIADAĆ GŁUPOT :]. A z tego forum nikt jej nie wyrzuca, i chętnie z nią dyskutuje tylko jak mówię krytykować trzeba, jak ktoś jest w błędzie.

użytkownik usunięty
Gotrek09

irishfolkfan : "i lubi Cię tylko Anduril :D" zazdrościsz?? :D Przejrzałem sobie co niektóre Twoje wypowiedzi i stwierdzam , że sam nic sobą nie prezentujesz na fw.. na forach WP też jakoś nic wielkiego nie wnosisz do dyskusji , więc nie wymądrzaj się zanadto :D ( oj , znowu ta buźka ;P )

użytkownik usunięty

Rok temu na forach WP było mniej syfu niż w tym.. teraz za to tematem TOP jest pisanie o "potężnych gafach" Wikusi - bo co , bo raz wdała się w dyskusję o Wiedźminie? i to na forum WP?? Głupotą bym nazwał pisanie o Wiedźminie na forach LOTR - co nie potrzebnie robił Ivalor.
Ivalor - to Twoje oburzenie ile jeszcze będzie trwało? Piszesz że Wikusia w 70% pisze głupoty - czy to aby nie za wielka przesada?

użytkownik usunięty

hm.. chyba znam odpowiedź Ivalora na moje pierwsze pytanie :bez endu , bez endu , bez endu.. bez endu" :D

użytkownik usunięty

O, widzę, że już nie masz mnie jak oczerniać to zacząłeś grzebać w moich wypowiedziach szperaczu :P Trafiłeś akurat na te "nic nie reprezentujące"- bo sam tak napisałeś, ale już tych mądrych przy wybitnych dziełach filmowych nie widzisz xD Ale skoro już tak gryziemy się nawzajem, to może ja też u Ciebie poszukam grzebaczu :P Co Ty na to obrońco Wikusii?

użytkownik usunięty

ja na to jak na lato , lotto mi to i szperaj sobie ile chcesz , zrób lustrację ;)
Skoro ja jestem obrońcą Wikusi , to w takim razie kogo Ty bronisz? Bo na razie tylko trollujesz bez sensu :D (oj , buźka)

użytkownik usunięty

ps. "oczerniasz"?? wyolbrzymiasz niektóre słowa , bejbe..
myślałem że taki z Ciebie wesołek , a tu brak poczucia humoru.. z twojej strony - fail ;)

użytkownik usunięty

Bejbe? Wiem, ze gejów nie lubisz (tak jak ja) ale jednak z tym bejbe- skoro to miało być do mnie- trochę przesadziłeś, nie uważasz? xD Swoją drogą- nawet nie wiesz co to jest trollowanie- posądzasz o to co drugiego, co nie zgadza się z twoim arcymądrym zdaniem?
A bronię? Nikogo nie bronię- w końcu to Ty jesteś adwokatem Wikusii. Ja mam po prostu takie samo zdanie na jej temat jak Gotrek i Ivalor- chyba nie nie tak ciężko to zrozumieć?

użytkownik usunięty

masz rację , gejów (a raczej tego , co robią) nie lubię.. bejbe - to tak rzuciłem na rozluźnienie atmosfery , bez urazy ;) wiem co to jest troll , czytam głupotę co niektórych na fw dość często (alex_tyler , owner , latający_stary , elias itp.) jestem po stronie Wikusi , bo Ivalor przesadza i czepia się , a jego stały argument to "dyskusja o Wiedżminie"- jakby to miało coś wspólnego z tematem.

użytkownik usunięty

Ja nie mam zamiaru już czepiać się Wikusii, no chyba, że mnie znów sama sprowokuje- tyle.

1.Anduril to ona przy każdym wątku zamieszcza obraźliwe teksty przeciwko Sadze. Zapewne w celach prowokacyjnych.
2. Obraża nie tylko Wiedźmina ale także, gry( ogół a więc także RPG), fanów dobrego fantasy,Harrego Pottera( tu bym się z nią nawet zgodził, Harrego też nie lubię. W porównaniu do niej jednak stać mnie było na konstruktywną krytykę, zapoznałem się także z książkami, więc zielony tak jak ona w przypadku wiedźmina i gier nie jestem.
3. Moje oburzenie minie dopiero kiedy ten dzieciuch przestanie rzucać ciągłe obraźliwe aluzje na temat dzieł fantasy( nie chodzi tylko o Wiedźmina). Zacznie prowadzić dyskusje na poziomie, a nie będzie cały czas udawać, że my jesteśmy źli a ona fajna.
4.Poza tym te jej frustracje i próby obrażania nas znaczą niestety tyle co wczorajsza zupa(czyt. niewiele).

P.S Wiem, że niestety osoba taka jak Wikusia raczej na pewno tego nie zrozumie i dalej będzie trollować. Więc chyba najlepszym wyjściem będzie całkowite olanie jej, jak to należy zrobić z każdym trollem internetowym na tym forum.
1Chcesz się bawić w adwokata to byś może poszedł na odpowiednie studia, a nie bronisz ciemnoty z jakiegoś tam forum. :D( buźka z dedykacja)

użytkownik usunięty
Ivalor

Ivalor , właśnie o to mi chodziło , żebyś trochę wrzucił na luz ;) a odnoszę wrażenie że jesteś niegłupi i w sumie dasz spokój temu sporowi o "Wiedźmina".

Adwokatem nie jestem , bo filmweb to nie jakiś Sąd Najwyższy , tylko portal filmowy , odwzajemniam uśmiech ;D