PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Nie znoszę takich filmów

użytkownik usunięty

''Władca pierścieni'' i ''Gwiezdne wojny'' to dwa filmy, które mnie tak wynudziły, ze nie byłam w stanie ich obejrzeć do końca. Jedyne ich plusy to efekty specjalne ale ja nie tego szukam w filmach.

Tak czy owak, oprócz tej straszliwej nudy film i tak zasługuje minimalnie na 6, ale i tak dobrze, że za tą nudziarską fabułę, nie dałaś 1, radzę czytać książki po nich można lepiej zrozumieć film.

ocenił(a) film na 10

Z Gwiezdnymi Wojnami musze się zgodzić...straszna nuda. Ale żeby Władca Pierścieni...? Dla mnie to genialny film , jednak trochę denerwujące jest to że zmienili niektóre sceny. Brakuje także kilku wątków z książki, ale jak to mówią , wszystkiego mieć nie można.
Zdecydowanie polecam książki , ale miło się ogląda ulubionych bohaterów na ekranie telewizora :)

marza4366

Gwiezdne Wojny są świetne przynajmniej klasyczne, ale NVM.

a ja nie rozumiem takich osób jak Ty skoro nie znosisz takich filmów to po co je oglądasz i jeszcze wstawiasz temat żeby się z kimś podroczyć.Ja np nie lubie musicali i ich nie oglądam a nawet gdybym oglądał to nie robiłbym problemu na forum że mi się nie podoba.Nonsen.Bez urazy..

użytkownik usunięty
danielpiw23

Nie robię problemu. Po prostu wyrażam swoja opinię o filmie na forum o filmach ;)
W swoim wpisie nie obrażam fanów ani nie mieszam filmu z błotem, tylko zgodnie z prawdą stwierdzam, że śmiertelnie mnie wynudził i jest kompletnie nie dla mnie.
Pozdrawiam :)

właśnie napiszę jeszcze raz skoro jak jest w temacie ,, nie nawidzę takich filmów ,, to po co je oglądasz?Fakt nie obrażasz ale pisząc że Cie wynudził dla wielu możę oznaczać właśnie miesznie z błotem.Ten film ma wielu miłośnków którzy nie zrozumieją Twojej nudy podczas jego oglądania.Czego szukasz w filmach?

użytkownik usunięty
danielpiw23

Masochistą nie jestem, ale też czasem oglądam filmy, które wiem, że mi się nie spodobają - z potrzeby poznania wroga :) Ale intencji larny nie rozumiem.

użytkownik usunięty
danielpiw23

,,...napiszę jeszcze raz skoro jak jest w temacie ,, nie nawidzę takich filmów ,, to po co je oglądasz?...''
Gdybym nie obejrzała to skąd miałabym wiedzieć , że ich nie znoszę?
Jeśli ktoś ma problem z tym, ze mam odmienne zdanie na temat tego filmu to jego problem nie mój.
W filmach szukam autentycznych emocji i ciekawej fabuły. We ''Władcy Pierścieni'' nie znalazłam żadnej z tych rzeczy.

użytkownik usunięty

Ale po cholerę wypisujesz swoje osobiste emocje i przeżycia związane z obejrzeniem tego filmu? Albo krytyka filmu albo recenzja, a nie doznania płynące z seansu.

użytkownik usunięty

Po cholerę mi odpisujesz i podtrzymujesz temat, skoro Ci się nie podoba?
Twój brak zrozumienia jakoś przeżyję.;)

użytkownik usunięty

A co tu rozumieć?
Zapytam tak - Jaki jest cel tego tematu?

użytkownik usunięty

Wyrażenie opinii o filmie.

użytkownik usunięty

I to wszystko? To można zrobić na już istniejącym temacie. Temat zakłada się po to żeby dyskutować ;) A plusy Władcy to nie tylko efekty specjalne ;P

użytkownik usunięty

Zależy co kto lubi.
Nie bawiłam się w przeglądanie starych tematów.

użytkownik usunięty

No wiesz, ale obiektywizm to fajna sprawa ;) Np Twoja 3 dla "Pięknego umysłu" - straszne :)

użytkownik usunięty

''Piękny Umysł'' to najbardziej przereklamowany film jaki w życiu widziałam! Na dodatek mnie rozczarował, bo spodziewałam się, że będzie dobry. A tu taka kicha...

użytkownik usunięty

Jest rewelacyjny i zasługuje na 9. Do tego oscar dla Jennifer Connelly - poezja po prostu :)

użytkownik usunięty

Co w nim rewelacyjnego!? Nuda i przekłamanie biografii Nasha w iście hollywoodzkim, lukrowanym stylu...bleeeh!

Muzyka rewelacyjna, gra aktorska rewelacyjna i film też rewelacyjny.

użytkownik usunięty
sarev0k

Skoro tak twierdzisz....ja pozostanę jednak przy własnym zdaniu.

http://www.youtube.com/watch?v=nWpwZf3jebw
:)

użytkownik usunięty
sarev0k

Beautiful :)

ocenił(a) film na 8

Coraz mniejsze okienko ;d

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Co nieco musieli zmienić, tak samo jak we Władcy Pierścieni.

użytkownik usunięty

Najlepszy film o schizofrenii jaki widziałam to ''Wstręt'' Polańskiego. Istne dzieło sztuki.

użytkownik usunięty

Tego nie widziałem.

,,Gdybym nie obejrzała to skąd miałabym wiedzieć , że ich nie znoszę?,,
Tym zdaniem założyłaś że już oglądałaś tego typu filmy i Ci się nie spodobały a mimo wszystko władce obejrzałaś,Choć z góry wiadomo że to film fantastyczny , nierealny co wydaje mi się że nie jest to Twój gust.Zgodze się z Tobą że nie ma w nim autentycznych emocji bo to nie jest żaden dramat czy film o realnym świecie ale grzechem jest jak piszesz że film nie ma ciekawej fabuły.

użytkownik usunięty
danielpiw23

Mnie nie zaciekawił. A z nierealnych filmów bardzo podobał mi się ''Matrix'' i ''Łowca Androidów''.

użytkownik usunięty

Aha, ja podobna uwagę(,,... grzechem jest jak piszesz że film nie ma ciekawej fabuły...'') mogłabym napisać Ci o ''Ojcu Chrzestnym'', który jest dla mnie arcydziełem przez wielkie a. Ale nie napiszę, bo rozumiem, ze nie wszystko się wszystkim musi podobać.

użytkownik usunięty

Jedynka jest arcydziełem, następne już nie :)

użytkownik usunięty

Właśnie jedynkę miałam na myśli. :)

użytkownik usunięty

Przynajmniej w tym masz rację ;p

No jasne każdy ma swój gust ale do czego zmierzasz z ojcem chrzestnym?

użytkownik usunięty
danielpiw23

Ciebie wynudził ''Ojciec Chrzestny'' a mnie ''Władca Pierścieni''.

hehe ciekawe skąd wiesz ;)jasne.Z ojca chrzestnego najbardziej podobała mi się ostatnia część,nie przypadł mi do gustu.Oglądałem wszystkie części z nadzieją żę jednak mi się spodoba bno lubie tego typu filmy.Ale jak widze znasz moja ocene.W przeciwieństwie do Ciebie nie zrobiłem z tego tematu do drażnienia innych,a swoją sygestię pozostawiłem dla siebie:)pozdr..

użytkownik usunięty
danielpiw23

Wiem bo ostatnio go oceniałam i natknęłam się na twój wpis;)
,,W przeciwieństwie do Ciebie nie zrobiłem z tego tematu do drażnienia innych a swoją sygestię pozostawiłem dla siebie:)''
Ależ ja nikogo nie chciałam drażnić;) No i gdybyś zostawił swoja opinię dla siebie to nie mogłabym jej przeczytać ;)
Pozdrawiam serdecznie :)

hehe dobra bez drażnienia.Spoko każdy ma swój gust.Fakt gdzieś tam jest moja opinia i zauważyłem też że i tam jest Twój temat;)nawet go czytałem...Również pozdrawiam:)

użytkownik usunięty

Why??? :P

użytkownik usunięty

For money!!!
Wybacz nie zrozumiałam pytania;)

użytkownik usunięty

INVITATION - Why??? :P

użytkownik usunięty

Jestem fanka Zielonej Wyspy a poza tym spoko z Ciebie gość :)

użytkownik usunięty

Skąd wiesz, że spoko? Może jestem złym psychopatą? ;p
Jak fanka Eire to fajnie, jesteś spoko ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
PiotrHp

Ja myślę, że ciebie.

PS: Popiepszyło przez rz.

użytkownik usunięty

Postanowiłam podnieść filmowi ocenę, bo zdałam sobie sprawę, że wystawiłam niesprawiedliwą. ''Władca Pierścieni'' nie jest słaby, tylko po prostu do mnie nie trafia ten gatunek.

użytkownik usunięty

"Dla nas, żyjących w paskudnym, zmaterializowanym i pozbawionym romantyzmu świecie możliwość powrotu dzięki tej książce do czasów heroicznych przygód, barwnych, przepysznych i wręcz bezwstydnie pięknych opowieści jest czymś niezwykle ważnym." - C.S Lewis o książkach Tolkiena.

Jesteś zatracona w tym paskudnym świecie ;)

użytkownik usunięty

Całkiem prawdopodobne...lub po prostu niegodnam ;)

użytkownik usunięty

I tak na to samo wychodzi :)

Piękno umiera w konwulsjach...
Skrzydło śmierci obiera za cel następne rejony życia...

A proste maszyny zawsze były najskuteczniejsze...