PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737262
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Niestety z przykrością musze to stwierdzić - poziom pisanych tu opinii staje sie coraz gorszy.
Kiedyś (przed premierą) było tu co poczyatć - czytałam codziennie praktycznie wszystkie nowe opinie, bo było co poczytać. Inteligentne wypowiedzi, dyskusje...
A teraz? tzn. po premierze
Pełno opinii (właściwie powinna była napisać 'opinii') składających się z jednego zdania w stylu "wielkie g..." albo "cool film".
Nie żebym tu komuś zabraniała pisać - w końcu po to jest m.in. ta stronka, ale wolałabym, żeby jednak wypowiedzi były ...hmmm.... bardziej rozbudowane.
Nie czepiam się i nie piszę tego dla punktów, ale trochę mi szkoda, bo książkę Tolkiena kocham i chce dla niej jak najlepiej.
A ilość opinii wcale nie musi być ogromna, liczy się raczej jakosć...
Ciekawe czy ktoś to przeczyta...?

ocenił(a) film na 10
Nostromo

Ja przeczytałem ...
Niestety to normalka. Pamiętasz nasze dyskujse o zmianach czy inne np. o przesłaniu LOTRa. Niestety doszedłem do wniosku, że z konstruktywnymi dyskusjami należałoby się albo przenieść na forum, albpo po prostu poczekać, aż szum wokół filmu przycichnie. Myślę, że to nastąpi w maju/ czerwcu. Potem pojawi się VHS i DVD i znów pojawi się mnóstwo krótkich komentarzy. Ale tak na prawdę myślę, że o LOTRze spokojnie będzie można popisać dopeiro za parę lat.

ocenił(a) film na 10
Nostromo

propozycja
Jest małe wyjście, niekoniecznie trzeba się przenosić na forum. Można na przykład przenieść się na Dwie Wieże - z tego co na razie obserwuję, nie ma tam tłoku (jak dawniej w tym miejscu), a można już zacząć spokojnie dyskutować o kolejnej części trylogii.

Nostromo

ej, nie przejmuj sie :)
mi film bardzo sie podobal i zaluje tylko, ze nie mialam pieniedzy na kino, wiec zadowolilam sie tylko wersja komputerowa. Co do opinii innych "ludzi" ( a szczegolnie jednego, nie pamietam godnosci), zgadzam sie z toba. ogolnie kultura filmowa schodzi na psy - dlaczego CIENISTA DOLINA nie dostala Oskara w 1993? UWIELBIAM ten film, tak jak Ty Tolkiena, i moglabym ogladac go codziennie, wpatrujac sie we wszystkie szczegoliki , niewidzialne dla zwyklego widza (na mojej stronie znajdziesz recenzje). uwielbiam Hopkinsa, Debre Winger, Nicholsona i dobre kino (ale po co ja to pisze, przeciez to wiadome :)
tak ze don't worry, be happy, bo sa jeszcze ludzie, ktorzy kochaja kino. ja i Lady Elys de Winter
pozdrawiam
Ewa