A w ogóle, to chciałam jeszcze raz podkreślić, że data premiery w Polsce to skandal. Wiem, że wiele się już mówiło i pisało na ten temat, ale to mnie ciągle wkurza.
Re: premiera
A mnie najbardziej wq...a to, że całe to opóźnienie oficjalnie zwala się na "Harry'ego Pottera". Tym sposobem sami sobie robią konkurencję. Bo ja, już znam parę osób, które powiedziały, że wypowiadają "jihad" HP, tylko dlatego, że kiedyś tam dystrybi napisali, że LOTR zostanie przesunięty na 8 lutogo, bo starciliby za dużo pieniędzy, gdyby LOTR spotkał się z Harrym. To może lepiej w ogóle nie wydawać w 2002 LOTRa, bo w wakacje wchodzi "Atak klonów". Z 2003 też bym zrezygnował, bo wchodzi Matrix 2 i może nawet 3. No to zostaje 2004. Ale co z LOTRem 2 i 3? Jakby nie było lepszych akcji marketingowych :P
A jako ciekawostkę wpiszę tylko, że w "cywilizowanych" krajach tylko w Japoni film wchodzi później od Nas. No możemy np. jechać do Rosji, żeby go wcześniej zobaczyć ;). Faktycznie ktoś kiedyś chciał, by Polska była drugą Japonią. No prawie się udało, w tym jednym :(....