PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519049
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże

Ulubiona postać

ocenił(a) film na 10

Jaka jest wasza ulubiona postać z Władcy Pierścieni?? Może być z książki lub z filmu. Ja osobiście uważam, że Aragorn zarówno ten z książki i oczywiście z filmu (piękny... hmmm...) jest najlepszy! ;)

ocenił(a) film na 9
Sayuri

Trudne pytanie... jak dla mnie, to w książce wszystkie postaci były super, natomiast w filmie... hmmm. Aragorn i Boromir, choć bardziej skłaniam się ku Boromirowi (rewelacyjny Sean Bean:))

zolta_kaszka

W książce i filmie Frodo. Strasznie mi go żal, że tyle musiał wycierpieć i nieść tak ciężkie brzemię.

ocenił(a) film na 8
psylocybek

W ksiązce-zdecydowanie Aragorn.Mówie 'w książce' gdyż aragorn filmowy jakoś mnie (dokońca) nie przekonywał.Oczywiśćie był światny (jak i cały film)ale jakos wole książkowego Obieżyświata.
A w filmie? No to zdecydowanie Pippin.O tak, Billi Boyd przeszedł samego siebie w grze (ja jako niewykształcony miłośnik języka angielskiego zachwycałam sie nad samym akcentem) no i napisać melodje i perfekcyjnie ją zaśpiewam.Słucham jej sobie teraz i myśle,kiedy to Bóg włoży mi w ręce ponownie Władce Pierścieni (to jest nazbyt wielkie i wspaniałe przedwsiędzwzięcie by zaczynać je 'na siłe'.Poczekam i popatrze...;))

ocenił(a) film na 9
Cenzura

w książce? wszyscy bohaterowie byli świetni, no, może szczególnie Obieżyświat.
A film? we wszystkich częściach Gimli, a w drugiej Miranda Otto świetnie zagrała Eowenę.

Sayuri

w książce Legolas(choć w filmie tez spoko ale za Bloomem nie przepadam :P) a w filmie Gimli

jagoda_1987_19

Saruman ;-)

ocenił(a) film na 10
Sayuri

A ja tam lubię najbardziej Gandalfa :D

ocenił(a) film na 9
Sayuri

Ja uwielbiam Froda :)
taki fajniutki i malutki :)
Pozdrawiam :D

Morfina

Niom ^^. Zgadzam się... Zawsze się zaczynam uśmiechać przy scenach, jak stoi obok, np Aragorna. Niby o tyle niższy, ale wcale nie jest słabszy :D... No i jeszcze Gandalf mi się płodłobła. xD

kosmitka_2

A, i jeszcze Legolas ^^' zapomniałabym.

ocenił(a) film na 10
Sayuri

Bez wątmienia Gandalf (ach Ci czarodzieje;)) i Boromir - nie tak wyidealizowany jak Aragorn, nie pozbawiony wad, bardzo go lubiłam i jak pierwszy raz czytałam "Władcę pierścieni" omal się nie zapłakałam, jak zginął... ;(

ocenił(a) film na 10
Sayuri

Gandalf, bo jest sympatyczny i fajnie walnął Denethorowi, i Saruman bo jak dla mnie jest symbolem wyrafinowanego zła. ( mówię i o ksiązce i o filme)

Feomathar

Dla mnie Gollum/Smeagol. Podobały mi się w nim te przemiany z resztek dobrego w złego.

Sayuri

No to ja troche inaczej...bardzo podobala mi sie postac malo pokazana w filmie.Chodzi mi mianowicie o Haldira.Fajny blondwlosy elf,tylko szkoda ze dostal siekiera w glowe:(:( A jesli chodzi o ksiazke to fajny byl Tom Bombandil ale Jackson juz nie mial czasu wstawic te postac:( Fajnie by bylo gdyby zekranizowali Silmarillion:D

ocenił(a) film na 10
luthien_tinuviel_2

No fajnie by było gdyby był Silmarillion... To byłby piękny film....

Sayuri

Bez wątpienia Gandalf i Pippin w filmie a w książce Aragorn i Boromir. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Sayuri

Ja wybieram dwóch: Legolas i Aragorn:) Pozdrawiam:*

ocenił(a) film na 10
Sylwka

Ja po prostu kocham Legolasa!!!!! Jest wspaniały!

Sayuri

Pippin, Pippin i jeszcze raz Pippin! To najfajniejsza postać z filmu:)(przynajmniej moim zdaniem:*).

Bless:*

ocenił(a) film na 10
nikt_11

Dla mnie Gandalf - wiadomo ogromna wiedza i moc... (ci czarodzieje)
Poza tym Faramir - niedoceniany przez ojca, a przecież nie gorszy od brata

Arin

w książce to raczej nie wiem za bardzo.(czytałam.!)
a w filmie to Legolas( Bloom sie fajnie wcielił w elfa),Gimli ;) i Pippin xD

ocenił(a) film na 9
paczek93

Usta Saurona (film i książka) :D
<cooo za krótki???>

Jackie_Sparrow

Sauron (książka) Legolas i Aragorn (film)

Arin

ARAGORN THE BEST!!!!!! lubie facetów w takim typie!!!!!

Sayuri

w filmie to Faramir, Gimli, Haldir. A w ksiazce to obieżyświat i Pipin ;p

Tymina

W książce i w filmie oczywiście Aragorn. Według mnie Viggo Mortensen świetnie zagrał tę postać :)

Mayila

W filmie Gandalf, a w książce Faramir.

ocenił(a) film na 9
Pride

Aragorn, the King of Gondor, to nawet brzmi świetnie, Viggo to jeden z najlepiej dobranych aktorów we "Władcy".

ocenił(a) film na 9
_Andrzej_

Viggo i McKellen. Nie wyobrażam sobie innego Gandalfa:) Sean bean też był świetny. A tak apropo to ulubiony to jest Gandalf:) (A za nim Usta Saurona)

Sayuri

Mnie najbardziej pododają się Merry i Pippin, choć uważam również, że Gimli i Legolas są przezabawni, gdy rywalizują ze sobą w ilości zabitych wrogów:-)

ocenił(a) film na 10
Sakura114

Aragorn, zarówno w książce jak i w filmie. Jest taki mądry, chociaż w książce nie zawsze przyjemny, no i oczywiście sam aktor też niczego sobie ;-). Jeszcze fajną postacią jest Sam i Legolas (ale tylko w książce, w filmie jest za sztywny).

ocenił(a) film na 8
Sayuri

Ja tam najbardziej lubie w filmie SAMA GAMGEE.A z książki to Gandalfa, choć w filmie też był super=D

Sayuri

Drzewca bo miał śmieszne wypowiedzi(w książce) i Gimliego (w filmie). No i Legolas bo kładł swoimi strłami niejednego orka na ziemie :-)
A z nieprzyjaciół bardzo ciekawą postacią był Saruman. Był aż uprzejmy w tej swojej złośliwości :-)

nbafanatyk

W ogóle to dla mnie najlepszy był Aragorn, ale lubię też Pippina, Drzewca, Gandalfa i Eowinę.

ocenił(a) film na 9
Nymphadora_Tonks

Czarnoksiężnik z Angmaru, Gandi ;], Legolas, Aragorn, Faramir

ocenił(a) film na 8
Sayuri

Z książki najbardziej lubiłam Aragorna i Gandalfa.
Natomiast w filmie do gustu przypadli mi Legolas i Gimli ;).

Sayuri

Aragorn Faramir Legolas!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Sayuri

Ciężko jest się zdecydować. W książce wszystkich na swój sposób kochałam:) Ale najbardziej chyba jednak lubię Aragorna - w książce i filmie. Ciekawy był też Boromir (ten Sean Bean...;) - zarówno w książce jak i filmie. No i oczywiście Gandalf! Jedyny w swoim rodzaju;)

Eruaniel

TEN FILM JEST GŁUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Chemichael_2

naprawde bardzo logiczny i uzasadniony komentarz ;]
a tak wracajac do tematu to mi sie najbardziej podobal Legolas :P Najlepsza byla jego akcja na olifancie w trzeciej czesci :))

ocenił(a) film na 10
Chemichael_2

Od razu widać, że blondyna filmu nie zrozumiała. Albo się jej nie chciało oglądać do końca bo zrobiła sobie przerwę na pazurki albo 2godzinną rozmowę w kumpelą. Jeśli ten film jest głupi to ja wymiękam... poza tym co za elokwentny komentarz, godny kawałowej blond-16latki.

ocenił(a) film na 10
Chemichael_2

sama jestes glupia blondynka haha..............................................

Sayuri

Może trochę dziwny wybór ale Gimli i Boromir, za wyrazistość ich charakterów.

ocenił(a) film na 7
Sayuri

Zarowno ksiazka jak i film : Samwise Gamgee

Magic0000

Legolas... no i moze jeszcze Aragorn i Gimli...

ocenił(a) film na 10
Sayuri

Eowina i Faramir :)... w książce jakoś lepiej byli pokazani niż w filmie, no i oczywiście gimli daje czadu :)... nie sposób nie lubić też Tuka za jego inteligencję i talent to ściągania kłpotów :D...

ocenił(a) film na 10
Sayuri

Wg mnie najlepszą postacią filmu jest Legolas i zarówno Aragorn ponieważ obaj chcą pomóc biednemu Frodowi zniszczyć pierścień

Sayuri

Faramir- zdecydowanie on!
Poza tym Denethor - Według mnie bardzo dobrze zagrał, teraz nienawidzę go także jako aktora, za to, co zrobił Faramirowi:)
Haldir- najbardziej "elfi" z elfów, bo nie taki zniewieściały:)
Pippin - Jedna z moich ulubionych kwestii : "What about second breakfast?"
Sam - bo nielubienie Sama to zbrodnia.

ocenił(a) film na 9
faramir_rocks_my_socks

Coś widzę, że większość lubi Aragorna, Faramira, Legolasa... Może jestem inna...ale najbardziej podobał mi się Grima, jest mhroczny... szkoda że zginął.

ocenił(a) film na 10
Sayuri

Merry i Pippin (przezabawny duet)
Gimli i Legolas (wieczna rywalizacja)