PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519009
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże

Siema głosujemy na ulubione postacie z LOTR. Moje to:
1Legolas
2.Aragorn
3.Gimli
4.Gandalf
5.Boromir
6.Eomer
7.Pippim
8.Mery
9.Frodo
10.Sam

Erni_97_21

eee. nie obraź się ale takich zabaw mieliśmy już około 5 albo 6 więc już chyba styka :D

użytkownik usunięty
Erni_97_21

Moje to:
1Legolas
2.Aragorn
3.Gimli
4.Gandalf
5.Boromir
6.Eomer
7.Pippim
8.Mery
9.Frodo
10.Sam

ocenił(a) film na 10

1.Gandalf
2.Aragorn syn Arathorna
3.Samwise Gamgee syn Hamfasta Gamgee
4.Gimli syn Gloina
5.Legolas syn Thranduila

GOLLUM
SMIGOL
,GIMLI
CZARNOKSIEZNIK Z ANGMARU,
ARAGORN
GANDALF,
FRODO,
MERY,
PIPIN

ocenił(a) film na 10
Erni_97_21

Gimli
Aragorn
Boromir
Gandalf
Frodo
Legolas
Pippin
Mery
Eomer
Sam

Bjanri

1.Gandalf
2.Gimli
3.Legolas
4.Aragorn
5.Frodo

ocenił(a) film na 10
Erni_97_21

W żadnym wypadku nie nazwałabym tego głosowaniem... A co do ulubionej postaci, to jest nią Sam. Największy z całej trylogii bohater, brany za zwykłego ogrodnika , który w rzeczywistości był jednym z najbardziej oddanych i mężnych hobbitów. Bez niego wyprawa Froda szybko by się zakończyła.

ocenił(a) film na 10
Cleaa

1.Gandalf
2.Faramir
3.Sauron
4.Elrond
5.Gimli
6.Saruman
7.Aragorn
8.Théoden
9.Legolas
10.Galadriela
11.Sam
12.Boromir
13.Gollum
14.Arwena
15.Éomer
16. Merry i Pippin
17.Król Umarłych xD
itd.

ocenił(a) film na 10
LordWieslaw55

no i jeszcze Frodo przy Samie, jak mogłem zapomnieć ;p

użytkownik usunięty
Cleaa

Jestem podobnego zdnania :)

ocenił(a) film na 9
Erni_97_21

1.Saruman
2.Gandalf (Biały/Szary)
3 Król Nazguli (Czarnoksiężnik z Angmaru)
4 Sauron
5 Teoden
6 Gimli
7 Elrond
8 Galadriela
9 Eowina
10 Wódz Dzikich Ludzi

ocenił(a) film na 9
SirDrX

11. Wszyscy byli świetni.;)

ocenił(a) film na 10
SirDrX

Dokładnie:) Wszyscy są rewelacyjni, ale jeżeli miałbym sprecyzować to:
1 Gimli
2 Boromir
3 Arwena
4 Legolas

ocenił(a) film na 10
mikruzzo

Legolas
Elrond
Galadriela
Arwena
Merry
Frodo

MarcoK

Aragorn
Legolas
Faramir
Gandalf

ocenił(a) film na 10
Ann777

Gollum
Gimli :)
Sam
Aragorn
Gandalf
Boromir

użytkownik usunięty
alexa_b

Gimli
Boromir
Gandalf
Aragorn
Merry
Pippin
Gollum
Eomer

ocenił(a) film na 10

1. Aragorn (trochę inaczej niż w książce jeśli chodzi o miecz kiedy dostał i prawie nic nie pisze o miłości z Arweną dopiero pod koniec za to lubię jego historie jaką ma no i człowiek zawsze zorganizowany i dzielny niebojący się wyzwań)
2. Gandalf (co tu dużo mówić po prostu czarodziej z twardym charakterem no i tajemniczy to lubię)
3. Bilbo Baggins (też szkoda że tak bardzo krótko ale lubię te jego pykanie fajki wraz z Gandalfem aż sam chciałbym zapalić fajkowe ziele i nabić do fajki ale skąd wziąć coś takiego?)
4. Eomer (szkoda że tak krótko)
5. Legolas wraz z Gilmil ( niezła spóła gdyby tak każdy dogadywał się jak oni nie było by tylu problemów w życiu)

MrSzakal

1.Legolas
2.Gilmil
3.Galadriela
4.Eomer
5.Boromir :D

Erni_97_21

1.Legolas
2.Aragorn
3.Gimli
4.Frodo
5.Gandalf
6.Pippin , Merry i Sam :)
7.Elrond

ocenił(a) film na 4
Erni_97_21

1.Faramir
2.Lurtz
3.król nazguli
4.Eomer
5.Saruman
6.Golum
7. Gandalf(szary)

ocenił(a) film na 10
QuentinTarantinoFan_2

1. Eomer
2. Faramir
3. Aragorn
4. Legolas
5. Eowina
6. Arwena
7. Pippin
8.Gandalf
9. Merry i Sam
10. Frodo

I tak pewnie bym dała wszystkich na 1 miejsce bo tak naprawdę wszystkich tam lubię ;D

ocenił(a) film na 10
Erni_97_21

dziwi mnie troche dlaczego nie wymieniacie tych negatywnych.Ja zawsze lubiłem Sarumana za pasje w tym co robił(że to było chore to już inna sprawa).A Golum też fajny..choć obleśny;]]]]

użytkownik usunięty
Erni_97_21

1. Gandalf
2. Gollum
3. Boromir
4.Aragorn
5. Faramir
6. Grima.
7. Saruman
8. Barlog
9.Galadriela
10. Król Nazguli.

Erni_97_21

1. Trio Aragorn, Legolas i Gimli (symbol przyjaźni, pomimo różnic. Nie mogę wybrać, kogo z pośród nich lubię najbardziej xD)
2. Boromir
3. Gollum
4. Marry i Pippin
5. Sam
6. Gandalf
7. Eomer
8. Drzewacz
9. Saruman
10. Sauron

Ni3men

1. Pipin <3
2. Gandalf
3. Aragorn i Legolas
4. Arwena
5. Theoden i Eowina

ocenił(a) film na 10
Zuzulek

Wiadomo, wszyscy są fajni. :)
Ale moimi ulubionymi byli. :

1. Aragorn - fajny chłop, z krwi i kości.
2. Frodo - to on daje sens filmowi.
3. Gollum - wbrew wszystkiemu jest czasami zabawny , (był).
4. Galadriela - to taka tajemnicza postać.
5. Gimli - jego teksty są świetne.
6. Legolas - :)
7. Pippin, Merry.
8. Gandalf.
9. Eowina - dzielna, fajna.
10. Arwena, jej ojciec.

Erni_97_21

Wg mnie:
1. Aragorn
2.Gandalf
3.Gimli
4.Gollum ;D

ocenił(a) film na 10
karola7388

1. Legolas
2. Aragorn
3. Gandalf
4. Sam
5. Merry i Pippin
6. Frodo
7. Arwena i jej ojciec
8. Haldir

Tak szczerze mówiąc każda z postaci jej wyjątkowa i niepowtarzalna, ma swój urok i każdą na swój sposób lubię. Cały film uważam za niesamowity, a postaci wykreowane przez aktorów to po prostu cudo. Nawet w Sauronie znajduję coś, co każe mi go polubić mimo wszystko :)

Erni_97_21

1. Aragorn
2. Gandalf
3. Bilbo
4. Legolas i Gimli
5. Gollum
6. Eowina i Theoden
7. Frodo i Sam
8. Faramir
9. Elrond
10. Galadriela

Georgiana_1

Po namyśle... Eowina na 2, Faramir na 4. I Pippin na 8.

ocenił(a) film na 10
Erni_97_21

1. Eomer, Faramir, Aragorn, Eowina, Arwena, Legolas, Gilmli, Haldir, Galadriela, Balrog, Witch-King, Merry & Pippin, Drzewiec, Gandalf <--- (Wszyscy na pierwszym)

ocenił(a) film na 8
Erni_97_21

Dzielę postaci na dwie grupy:
wygląd i moc ( czarnoksiężnik z angmaru ,Sauron)
charakter (Gandalf)

ocenił(a) film na 10
Erni_97_21

1.Gandalf :D
2. Gimli
3. Legolas
4. Aragorn ;d

ocenił(a) film na 8
Erni_97_21

1. Legolas:)
2. Faramir
3. Aragorn
4. Gimli
5. Gandalf
6. Pipin i Merry
7. Smigol ( Gollum )
8. Sam
9. Frodo
10. Boromir
Co do Eomera, to ja nie umiem go ocenić, bo w filmie występuje przez małą ilość czasu, więc tak jakoś nie umiem.

Olcia_60

1.Aragorn
2.Legolas
3.Gimli
4.Gandalf
5.Boromir
6.Faramir
7.Sam
8.Król Teoder Rohon
9.Pipin i Merry
10.Smigol

ocenił(a) film na 9
Kane777_filmweb

1. Sam- ponieważ wykazał się niezwykłą odwagą i siłą. Był najwierniejszym przyjacielem Froda i gdyby nie on, misja pierścienia pewnie by się nie powiodła. No i jego słowa dostarczyły mi największych wzruszeń ("Nie mogę ponieść pierścienia za ciebie, panie Frodo, ale mogę ponieść ciebie") Niby "zwykły ogrodnik", a okazuje się, że dokonał wspaniałych rzeczy. No i udało mu się ułożyć życie po powrocie (Frodo tak naprawdę nigdy nie "powrócił" do domu)
2. Pippin- ponieważ to chyba najbardziej pozytywna postać. Poznajemy nierozgarniętego, niedojrzałego hobbita, którego jedynym problemem jest jedzonko i zabawy :). Najbardziej wzrusza mnie fakt, że ten właśnie hobbit przechodzi niezwykłą przemianę i pod wpływem wydarzeń przedstawionych w filmie staje się odważnym i mądrym hobbitem. Oczywiście najbardziej wzruszająca scena z Pippinem to ta, w której śpiewa u Denethora.
3. Smeagol- chyba najbardziej skomplikowana postać. Tak naprawdę nie da się jednoznacznie stwierdzić, że Smeagol był zły. Jego postać idealnie obrazuje niszczycielskie działanie pierścienia. W sumie to cały czas współczułam Smeagolowi, był chyba najbardziej dramatyczną postacią. I ewidentnie toczył ze sobą walkę (w II części przecież miał dobre zamiary co do Froda)
4. Eowina- bez wątpienia bohaterka, jedyna kobieta, która potrafiła wziąć los w swoje ręce. Uwielbiam scenę, w której w raz z Merrym pokonują czarnoksiężnika z Angmaru (którego też swoją drogą ubóstwiam :D )
5. Legolas i Gimli- zgrana para, bardzo lubiłam sceny z ich udziałem :)

Tak naprawdę to większość postaci jest cudowna, ale to takie moje top5 :)
W każdym razie LOTR to opowieść, w której występuje tyle wspaniałych postaci, że gdybym zaczęła się o nich rozpisywać zajęłoby mi to mnóstwo czasu :)

Pitta

Pitta ale się rozpisałaś :P

ocenił(a) film na 9
Kane777_filmweb

no, rzeczywiście, niezły esej z tego wyszedł :D ale tak to już jest, że jak zacznę pisać o Władcy Pierścieni to nie mogę przestać :)

Pitta

Wydaje mi się lub mam takie przypuszczenia, że nie tylko rozpisałabyś się na Temat Lord Of The Rings;p

ocenił(a) film na 9
Kane777_filmweb

No, w sumie to też prawda :)

Pitta

Piszesz jakieś wiersze, recenzje?

ocenił(a) film na 9
Kane777_filmweb

nie, niestety nie :( Chciałabym, ale kompletnie nie mam czasu. Zwłaszcza, że w liceum jestem na mat-fizie, co średnio motywuje mnie do pisania wypracowań itd. Wcześniej pisałam zdecydowanie więcej. Ale jak mam chwilkę zdarza mi się coś skrobnąć ;)
Kurcze, ale off top zrobiliśmy ;P

Pitta

Z tego co mi wiadomo to Faceci są bardziej zdatni do przedmiotów ścisłych takie jak Fiza-Matma, a natomiast Kobiety są przydatne w humanistycznych może się jakoś skusisz i coś mądrego naskrobiesz? Wierze w Twój talent i pracowitość :P

ocenił(a) film na 9
Kane777_filmweb

Ech, żeby tylko doba miała 48 godzin, to może i z pisaniem bym się wyrobiła ;)
W każdym razie to bardzo miło, że ktoś we mnie wierzy ;P
Ale jakbym rzeczywiście kiedyś znalazła chwilkę na zabawę w humanistę to podzielę się efektami :)

Pitta

Mam nadzieje, że jak znajdziesz czas sama to podkreśliłaś to podzielisz się swoimi efektami twórczymi :) w każdego trzeba wierzyć na tym polega świat nie można nie przestać. Jak się chce bardzo, są chęci to przede wszystkim trzeba to wykorzystać póki żyjemy:D

ocenił(a) film na 9
Kane777_filmweb

Dobra, to teraz dla odmiany może coś o Tobie ;) Też coś piszesz? Jakiś talent humanistyczny? :P

Pitta

Ja Jestem bez talencie naprawdę w niczym nie Jestem dobry, nauka odpada wszystko odpada w tym kraju nie ma na nic czasu nawet na przyjemności, ale nie o takie przyjemności mi chodzi jak Ci się może to z czymś kojarzyć:D

ocenił(a) film na 9
Kane777_filmweb

Matko, jak ja nienawidzę jak ktoś pisze coś w stylu "ale ze mnie beztalencie". Akurat w to nie uwierzę ;)
Ale z jednym się zgadzam- kocham to, że według 90% nauczycieli życie uczniów powinno opierać się na nauce kompletnie nieżyciowych rzeczy, a na rozwijanie jakichkolwiek pasji nie ma czasu :(

Pitta

Uwierz mi młoda Damo, że mówię prawdę z tym bez talenciem. Dobrze, że ktoś zgadza się z moimi słowami. Ja uważam nie z miernie, że szkoła powinna uczyć jak godnie, uczciwie i dobrze zarobić powinna nauczać jak zwłaszcza teraz mamy sobie poradzić z życiem, jak przetrwać, a nie jakieś głupoty związane funkcje liniowe czy coś innego bez użytecznego.