Siema głosujemy na ulubione postacie z LOTR. Moje to:
1Legolas
2.Aragorn
3.Gimli
4.Gandalf
5.Boromir
6.Eomer
7.Pippim
8.Mery
9.Frodo
10.Sam
1.Theoden-Bo był według mnie najodważniejszym wojownikiem
2.Aragorn-Bo swoją odwagą dorównywał Theodenowi
3.Gandalf-Bo miał bardzo wielką moc
1.Boromir, Faramir, Legolas
2.Merry, Pippin
3.Gimli
4.Beregond - tylko w książce
5.Aragorn, Theoden, Eomer
6.Haldir, Gamling
7.Saruman
8.Czarnoksiężnik z Angmaru, Ugluk
9.Gandalf Biały
10.Drzewiec
11.Frodo, Eowina
12.Gandalf Szary
13. Sam - ze względu na jego monologi
14.Bilbo, Hama
15.Gollum, Balrog
16.Elrond, Tom Bombadil, Arwena, Galadriela, Keleborn, Glorfindel - postacie nieco bezbarwne
17.Grima, Szeloba, Lurtz - najbardziej irytujący źli bohaterowie, zrobili najgorsze rzeczy
1.Boromir
2.Aragorn,Legolas,Gimli
3.Czarnoksieznik z Angmaru
4.Gandalf
5.Eomer
6.Faramir
7.Frodo
8.Sam
9.Bilbo i inne dobre postacie :)
10.Sauron,Saruman,Ugluk,Lurtz
11.Reszta
Witam wszystkich! To co mówimy o ulubionych postaciach, tak? Czyli mój temat!
A więc tak:
1.Aragorn-mężny, lojalny, godny zaufania, cierpliwy, rozważny
2.Faramir-mężny dobroduszny, delikatny, rycerski
3.Eowyn-jest taka jak ja, ponieważ mnie też mierzi małość rzeczy, do których czuję się przywiązana
4.Cała reszta (członkowie Bractwa Pierścienia, rycerze Rohanu, Gondorianie, Quendi)
5.Szumowiny Saurona- ten ich intelekt jest po prostu uroczy
.
.
.
100.Frodo-nienawidzę typa, zwłaszcza tego filmowego, bo książkowy ujdzie
Mój pierwszy post. Aaaale jestem dumna z niego!!
pozdro
ADu
Dla mnie zdecydowanie i jednogłośnie :
- Theoden .
Ze względu na swą charyzmę , oraz miłość do swego narodu , oddanie , ( genialne monologi ) .
1. Aragorn, Legolas, Gimli, Gandalf Szary/Biały
2. Samwise Gamgee, Eomer, Drzewiec
3. Theoden, Boromir, Faramir
4. Elrond, Arwena, Enty
5. Pippin, Merry, Frodo
1.Aragorn, Faramir
2. Legolas,Gimli . Boromir
3.Sam
4. Theoden Eomer, Eowina
5.Arwena Gandalf
6.Merry Pippin
7.reszta
A Frodo nie lubie filmowego tak samo jak ADunadan bo książkowy ujdzie ;p
Moje ulubione postacie to:
1) Frodo Baggins
2) Sam
3) Aragorn
4) Gandalf
5) Gimli
6) Eowina
7)Faramir
1. Sam
2. Gandalf
3. Aragorn
4. Smeagol
5. Theoden
6. Gimli
7. Faramir
8. Pippin
9. Frodo
10. Legolas
Z bardziej epizodycznych postaci wyróżniam: Grime Gadziego Języka, Drzewca i Eomera
Najbardziej irytujące: Arwena, i to w sumie tyle. Ale ona mnie zawsze irytuje jak oglądam
Moje ulubione to:
1. Sauron
2. Saruman
3. Orki
4 Gobliny
5. reszta ciemnej strony mocy
a za co?
1 są podobni z charakteru (a czasami i z wyglądu) do prawdziwych ludzi z "naszego" świata
2. nie są sztuczni i bez wyrazu jak główni "bohaterowie"
3. zawsze przegrywają i nie wiadomo dlaczego
4. mają fajne teksty i pomysły
5. z nimi bym się nie nudził...
Myślałem kiedyś nad tym dlaczego nie powstają filmy w których wygrywa zło. Wszyscy byliby zaskoczeni, a przecież ludzie lubią być zaskawiani w filmach. Ja w każdym razie b. chętnie bym taki pesymistyczny film zobaczył- niekoniecznie w kategorii fantasy
1. Aragorn
2. Gimli
3. Haldir - chociaż nie jest to główna postać:d jego największa rola w II części WP
4. Nazgule :D
5. Balrog oczywiście:D
6. Gandalf
7. Gollum
1. Sam & Gandalf ;D
2. Legolas & Gimli :)
3. Frodo
4. Gollum
5. Faramir
6. Pipin & Merry <3
7. Aragorn
8. Theoden
9.Ciemna strona mocy :D
A z rol kobiecych :
1. Galadriela
2. Eowina
3. Arwena
1. Pippin(Najbarwniejsza postać w całej trylogii, momentami śmieszny, innym razem staje się mężny i bardzo uczuciowy, wzruszył sceną u lorda Denethora swoją piosenką "The edge of night". Pokochałam tą piosenkę i do dziś słucham. Tak pięknie zaśpiewane)
2. Faramir(Początkowo niezbyt miła postać po tym jak chciał oddać Froda i Sama ojcu. W końcu stał się inny i pomógł hobbitom. Bardzo odważny i męski. Był krzywdzony przez ojca dlatego go polubiłam.)
3. Eowina(Twarda kobieta. Walczyła o swoją i innych wolność. Wzruszyła mnie pieśnią na pogrzebie kuzyna. Jedyny kobiecy punkt w filmie, który potrafił wzruszyć a czasem rozśmieszyć)
4. Legolas(Sprytny i twardy elf. Jeden z najlepszych punktów całej trylogii. Potrafił być zabawny zwłaszcza w duecie z Gimlim. Pokazał klasę podczas walk i był śmiały wobec wszystkich)
5. Aragorn(Jedna z najciekawszych postaci trylogii. Potrafił pokazać wszystko co trzeba: uczucia, emocje i walkę o wolność. Nic dziwnego, że zostaje królem. Potrafił dysponować i zjednywać sobie ludzi)
6. Gandalf(Bardzo ważna postać, która potrafiła momentami wzruszyć a innym razem nawet rozśmieszyć. Był waleczny i pomocny wszystkim. Najbardziej podobał mi się jego duet z Pippinem w ostatniej części trylogii i ich gra aktorska w filmie)
7. Gimli(Krasnolud, którego nie sposób nie lubić. Potrafił być wścibski wobec Legolasa. Ich duet jeden z najlepszych w całej trylogii obok Gandalfa i Pippina. Potrafił rozśmieszyć swoimi tekstami.)
8. Eomer(Bardzo ciekawa postać, która rzadko pojawiała się.Jednak był bardzo odważny i walczył o swoje. Widać było, że mu zależy na ojcu i kuzynce.)
9. Boromir(Początkowo nie lubiłam go ze względu na próbę zdobycia pierścienia. Z czasem stał się pomocny i uratował przed śmiercią Pippina i Merry'ego. Scena, która wzruszyła)
10. Smeagol(Gollum, którego nie da się zapomnieć. Głoas samego Andy'ego Serkis'a był naprawdę niesamowity. Nikt inny nie mógłby go zagrać. W dodatku sam w sobie Gollum był świetny gdy grał tak jakby dwie postacie)
1.Legolas
2.Aragorn
3.Pippin
4.Gandalf
5.Sam
6.Eowina
7.Gollum
8.Gimli
9.Arwena
10.Boromir :D