Byłam na pokazie przedpremierowym. Być może nie powinnam się wypowiadać, bo przecież nie widziałam całego filmu... Bo zasnęłam, a jakoś narkolepsji nie mam. Nigdy w życiu nie widziałam tak nudnego, okropnego i złego filmu. Aktorstwo do niczego, efekty straszne. Nie idźcie na ten film, szkoda nawet złotówki. Ja na szczęście miałam tę niesamowitą przyjemność widzieć go za darmo, mimo to bardzo szkoda mi zmarnowanego czasu.
Dołączam do Twojej opini. Film widziałem w styczniu i do teraz mam o nim zdanie, że jest najgorszym co spotkało polska kinematografie w ostatnich latach. Nawet Vega robi filmy bardziej spójne, nawet Kac Wawa ma więcej sensu. Tutaj są luźne pomysły, jakby twórca miał tylko zarys aktu pierwszego a później na bieżąco wymyślal i kręcił kolejne sceny. Uwlacza intelektowi w wielu scenach, rozrywka dla dzieci? Tak ale chyba nie musi być tak bardzo infantylna i bez szacunku dla odbiorcy.
Szczerze to aż mi się nie chce wierzyć, Pani założyła konto, żeby obsmarować film, Pana widzę tylko podpinającego się pod negatywne komentarze (śledzi pan je chyba bo jest praktycznie natychmiast - a może to zdublowane konto?), skoro film jest taki tragiczny wedłu Pana, to nie szkoda czasu na sledzenie kazdego wątku jaki został wpisany na forum? Wyglada mi to bardziej na jakiś czarny PR. Ja się o filmie nie wypoiwdam, bo jeszcze nie widziałam, ale na boga, najgorszemu filmowi jaki obejrzalam nie poswiecam nawet minuty na pisanie bo szkoda mi czasu, a po drugie to - serio? serio? Mnie się zwiastu bardzo podoba, jeśli film jest w części tak dobry, to naprawdę, na Panstwa miejscu wstyd by mi było robic taką krzywdę twórcom i tak jechać po filmie, to jest aż przykre... My idziemy w weekend, wtedy się wypowiem.
Krążą tu opinie gdzie film ma po 10 albo wielce pochwalne dlatego trzeba fakty wyprostować aby się ktoś nie naciąl. Tylko tyle, żadne teorie spiskowe.
Zresztą polecam przyjrzeć się filmografii twórcy. Ja tego nie zrobiłem wtedy i poszedłem bez uprzedzeń a z dużymi oczekiwaniami, które sukcesywnie obmizaly się podczas seansu. Jak są jakieś pytania względem fabuły to proszę spytać. Udowodnie, że to nie jest konto zdublowane by robić Czarny PR
Dokładnie, nie mam pojęcia skąd wzięły się te pozytywne opinie, rozumiem, że każdy ma inny gust, ale mimo wszystko, jest jakaś granica. Nie obchodzi mnie, że to polski film, zły film to zły film i po prostu chciałam przed nim ostrzec. Nie widzę różnicy, czy zrobi to osoba z kontem założonym dekadę temu a parę dni temu.
Ten film jest szkodliwy. Zły film da się przeżyć, ale taki, który źle wpływa na ludzi jest niedopuszczalny (szczególnie że tu grupą docelową są młodzi ludzie). Dla małych dzieci się nie nadaje, będą się bać. Dla starszych też nie, bo film jest pusty i nudny, po prostu. Wiadomo, nikt nie oczekuje od każdego filmu wartości dydaktycznej, ale uważam, że film nie powinien szkodzić.
Ten film jest po prostu głupi. Scenariusz nie trzyma się kupy. Największa wada tego filmu? - jest o niczym. Nic ten film nie przekazuje, nie zostawia żadnego przesłania. Schematyzm. Stereotypy. Zastanawia też czy mamy tu do czynienia z przerażająco złą obsadą czy przerażajaco złą reżyserią?. I wisienka na torcie - szowinistyczne traktowanie dziewczynek. Absolutnie antywychowawczy film.