Tytuł filmu zbyt wygórowany ,jak na fabułe wystepująca w filmie.No ale czego to polacy nie zrobia,aby dobrze sprzedal sie na polskich salonach.Ubogi w przekazie i malo przekonujacy watek S-F w polaczeniu z melodramtycznym uniesieniem,daje sie strawic.Dla glodnego widza jeszcze dobrze smakuje.Nie ma tutaj wytlumaczen,nie wiadomo jakim cudem kapeluszniki sobie przechodza przez sciane,ale da sie przymknac na to oko.W tle plenery nowego jorku,ciekawa muzyka thomasa Nemwana ktora podsyca emocje. W to wszystko wmalowala sie ladna przypowiesc o prawie wyboru,wlaczaj w ta efektowna koncowek "biegniJ Lola,biegnij",mamy fajny seansik z przerwA na papierosa....Polecam
Jak napisane w redakcyjnej recenzji- zdecydowanie dobry film dla pary. Dla dziewczyny mamy wątek romantyczny, dla chłopaka zaś jakąś tam nutę historii sensacyjnej. Czyli wreszcie można obejrzeć film we dwoje nie kłócąc się zbytnio co wybrać, ja oglądałem sam ale film mnie nie znudził. Tak jak poprzednik napisał historia opowiedziana bez dużego zagłębiania się w szczegóły i detale. Całość jednak solidna, dobrze zmontowana z ciekawą muzyką, no i Emily Blunt jak zwykle urocza. Również polecam choć wiadomo, arcydzieło kinematografii to nie jest.