Władcy umysłów

The Adjustment Bureau
2011
6,8 90 tys. ocen
6,8 10 1 90251
5,6 19 krytyków
Władcy umysłów
powrót do forum filmu Władcy umysłów

Mnie film urzekł, spodobał mi się sam pomysł, nie wiem ile miał wspólnego z książką gdyż, tej akurat nie czytałem. Nie będę się rozpisywał na temat jego wad czy zalet, bo zdecydowanie nie jest to film dla większości ludzi, i ciężko byłoby mi go komuś polecić. Trzeba się samemu przekonać.

Póki co mam pytanie, wymieńcie proszę filmy na podstawie Philipa K. Dicka. Chciałbym obejrzeć wszystkie filmy na podstawie jego książek.
Wymienię te które ja oglądałem:
-Pamięć absolutna
-Impostor
-Zapłata
-Raport mniejszości

Jakie tytuły jeszcze znacie?, rzucajcie wszystkimi, nawet tymi najmniej udanymi.

maxreal

Filmy nakręcone na postawie twórczości Philipa K. Dicka[edytuj]

Łowca androidów (1982, Blade Runner) – na podstawie powieści Czy androidy śnią o elektrycznych owcach?. IMDB
Pamięć absolutna (1990, Total Recall) – na podstawie opowiadania Przypomnimy to panu hurtowo. IMDB
Confessions d'un Barjo (1992) – na podstawie powieści Confessions of a Crap Artist. IMDB
Tajemnica Syriusza (1995, Screamers) – na podstawie opowiadania Druga odmiana. IMDB
Impostor: Test na człowieczeństwo (2002) – na podstawie opowiadania pod tytułem (Impostor). IMDB
Raport mniejszości (2002, Minority Report) – na podstawie opowiadania pod tym samym tytułem. IMDB
Zapłata (2003, Paycheck) – na podstawie opowiadania pod tym samym tytułem. IMDB
Przez ciemne zwierciadło (2006, A Scanner Darkly) – na podstawie powieści pod tym samym tytułem. IMDB
Next (2007, Next) – inspirowany opowiadaniem The Golden Man. IMDB
Tajemnica Syriusza: Polowanie (2009, Screamers: The Hunting) – inspirowany opowiadaniem "Druga odmiana". IMDB
Władcy Umysłów (2011, Adjustment Bureau) – inspirowany opowiadaniem "The Adjustment Team". IMDB

Pafnucy

musisz zobaczyć Blade Runnera, to najlepiej dwie wersje Final Cut i Theatrical Cut która jest ciężko dostępna ale wszystkie wersje filmu są dostępne na dvd w jednym pudełeczku:D i Przez Ciemne Zwierciadło:) to chyba najelpiej zekranizowane filmy