PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501993}

Władcy umysłów

The Adjustment Bureau
2011
6,8 90 tys. ocen
6,8 10 1 90076
5,5 27 krytyków
Władcy umysłów
powrót do forum filmu Władcy umysłów

Polecam. Film bardzo ciekawy, zaskakujący. Władcy umysłów to bardzo ciekawa historia. Tym, którzy polubili choćby "Incepcję", ten film na pewno przypadnie do gustu. Pokój!

ocenił(a) film na 3
amnzji_smak

Dla fanów Damona polecam Bourna trylogię a nie to!!!
Film kiepski, przewidywalny, nudny. Film o niczym.Nie polecam3/10

ocenił(a) film na 5
Alecia

Alecio fanom Damona nie trzeba polecać trylogii, wszyscy ja znają. Spokojnie.

ocenił(a) film na 4
amnzji_smak

Damon wykazał się niesamowitym poczuciem humoru, że zagrał w takiej papce.

ocenił(a) film na 5
frederic82

Co chcesz od tego filmu, czemu uważasz, że to papka ??

amnzji_smak

no c'mon !! pomysł był dobry, ale liczyłem na prawdziwych ludzi, a tu nagle masz, nie wiem; Anioły(?) co Cie telepią prądem i zmieniają Ci pomysły we łbie, niby od Boga zesłani a elektryką sie bawia ;]
i najlepsze jest jak ich ścigali, biegają tymi drzwiami, ale jak ma przyjechac zespol interwencyjny to wsiada w auta... o i motyw z wodą, to co na małych wysepkach w ogole nie ingeruja bo nei wiedza co sie tam dzieje?? ;]

ocenił(a) film na 5
espe2h

Na sto procent nie wiemy kim byli agenci i kto im przewodził. Czyż nie ?

amnzji_smak

ale idzie o to że to siły wyższe...

ocenił(a) film na 5
espe2h

Siły wyższe ale nie muszą posiadać pakietu zdolności nadprzyrodzonych ! Czasem muszą posługiwać się ziemskimi przedmiotami. Pozdrawiam

amnzji_smak

nie rozumiesz co mam na mysli, że brak konsekwencji, mozna szybko przez drzwi praktycznie wszedzie sie dostac, ale mimo wszystko czasem biora auto :P
taki zabieg filmowy żeby pokazać jak to oni to nie wycigaja "ciezkich dzial" :)
chociaz troche racji tez masz w tym co mowisz

ocenił(a) film na 5
espe2h

Oglądnij dokładnie film, przecież nie wszędzie portale miały zastosowanie i nie wszędzie działały.

ocenił(a) film na 9
espe2h

Wiesz, że film powstał na podstawie opowiadania Dicka? Zresztą jak "Zapłata" z Affleckiem i wiele innych filmów. Z tego też powodu, powinieneś mieć pretensje do śp. autora, że świat jest nierealistyczny czy niespójny.

marcin88oka

eee.. to jak mówimy, ze nie wiem "Rzeka Tajemnic" ma super fabułę, to źle mówimy, bo można się wypowiadać tylko o tym co film wniósł? śmieszne.
A ze zmierzchu się śmiejemy głównie przez świecące wampiry, problematyke, a jaki procent zwrócił uwage na aktorską stronę? mało kto nawet wpadnie żeby o niej wspomniec :P
poza tym to adaptacja, można było ja ulepszyć :)

amnzji_smak

Jak to dlaczego papka? Film głupi, infantylny - papka.

amnzji_smak

do czego ty to porównujesz,do incepcji,daj spokój hah

ocenił(a) film na 6
g_lox

Tylko, że porównywanie do Incepcji to zabieg marketingowy. Jeszcze przed premierą na plakatach widniał slogan 'połączenie Bourne'a i Incepcji' Niestety jak się reklamuje coś w ten sposób to przydałoby się trochę popracować nad filmem bo to co nam zaserwowali twórcy koło Bourne'a nie stało a o Incepcji nie słyszało.

amnzji_smak

Świetny tekst. U mnie Incepcja ma 10/10 i jest jednym z najlepszych filmów jakie oglądałem, a Władcy Umysłów mają 2/10 i nie mają 1/10 tylko dlatego, że grali porządni aktorzy. Film totalnie głupi, bez sensu, słaby scenariusz, reżyseria w porządku.

Nie polecam.

ocenił(a) film na 4
Szejku

Zgadzam się całkowicie. Pomysł na film był genialny, a zrobiono badziew.

ocenił(a) film na 3
amnzji_smak

to tylko kiepska podróba incepcji. jak dla mnie film nie trzyma się kupy!!! taki trochę nieposkręcany.

adam_filmomaniak

film jest prosty i lekki. opowiastka przedstawiająca pewne alternatywne spojrzenie na świat, i wynikającą z tego jedną anegdotkę.. nie wiem co się tu kupy nie trzyma..?. autor przedstawił pewien stan rzeczy i należy go po prostu przyjąć, bo jak już wspomniałem film nie ma ambicji tłumaczyć swojej rzeczywistości, tylko pokazać historię jaka miała w niej miejsce. jest nieco inna niż ogólny kanon, stąd wydaje mi się - ludziom z mniej otwartymi głowami raczej nie siądzie.. dla mnie osobiście fajnie zobaczyć coś troszkę innego niż zawsze. natomiast pisanie ze to marna kopia incepcji to już bzdura bo opowiadanie Dicka od incepcji jest dużo starsze. sam film również do tego nie aspiruje - nie ma tych efektów, wybuchów, rozmachu - bo nie miało ich być.