Najchętniej poszedłbym tam i posiekał wszystkich w drobny mak. Ani tego nie puszczają ani Fightera. A Rango puszczają. Nie ma innego w Rzeszowie kina, a akurat w Heliosie nie puszczają najlepszych filmów. Krew mnie zalewa.
No bywa, ale ja się cieszę, że w ogóle cokolwiek puszczają, bo u mnie w Mielcu to dno i wodorosty :) Pozdrawiam
Ho ho ;> Moja ciotka w Mielcu mieszka ;> Kiedyś przyjechałem do niej na wakacje i pamiętam że właśnie poszłem do kina na jakiś polski film (nie pamiętam jaki) ;> Sala była pusta, a z samego ekranu i z głośników szumiało jak z muszelki ;> Teraz się pewnie poprawiło ;O
Tylko w Heliosie 2 premiery na 5 czy 6 filmów są ;> Rango i Sala Samobójców ;P Pójdę tylko na Rango bo na Sali byłem na przedpremierówce ;]
Zapraszam do Lublina - niby jest cinema city a nie ma "Władców umysłów" i "127 godzin"... Dobrze, że Fighter jest ale i tak pozostaje niedosyt - mam jechać do Warszawy żeby zobaczyć ww. filmy? Co oni sobie k.... myślą? Nie ma to jak Polska B k....
niestety też mi jest dane chodzić do żałosnego CC w Lublinie w którym nie grają najlepszych filmów a połowe repertuaru zaśmiecają 2 filmami ;/
A jeszcze jak otwierali cinema city w LBN to były reklamy, że już nie trzeba "szukać na krańcu świata" bo wszystkie filmy będą wyświetlane. No ja pierd.... Wkur...ili mnie na maxa. Jeszcze tych "Władców umysłu" jakoś bym przecierpiał ale "127 godzin" to pojechali na maxa. Film nominowany do Oscara w najważniejszych kategoriach a oni mają to w dupie. Zaraz wyśle im maila z bluzgami. Tępe chu..e.
Tępe cipy ;> Czy mi się wydaje czy 127 godzin też nie było w Heliosie ;P Macie szczęście że Fighter jest ;>
Ni uja. W Heliosie w Białystoku jest przynajmniej Fighter i Władcy Umysłów. A w Rzeszowie? Wielkie nic ;<
Rzeszów jeśli chodzi o Heliosa to faktycznie porażka, nie znoszę tego kina, jakiej by komedii romantycznej POLSKIEJ nie stworzono to oni puszczą ten shit ale normalnych filmów dla ludzi to już po cholerę, a później dziwić się że społeczeństwo jest takie jakie jest :/ i śmieszą je wciąż te same żarty... dlatego jeśli mam wybór to staram się chodzić do Zorzy na 3 Maja choćby po to żeby dać zarobić im za filmy takie jak np "Ludzie Boga" czy "Londyński Bulwar"
Zgadzam się ;> Podkarpacie jest najgorzej rozwiniętym pod względem kulturalnym województwem. Ja mieszkam jeszcze w 15tys miasteczku w którym jest tylko MCK. Było kiedyś takie kino jak Zorza w Rzeszowie ale zlikwidowali ;
Hej, ja pracuje w jednym z kin CC i to jest tak, że o wszystkim (co puszczają i ile) decyduje zarząd w Warszawie, a nie kierownictwo oddziału w danym mieście, więc pretensje proszę kierować do warszawki :)
Mao? Wielokrotnie były petycje o założenie jakiegoś kina...ale nasz urząd niee bo pieniądze na kino stracą ;(
Chętnych musi być naprawdę wielu, żeby opłacało się wyświetlać film a co dopiero żeby wybudować kino
tak napisałam co mi się wydaje, nie siedzę w temacie zarządzania kinem więc nie wiem jak to wygląda naprawdę. Zresztą kto wie, czy to z Warszawy rzeczywiście wychodzą zalecenia co do puszczanych filmów w Rzeszowie.
helios w rzeszowie jest traktowany po macoszemu. jesli to zarzad robi to oni maja z dupy pomysly. puszczaja dwa nowe filmy na tydzien. nie sa to nabardziej pozadane filmy.. puszczaja je przez dwa tygodnie. po 5 dniach juz sa puste sale. ale to typowe dla takich matołow co siedza w warszawie i mysla ze potrafia drygowac prowincja tak by to przynosilo zyski. a niektorzy z nich pewnie mysla ze to mleczarnia daje mleko. pozdr dla rzeszowa. btw a robia u was cos z tym centrum handlowym kolo uniwersytetu? podobno tam mialo byc multikino?
Nie wiem ;/ Nie bywałem ostatnio,ale sądząc po "newsach" w regionalnej gazecie to będzie centrum ale raczej nie z kinem ;<
Będzie kino (dokładniej Cinema City) w Millenium Hall, wcześniej to chyba nie ma na co liczyć:/ Rzeszowski Helios to tragedia - im słabszy film, tym większa pewność, że go tam puszczą.
Millenium Hall? Oh shit.Ale Cinema City ma jakiś poziom, i ładne wnętrze ;) I więcej sal kinowych, co zapewnia więcej filmów.
O dokładnie! Helios już dawno zszedł na psy :/
BTW pozdrowienia dla całego Podkarpacia :) ja obecnie mieszkam w stolycy także jak wpadniecie do Wawy to dajcie znać :P
Drogi -->bisban
Proszę nie opowiadaj bzdur o kinach w Rzeszowie. W Rzeszowie istnieje poza Heliosem ciągle kino ZORZA (wcale go nie zamknięto) i często puszczają tam dość dobre filmy.
Jednak na dzień dzisiejszy, ani w Zorzy, ani w Heliosie nie ma (nawet w zapowiedziach):
- Fightera,
- Prawdziwego Męstwa !!
- Władców Umysłu
- 127 godzin.
Czarny Łabędź pojawił się dopiero około miesiąc po premierze. Ogólnie totalna porażka. Stolica Podkarpacia :). Dziwi mnie, że nawet w Zorzy nie ma niczego z wymienionych filmów.
Co do kolejnego kina - to ma powstać (jak już zostało napisane) w Millenium Hall w październiku 2011. Nie mogę się doczekać.
Jedynym plusem Heliosa jest to, że często mają dwie wersje filmów, z dubbingiem lub bez i bez 3D co mi nieraz bardzo odpowiada (np. Starcie Tytanów w 2D).
Zorza? Bywałem tam, ale za bardzo nie lubię tam chodzić. Puszczają raczej polskie filmy których nie trawię. Do kina w Millenium Hall (jeśli będzie ;d) nie będę często chodził. Dlaczego? Nienawidzę kin w galeriach czy centrach handlowych. Szczerze mówiąc byłem raz i chyba nie pójdę więcej (ale może dla MH zrobię wyjątek ;d). Bo? Tłok,kolejki większe niż w kinach w budynku bez galerii czy itp.
no to ludzie jest powod by sie napic! haha
a pamietam czasy iluzjonu jak na dwa maluchy po 4 luda sie jechalo na zamowiony film
zajebiscie male ale zajebiscie fajna atmosfera i mozna bylo zamawiac filmy
takie fajne czasy sie skonczyly
DOKŁADNIE!!! też mieszkam w Rzeszowie i aż mnie szlak trafia jak chcę obejrzeć jakiś ambitny film, ale oczywiście - nie grają! Jeszcze jakaś nadzieja w Zorzy czasami, ale tak to w ogóle pół roku po premierze puszczają:/
Teraz już rozumiem,że nie wiem dlaczego wydawałem te 15 zł na bilet do kina, jeśli mogę sobie na plazmie oglądnąć film. Film ze stron z filmami online lub ściągnięty, podłączony do plazmy i wrażenia takie same jak w kinie (nawet lepsze bo nie słyszę jak ludzie ciamkają i mlaskają). Jeszcze jeśli chodzi o 3D to naoglądałem się tych filmów w tej technologii i już mi się rzygać po nich (a poza tym mnie oczy bolą więc odpocznę sobie od nich :>