Władcy umysłów

The Adjustment Bureau
2011
6,8 90 tys. ocen
6,8 10 1 90251
5,6 19 krytyków
Władcy umysłów
powrót do forum filmu Władcy umysłów

W tym roku mieliśmy Incepcję, która robi furorę za oceanem, jest już na 3. miejscu w imdb (na liście wszech czasów, ma szansę być 1, bo średnia nie spada jakoś), jest też Toy Story 3, które przebiło dwie poprzednie części, co nie zdarza się często i jest 8. na imdb, o dziwo! Jest tylko 8. przez to, że teraz Incepcja wskoczyła, a tak w ogóle to Lista Schindlera raz została wyprzedzona raz spadła za Toy Story 3. Gdzieś ktoś mówił, że teraz o dobre filmy coraz gorzej, a tu mamy dwa filmy z 2010 w pierwszej dziesiątce i Dark Knight (2008) na 12. miejscu. Oglądając, zwiastun Adjustment Bureau zastanawiam się czy ten film ma szansę na to by być kolejnym masterpiece roku 2010 i wszech czasów. Wiem trochę się rozpisałem.

Mowiacy_do_reki

Przepraszam, oczywiście roku 2011.

ocenił(a) film na 8
Mowiacy_do_reki

myśle, że fllm będzie świetny ale nie wiem czy aż tak jak Incepcja

ocenił(a) film na 8
luki14

zapomniałem, w zwiastunie muzyka jest naprawdę dobra, licze na solidny film

luki14

Muzyka w zwiastunie to inna aranzacja utworu "Adagio in D Minor" Johna Murphy'ego. Muzyka ta zostala napisana do filmu "Sunshine" (nie znam polskiego tytulu), a jej inna wersja pojawila sie tez w "Kick-Ass". Link tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=aeN3dIkWFkU
Poza tym, zwiastun niezle wyglada. Czy mi sie przewidzialo czy widzialem gdzies tam Christopha Waltza?

ocenił(a) film na 10
Youjusz

Na początku zwiastuna jest jeszcze utwór "Breath and Life" Audiomachine

Mowiacy_do_reki

Jednak rok 2010, co to się dzieje w końcu.

ocenił(a) film na 8
Mowiacy_do_reki

w Norwegii premiera jest 29 października 2010r. a w USA 4 marca 2011r (strasznie spóźnione) to w Polsce pewnie będzie jeszcze później niż w USA .... to jest ponad 5 miesięcy różnicy od premiery to ja pewnie dostane ten film już na necie w HD :)

ocenił(a) film na 7
Mowiacy_do_reki

Film zapowiada sie dobrze, ale napewno nie tak jak Incepcja! Pozyjemy zobaczymy :)

ocenił(a) film na 7
Mowiacy_do_reki

pożyjemy zobaczymy, aczkolwiek Incepcja była filmem dość zawiłym a opowiadanie Dicka jest dosyc proste i krótkie. Poza tym niepokoi mnie ten 'melodramat'