W tym roku mieliśmy Incepcję, która robi furorę za oceanem, jest już na 3. miejscu w imdb (na liście wszech czasów, ma szansę być 1, bo średnia nie spada jakoś), jest też Toy Story 3, które przebiło dwie poprzednie części, co nie zdarza się często i jest 8. na imdb, o dziwo! Jest tylko 8. przez to, że teraz Incepcja wskoczyła, a tak w ogóle to Lista Schindlera raz została wyprzedzona raz spadła za Toy Story 3. Gdzieś ktoś mówił, że teraz o dobre filmy coraz gorzej, a tu mamy dwa filmy z 2010 w pierwszej dziesiątce i Dark Knight (2008) na 12. miejscu. Oglądając, zwiastun Adjustment Bureau zastanawiam się czy ten film ma szansę na to by być kolejnym masterpiece roku 2010 i wszech czasów. Wiem trochę się rozpisałem.
Muzyka w zwiastunie to inna aranzacja utworu "Adagio in D Minor" Johna Murphy'ego. Muzyka ta zostala napisana do filmu "Sunshine" (nie znam polskiego tytulu), a jej inna wersja pojawila sie tez w "Kick-Ass". Link tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=aeN3dIkWFkU
Poza tym, zwiastun niezle wyglada. Czy mi sie przewidzialo czy widzialem gdzies tam Christopha Waltza?
w Norwegii premiera jest 29 października 2010r. a w USA 4 marca 2011r (strasznie spóźnione) to w Polsce pewnie będzie jeszcze później niż w USA .... to jest ponad 5 miesięcy różnicy od premiery to ja pewnie dostane ten film już na necie w HD :)
Film zapowiada sie dobrze, ale napewno nie tak jak Incepcja! Pozyjemy zobaczymy :)