Wczoraj wieczorem wróciłem z seansu... na pół śpiący, a poszedłem naładowany energią, z nadzieją na film choć w połowie tak dobry jak Incepcja. Zwiastun robi wrażenie, byłem więc przekonany że nie zawiodę się. Film jest przede wszystkim NUDNY. Jak flaki z olejem. Schemat - kiepskie gadki między romansującą parą, potem kilka minut wywodów starych cepów. Kolejne tanie gadki flirtującej pary, i znowu klepanie przez starych cepów. Pod koniec śmieszne, bynajmniej nie dosłownie, akcje z przechodzeniem przez drzwi i... koniec. Śmiech na sali. Nie polecam, stracone pieniądze - a już na pewno nie do kina!
Kolego to jest Melodramat z wątkami sci-fi a nie typowe kino Sci-fi jak Incepcja, więc czego się spodziewałeś po Melodramacie?. Incepcja również lepiej mi się podobała ale to całkiem inna historia i zrobiona za bagatelną kasę. Incepcja to kino Akcji z wątkami Sci -fi więc omijali tam sceny romantyczne w Władcach Umysłów to one miały być głównym wątkiem i nim były a cała reszta to mix Sci-Fi z Melodramatem. Jest też taki film jak "Potwory" jeśli przeszkadza ci wątek Melodramatyczny w obrazach fantastycznych to omijaj i ten tytuł, zwiastun również wygląda jak by miał być to obraz typu "Wojna Światów" czy "Monsters" a mamy parę głównych bohaterów i ich romans na tle ataków obcych... "Władcy Umysłów" Jako Melodramat/Sci-Fi ma wszystko co potrzebne w obu gatunkach, karzdy ma swój gust i ja to szanuje tylko ważne by patrzeć na co się idzie poczytać a nie napajać się tylko zwiastunami, które często oszukują widza, niestety ukazując najszybsze wątki robiąc z filmu niejednokrotnie coś czym nie jest. Pozdrawiam
Pewnie masz rację - zachęcił mnie bardzo trailer, nie wgłębiałem się w tytuł przed pójściem do kina, być może stąd mój zawód. Co nie zmienia faktu, że czuje się trochę oszukany - właśnie z racji na fakt na świetnie zmontowany zwiastun, który zachęcił mnie - nieświadomego niczego laika - na ciekawe kino akcji pokroju Incepcji, a przynajmniej tak odebrałem trailer. Pozdrawiam
Nauczyłem się już nie oglądać całych zwiastunów bo po pierwsze często zdradzają zbyt dużo to jeszcze wielokrotnie okłamują oglądającego. Tak i było w tym filmie jak i w "Potworach" i wielu innych oczywiście. Nastawiamy się przed emisją po obejrzeniu zwiastuna a później szukamy scen, które tak fajnie wyglądały w Trailerze a w filmie już są zwykłe.. :) Obcy kontra Predator są moim nr 1 jeśli chodzi to jak zwiastun zachęca i prezentuje oba obrazy a jak wyglądają już po oglądnięciu... :). Pozdrawiam