PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501993}

Władcy umysłów

The Adjustment Bureau
2011
6,8 90 tys. ocen
6,8 10 1 90074
5,5 27 krytyków
Władcy umysłów
powrót do forum filmu Władcy umysłów

Premiera za kilka dni, a ja wciąż nie wiem o czym jest film.... :/ Przynajmniej nie z tego portalu.

WielkiBlekit

Ja też. Ale wydaje mi się to coś w miarę Incepcji... o niieee!

bisban

Incepcja była bardzo niezgorsza, więc nie ma co narzekać. Gorzej, że adaptacje K. Dicka mogą być dobre (Raport Mniejszości), średnie (Impostor), lub słabe (Zapłata).

WielkiBlekit

Mi się Incepcja nie podobała.

WielkiBlekit

Stronę współtworzą 22 osoby.

ocenił(a) film na 5
WielkiBlekit

Z tego co widać po trailerze, istnieją (ludzie/organizacja?) która włada planami wszystkich ludzi i świata (wszystkiego?), jak los ma się potoczyć. Wątek David poznaje Elise lecz ww organizacja ostrzega go, że związek z nią zniszczy marzenia/cele jej i jego oraz ostrzegają przed konsekwencjami. Chyba będą próbować ich powstrzymać, ale tamci będą walczyć o swoje (niezwyciężona miłość) :)
Nie wiem czy To chciałeś przeczytać, aaale i fajnie się pisało ^^

WielkiBlekit

No i oczywiście zajebisty tytuł polski. Po polsku byłoby pewnie "Biuro korekty" haha ;d

WielkiBlekit

David Norris, ambitny polityk, jest o krok od zdobycia fotelu w amerykańskim senacie, gdy poznaje piękną balerinę, Elise Sellas. Znajomość nabiera rumieńców, lecz wtedy David nieoczekiwanie poznaje tajemniczych ludzi, którzy spiskują przeciwko nim, chcąc za wszelką cenę rozdzielić zakochaną parę. Okazuje się, że bohater walczy z samym Losem, Biurem Dostosowania. David ma dwie możliwości – zrezygnować ze spotkania z Elise i pójść ustaloną z góry ścieżką lub zaryzykować wszystko, przeciwstawić się Losowi i być z ukochaną.

ptasiex

Balerinę ? Fuc$ yeah!

bisban

Jeśli mieliście może zamiar zakupu biletów, to zdecydowanie odradzam. Film nie ma nic wspólnego z "Incepcją" do której został przyrównany w kampanii reklamowej.
Jego fabuła jest prostolinijna i w ogólnie nie ulega rozwojowi. Nawet dziecko domyśliłoby się zakończenia. Twórcy filmu chcieli na siłę pokazać jakoby to ktoś rządził naszymi umysłami, ale zrobili to w sposób tak żenujący, że podczas niektórych tekstów cała sala wybuchała śmiechem. Po seansie każdy był negatywnie zaskoczony i rozczarowany.

ocenił(a) film na 7
irmka89

na taka opinie czekałem :) thx, ale i tak pewnie z ciekawości obejrze :)

WielkiBlekit

No jak to o czym? Matt Damon znowu ucieka. Albo kogoś goni. Zupełnie tak jak w większości jego ostatnich filmów. Trylogia bourne'a, Green zone, teraz to dzieło.. Odnoszę wrażenie, że ostatni dobry film z nim w roli głównej to Buntownik z wyboru..
Idę o zakład, że w następnej hollywoodzkiej produkcji znów będzie kogoś gonił :]