Władcy umysłów

The Adjustment Bureau
2011
6,8 90 tys. ocen
6,8 10 1 90251
5,6 19 krytyków
Władcy umysłów
powrót do forum filmu Władcy umysłów

The Sims

ocenił(a) film na 3

Film głęboko mnie rozczarował. Tyle o pierwszym odczuciu związanym z tym dziełem. Zanim go obejrzałem nie czytałem żadnej recenzji, jedynie zauważony jakiś czas temu plakat kinowy kojarzyłem. Przygotowałem się na ucztę kinomana no i masz - zaserwowałem sobie zakalec.
Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że amerykanie lubią takie filmy, lubią serwować za pośrednictwem taśmy filmowej kaznodziejskie nauki, ale naiwność tej historii jest tak bulwersująca, iż nikt mnie nie przekona, że celowo została tak prosto i schematycznie przedstawiona by sprowokować widza do przemyśleń nad sensem czegokolwiek poza rozsądną selekcją oferty kinowej.
Tak intrygujące tematy jak wolna wola, konsekwencje ludzkich decyzji, uczucia i to co z nich wynika zostały zaszlachtowane w tym filmie. Myśląc teraz o sensie istnienia będę czuł się zaniepokojony i zacznę nerwowo rozglądać się za panami w kapeluszach, no chyba, że akurat deszcz zacznie padać to odetchnę z ulgą!

ocenił(a) film na 3
ortis_birion

popieram - film to kompletna klapa - nic nie mam do dwójki głównych aktorów ale szczerze... nie dotrwałem do końca. Film jest po prostu słaby i wszelkie hasła reklamowe, supcio zwiastuny itd. tego nie zmienią...

ocenił(a) film na 5
ortis_birion

Film biedny ;) muszę się zgodzić.
Pomysł niby ciekawy, aż dziwne żeby w dzisiejszych czasach, mając takie możliwości oraz aktorów w obsadzie, zrobić tani gniot ;(