Władcy umysłów

The Adjustment Bureau
2011
6,8 90 tys. ocen
6,8 10 1 90251
5,6 19 krytyków
Władcy umysłów
powrót do forum filmu Władcy umysłów

wszyscy porównują go do Incepcji a dla mnie to Dark City z '98 - jest on, ten który się
dowiedział, że świat jest sterowany z zewnątrz przez jakąś grupę, stara się z nimi walczyć.
jest też ona, piękna ukochana. na przekór wszystkiemu chcą być razem. Mój zapał niestety
trochę się ostudził, bo Dark City średnio mi się podobało.

ocenił(a) film na 7
ola_pil

jak teraz czytam ten swój opis, to mam wrażenie, że Matrix też dałoby się pod to podciągnąć :P

ocenił(a) film na 7
ola_pil

oj dałoby :) co nie zmienia faktu, ze kazdy z tych filmow jest na swoj sposob inny i urzekajacy. poki co "wladcy umyslow" z calej tej trojki wydaja mi sie przodowac, przynajmniej mam takie wrazenie po zwiastunie, ale poczekajmy na premiere :)

keskese87

Nie wiem czy można go porównac do Matrixa czy też Incepcji.

keskese87

Moim zdaniem może być z tego niezły film, ale myślę że jeszcze za wczesnie na porównywanie

ocenił(a) film na 7
OfPeaceDo

oj nie, nie - ja nie porównuję tego filmu do matrixa czy incepcji, bo to na pewno zupełnie różne filmy. moim zdaniem jedynie fabuła, którą jako-tako nakreśla trailer, jest identyczna jak w dark city. a ogólny opis, który wyżej stworzyłam do porównania the adjustment bureau z dark city w pewien sposób określa też matrixa :P

ola_pil

Też skojarzenie (nawet te kapelusze) z "Dark City" miałem właśnie.

ocenił(a) film na 5
BUNCH

Dokladnie. Dark City sie klania.

ocenił(a) film na 6
SALADYN

Również nasuwa się skojarzenie z Obserwatorami z serialu Fringe (kapelusze).

ocenił(a) film na 9
steal88

mi też skojarzyło się trochę z Fringe ale film i tak bardzo dobry :))

ola_pil

ja bym się tu nie doszukiwał ani żadnych Incepcji ani Dark City, zważywszy, że film jest na podstawie opowiadania z 53 roku... co najwyżej tamte zżynają jak leci z książek SF powstalych w tamtym wieku...

ola_pil

Dark city- łysi panowie w prochowcach i kapeluszach, drzwi a za nimi ceglane ściany. No sorry, ale pierwsza rzecz o której pomyślałem to że to jakaś chamska zżyna (a dla mnie dodatkowo profanacja).

ola_pil

Zgadzam się, wygląda na marną podróbę. Zamiast klimatu będą efekty specjalne, pewnie :(

oxnvnuho

Jeśli mieliście może zamiar zakupu biletów, to zdecydowanie odradzam. Film nie ma nic wspólnego z "Incepcją" do której został przyrównany w kampanii reklamowej.
Jego fabuła jest prostolinijna i w ogólnie nie ulega rozwojowi. Nawet dziecko domyśliłoby się zakończenia. Twórcy filmu chcieli na siłę pokazać jakoby to ktoś rządził naszymi umysłami, ale zrobili to w sposób tak żenujący, że podczas niektórych tekstów cała sala wybuchała śmiechem. Po seansie każdy był negatywnie zaskoczony i rozczarowany.

ocenił(a) film na 1
irmka89

ten film to 106 min z waszego życia... jest okropny, odradzam stanowczo ;) nadaje się tylko do rzucania popcornem w ekran i całusów na tylnej kanapie, dzięki czemu nie będzie trzeba go oglądać :)

ocenił(a) film na 7
Selekcjonerka

a ja i tak pojde, mam darmowe wejsciowki ;)

ocenił(a) film na 8
irmka89

irmka89, na Twoim miejscu wstydziłbym się takie brednie wypisywać na publicznych forach.