PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5521}

W sieci zła

Fallen
1998
7,3 49 tys. ocen
7,3 10 1 49032
6,2 13 krytyków
W sieci zła
powrót do forum filmu W sieci zła

.

ocenił(a) film na 6

trochę drażniące jest acz typowo amerykanskie wplatanie w wiekszosc filmow horroropodobnych motywu religijnego. mózg ludzki naprawde jest skomplikowanym mechanizmem i na tym wystarczy bazować w kinie psychologicznym, naprawde nie potrzeba tu juz "demonów" i opętań. no cóż chyba taki już nawyk jankeskiego podejścia do kina grozy, moim zdaniem to miałkie

ocenił(a) film na 8
dvtsky

Od kiedy to horror/thriller = kino psychologiczne?

ocenił(a) film na 6
Reynevann22

napisalem horroropodobnych, bo to nie jest horror. poza tym jest tu watek psychologiczny, chyba, ze nie ogladales

ocenił(a) film na 8
dvtsky

Zaliczasz ten film do kina psychologicznego mam rozumieć? wybacz widocznie źle zinterpretowałem twój post.

ocenił(a) film na 6
Reynevann22

tak zaliczam, ponieważ jest to szerokie spektrum, które obejmuje każdy gatunek filmowy

ocenił(a) film na 8
dvtsky

Po prostu inaczej rozumiemy pojęcie kina psychologicznego,stąd moje zdziwienie w pierwszym poście, dla mnie filmy psychologiczne to np. "Lot nad kukułczym gniazdem" "Czas apokalipsy" czy "Przerwana lekcja muzyki" czyli filmy w których główną rolę gra psychika bohaterów, jakkolwiek dziwnie to nie brzmi, mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi.

Ciężko się nie zgodzić że w każdym gatunku filmowym znajdzie się jakis aspekt psychologiczny, ale "W sieci zła" klasyfikowałbym przede wszystkim jako thriller.
Zresztą po co wogóle się o to kłócić :P

ocenił(a) film na 7
dvtsky

To jest horror