PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5521}

W sieci zła

Fallen
1998
7,3 49 tys. ocen
7,3 10 1 49032
6,2 13 krytyków
W sieci zła
powrót do forum filmu W sieci zła

8/10

ocenił(a) film na 8

Z początku thriller w pewnym momencie akcji zaczyna przemieniać się w horror, gdy tematyka zagłębia się w zjawiska nadprzyrodzone. Zacznę od tego, że w filmie grają naprawdę dobrzy aktorzy: Denzel Washington (główna rola), John Goodman i Donald Sutherland - każdy z nich bardzo dobrze wciela się w swoją rolę. Choć film nie ma jakiegoś oryginalnego pomysłu to jednak potrafi wciągnąć. Nie ma też jakiegoś bardzo mrocznego, thriller'owego klimatu. Mimo to fabuła potrafi wciągnąć - jest interesująca i sprawnie nam przekazana. Udał się także zabieg rozpoczęcia filmu od ostatniego wydarzenia w scenariuszu a później przedstawiania akcji poprzez retrospekcje. Również narrator okazał się według mnie dobrym pomysłem. Tylko niektóre sceny się trochę niepotrzebnie dłużyły i zabrakło też lepszej muzyki. Ostatnia scena to podwyższone napięcie i zaskakujące wyjaśnienie, same zakończenie filmu może nie jest pomysłowe, to jednak dramatyczne dla bohatera pewnego zwycięstwa. Ogólnie warto obejrzeć ten film. Moja ocena: 8/10.

ocenił(a) film na 8
Shady_Yo

Film bardzo dobry, ale nie jeśli ocenia się go przez pryzmat kategorii do której został zakwalifikowany, bo horror to raczej przeciętny. Ale na szczęście widz nie musi go szufladkować. Mimo, że sam scenariusz może nie jest zaskakujący to film ogląda się bardzo przyjemnie. Minie wciągnęło.

użytkownik usunięty
Shady_Yo

Mnie też wciągnęło, straszne jak na horror nie było, ale fajnie się oglądało, tylko trochę słabe zakończenie. Spodziewałem się, że coś w ostatniej chwili zabije tego kota. :D

ocenił(a) film na 7

raczej thriller a nie horror