Dziś na trzech programach będzie niezwykłe widowisko . O godzinie 20 lub 20:25( w tym przypadku Wall-E) czasu polskiego nastąpi jedyna w swoim rodzaju KONFRONTACJA FILMÓW ANIMOWANYCH!
Triple Threat Match : Wall-E(TVP1) vs Epoka Lodowcowa 1(Polsat) vs Madagaskar 2(TVN)!!
Jak myślicie kto wygra? Ja stawiam na zwycięstwo Madagaskaru po 15 minutowej walce Króla Juliana z Sidem i Wall-em :D
A co niby takiego pokazuje Wall-E czego miałby nie pokazywać Madagaskar? Dla mnie Madagaskar jest śmieszny a Wall-E nudny
Do czego dąży Ziemia, do czego dąży społeczeństwo amerykańskie ze swoim stylem życia?
Madagaskar to tylko rozrywka, WALL-E to rozrywka + powyższe przesłanie. No i jest pięknie zrobiony :).
No i za to że WALL-E miał jakieś tam przesłanie to już ma oznaczać że jest lepszym filmem od Madagaskaru?
Nie tylko. Jest jeszcze wiele elementów, z których zdaję sobie sprawę bądź nie. Pozostańmy przy tym, że ty wolisz animacje w stylu Madagaskaru ;).
Pewnie że wolę animacje pokroju Madagaskaru, ponieważ dostarczają one więcej rozrywki.
Wall-E był słaby i dałeś 6/10, ale ocena jaka widnieje to 7/10. Ciężkie do zrozumienia, ale niech Ci będzie. Przecież Wall-E jest nudny. Przecież słaby to 3 chyba bo na pewno nie 6. Może pomnóż, dodaj, odejmij i podziel i wyjdzie .... ale ile wyjdzie? Ludzie zastanówcie się nad swoim ocenianiem, bo sami siebie w błąd wprowadzacie hehe.
Ja oglądałam Wall-e, bo pozostałe dwa filmy już widziałam. Wszystkie 3 są wspaniałe, wszystkie 3 bawią do łez, ale Wall-e jest najbardziej wruszający. *-*
Oglądałam WALL-E, świetna animacja. Madagaskar 2 już oglądałam, a Epokę to mogli by już trójkę dać, a poza tym dzisiaj o 12.55 powtarzają Madagaskar, a o 16 Epokę. WALL-E i EVA RZĄDZĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wall-e ofc. Mimo wszystko to animacje Pixara miażdżą konkurencję(poza Iniemamocnymi niestety :)). Powtórkę Madagaskaru właśnie obejrzałem(8/10), a Epokę widziałem tyle razy, że mam jej po dziurki w nosie.
Oczywiście że Wall-e. ;) Epoka lodowcowa jest dobra, ale nie aż tak rewelacyjna jak dzieło Pixara, a Madagaskar 2 obejrzałam raz i wystarczy. Żarty, które mnie w ogóle nie bawią i są już tyle razy przerabiane w najgłupszych parodiach...ogólnie nie przepadam za Madagaskarem, jedynie pingwiny i król Julian są dosyć fajne ;P.
PS: Ktoś tu mówił, że dzieci lubią tylko takie bajki do śmiechu. Mój 8-letni kuzyn sam powiedział, że chce oglądać Wall-ego (moja rodzinka była nastawiona na Epokę).
Czyli Wall-e sądząc po komentarzach powalił rywali na kolana :) nie bez przyczyny dostał oskara.
A jak się przegapiło Wall-ego to gdzie można obejrzeć bez limitu? Na yt jaja sobie robią, wstawiają teksty typu: zostałeś wyrolowany i masz po prostu "pokaz sjaldów" itd. itp.
Niestety pod względem oglądalności wygrał Madagaskar 2. Ponad 3 mln widzów. Wall-E oraz Epoka miały oglądalność na tyle niską, że nie zmieściły się w pierwszej 20 najlepszych programów tygodnia i nigdzie nie udało mi się znaleźć informacji ilu konkretnie widzów zdecydowało się je obejrzeć. No ale czego się spodziewać: gorszy pieniądz wypiera lepszy. Szkoda tylko, że Wall-E trafił akurat na dzień emisji dwóch innych animacji. Gdyby miał taki czas emisji jak np. Ratatuj mógłby osiągnąć podobny wynik (pierwsza emisja Ratatuja na TVP1 to ok. 4,5 mln widzów!)