PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399328}
7,6 306 tys. ocen
7,6 10 1 306183
8,3 80 krytyków
WALL·E
powrót do forum filmu WALL·E

KFA!

ocenił(a) film na 8

Dziś na trzech programach będzie niezwykłe widowisko . O godzinie 20 lub 20:25( w tym przypadku Wall-E) czasu polskiego nastąpi jedyna w swoim rodzaju KONFRONTACJA FILMÓW ANIMOWANYCH!
Triple Threat Match : Wall-E(TVP1) vs Epoka Lodowcowa 1(Polsat) vs Madagaskar 2(TVN)!!
Jak myślicie kto wygra? Ja stawiam na zwycięstwo Madagaskaru po 15 minutowej walce Króla Juliana z Sidem i Wall-em :D

ocenił(a) film na 10

Jak na animację prosty wcale. I coś przekazuje :).

użytkownik usunięty
Mlodzik91

A co niby takiego pokazuje Wall-E czego miałby nie pokazywać Madagaskar? Dla mnie Madagaskar jest śmieszny a Wall-E nudny

ocenił(a) film na 10

Do czego dąży Ziemia, do czego dąży społeczeństwo amerykańskie ze swoim stylem życia?
Madagaskar to tylko rozrywka, WALL-E to rozrywka + powyższe przesłanie. No i jest pięknie zrobiony :).

użytkownik usunięty
Mlodzik91

No i za to że WALL-E miał jakieś tam przesłanie to już ma oznaczać że jest lepszym filmem od Madagaskaru?

ocenił(a) film na 10

Nie tylko. Jest jeszcze wiele elementów, z których zdaję sobie sprawę bądź nie. Pozostańmy przy tym, że ty wolisz animacje w stylu Madagaskaru ;).

użytkownik usunięty
Mlodzik91

Pewnie że wolę animacje pokroju Madagaskaru, ponieważ dostarczają one więcej rozrywki.

ocenił(a) film na 9

Wall-E był słaby i dałeś 6/10, ale ocena jaka widnieje to 7/10. Ciężkie do zrozumienia, ale niech Ci będzie. Przecież Wall-E jest nudny. Przecież słaby to 3 chyba bo na pewno nie 6. Może pomnóż, dodaj, odejmij i podziel i wyjdzie .... ale ile wyjdzie? Ludzie zastanówcie się nad swoim ocenianiem, bo sami siebie w błąd wprowadzacie hehe.

Darkadi15

Ja oglądałam Wall-e, bo pozostałe dwa filmy już widziałam. Wszystkie 3 są wspaniałe, wszystkie 3 bawią do łez, ale Wall-e jest najbardziej wruszający. *-*

ocenił(a) film na 10
Darkadi15

Oglądałam WALL-E, świetna animacja. Madagaskar 2 już oglądałam, a Epokę to mogli by już trójkę dać, a poza tym dzisiaj o 12.55 powtarzają Madagaskar, a o 16 Epokę. WALL-E i EVA RZĄDZĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Darkadi15

Oglądałam Wall-e, tamte dwa widziałam już.

ocenił(a) film na 10
Darkadi15

Wall-e ofc. Mimo wszystko to animacje Pixara miażdżą konkurencję(poza Iniemamocnymi niestety :)). Powtórkę Madagaskaru właśnie obejrzałem(8/10), a Epokę widziałem tyle razy, że mam jej po dziurki w nosie.

ocenił(a) film na 10
Darkadi15

wall-e jest najlepszy!!! a dwa inne filmy to średniaki

ocenił(a) film na 8
RAMMSTEINRULEZ

Oczywiście że Wall-e. ;) Epoka lodowcowa jest dobra, ale nie aż tak rewelacyjna jak dzieło Pixara, a Madagaskar 2 obejrzałam raz i wystarczy. Żarty, które mnie w ogóle nie bawią i są już tyle razy przerabiane w najgłupszych parodiach...ogólnie nie przepadam za Madagaskarem, jedynie pingwiny i król Julian są dosyć fajne ;P.
PS: Ktoś tu mówił, że dzieci lubią tylko takie bajki do śmiechu. Mój 8-letni kuzyn sam powiedział, że chce oglądać Wall-ego (moja rodzinka była nastawiona na Epokę).

ocenił(a) film na 10
Darkadi15

Czyli Wall-e sądząc po komentarzach powalił rywali na kolana :) nie bez przyczyny dostał oskara.

Darkadi15

A jak się przegapiło Wall-ego to gdzie można obejrzeć bez limitu? Na yt jaja sobie robią, wstawiają teksty typu: zostałeś wyrolowany i masz po prostu "pokaz sjaldów" itd. itp.

Darkadi15

Niestety pod względem oglądalności wygrał Madagaskar 2. Ponad 3 mln widzów. Wall-E oraz Epoka miały oglądalność na tyle niską, że nie zmieściły się w pierwszej 20 najlepszych programów tygodnia i nigdzie nie udało mi się znaleźć informacji ilu konkretnie widzów zdecydowało się je obejrzeć. No ale czego się spodziewać: gorszy pieniądz wypiera lepszy. Szkoda tylko, że Wall-E trafił akurat na dzień emisji dwóch innych animacji. Gdyby miał taki czas emisji jak np. Ratatuj mógłby osiągnąć podobny wynik (pierwsza emisja Ratatuja na TVP1 to ok. 4,5 mln widzów!)

Darkadi15

epoka