6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116159
4,9 32 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

i średnio mi się podobał.

kub45

Pochwal się pierwszą polską recenzją.

ocenił(a) film na 6
obleh

Recenzji nie napiszę, ale co nieco mogę napisać.

Bohaterzy są jacyś tacy nijacy (oprócz orków), akcja jest dziwnie poprowadzona, dziwny wątek miłosny i niektóre decyzje bohaterów, czasami za dużo CGI (krasnoludów mogli zagrać aktorzy wg. mnie, ale to już mały szczegół). Dużo się dzieje, przez co nie ma czasu na poznanie bohaterów i świata Azeroth poza zamkami. Wg. mnie brakuje jakiegoś wstępu na początku filmu, który by opowiedział o tym świecie, o rasach itd., jak np. na początku WP: Drużyna Pierścienia.
Musiałbym jeszcze raz obejrzeć film, żeby sobie przypomnieć resztę rzeczy.

Ogólnie, jeśli nie jesteście tacy krytyczni i z przymrużeniem oka oglądacie filmy to polecam obejrzeć.
Mam nadzieję, że druga część będzie lepsza.

ocenił(a) film na 9
kub45

A mogę zapytać, czy Warcraft to dla Ciebie obcy tytuł, czy może już miałeś styczność z grami/książkami? Nie pytam złośliwe, tylko chciałbym widzieć, czy szybka akcja i krótki czas trwania filmu będzie faktyczną przeszkodą w poznaniu bohaterów dla "nie fanów" :)

ocenił(a) film na 6
Back to School

Grałem tylko w Warcraft 3, ale to już dawno temu.

ocenił(a) film na 9
kub45

Krasnoludy jak i orkowie zostali zagrani przez aktorów, a dopiero poprzez CGI przerabiani na daną rasę. Taka niestety stylizacja świata. Dzięki niej świat się wyróżnia wizualnie od np.: Tolkiena, ale film traci nieco na "normalności", bo te rasy sztucznie wyglądają nawet przy dobrym CGI (a ponoć Warcraft ma bardzo dobre CGI).

kub45

Jak niby mogłeś być na seansie jak film ma premierę dopiero 10 Czerwca ?Jakim cudem.

marvelfan_filmweb

Nie wiem, czy to cud, ale może po prostu nie obejrzał go w Polsce;)

obleh

No może masz rację drogi Oblehu może był na seansie za granicą.

ocenił(a) film na 7
marvelfan_filmweb

Nie wszyscy Polacy muszą mieszkać w Polsce xD prawdopodobnie obejrzał w kraju gdzie film był już :P