6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116159
4,9 32 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Kozak film

ocenił(a) film na 8

Oglądałem ten film w kraju szatana (Dojczland) i musze przyznać, że wywolał na mnie i na kilku znajomych piekielnie dobre wrażenie. Fabułe Warcrafta znam idealnie i jaram sie tym uniwersum od dawna, więc moge nie być tak obiektywny jak nasi kochani krytycy, aczkolwiek moi znajomkowie świata nie znają a wręcz hejtowali ów świat Warcrafta (bo za dużo gram w WoWa) to po filmie drastycznie zmienili zdanie a nawet sami postanowili pograć. Co tu dużo mówić film jest świetny, choć w fabule namieszali (ciekawe jak Arthas w 3 części najedzie latający Dalaran) to da sie na to przymknąć oko i z uśmiechem na mordzie zapchanej popcornem oglądać seans :D.

ocenił(a) film na 9
Dis751

Normalnie najedzie, tak jak i normalny Dalaran. Orkowie w drugim filmie go raczej nie najadą (a wg gry najechali z tego co pamiętam).

ocenił(a) film na 8
Dentarg

W Warcrafcie 2 faktycznie byla misja z najechaniem Dala, ale nie pamietam czy w podstawce czy dodatku, dzięki za przypomnienie :D a z tym najechaniem chodzi mi o to, że pamiętam epicką przemowe Arthasa i Antonidasa wyjeżdzającego na swoim koniu by odpowiedzieć nie wyobrażam sobie tej roznowy jak bedą siedzieć na smokach czy innych latających stworzeniach, ale wierze w Duncana i jestem pewien, że świetnie to rozwiąże. :)

ocenił(a) film na 9
Dis751

Chyba było tak, że w dodatku, w kampanii orków, w 11 misji wysyłamy Terona Gorefienda po Książkę Medivha właśnie do Dalaranu :)

Też pokładam duże nadzieje w Duncanie, bo z tych trailerów i klipów które się pojawiły w sieci mam wrażenie, że reżyser się spisał na medal. Powinien dać radę i z drugą i z trzecią częścią.

Na zakończenie powiem Ci, że film jest mocno okrojony (podziękowania dla Legendary) i Duncan zapowiedział rozszerzoną wersję filmu na Blurayu.

ocenił(a) film na 9
Dentarg

Dzisiaj sie pojawila informacja w anglojezycznej prasie, ze rozszezona edycja ma zawierac TYLKO 40min dodatkowego materialu ;) ale i tak razem z dziewzyna (ktora o dziwo nie lubi fantasy, ale film ja oczarowal) nie mozemy sie doczekac tej edycji. Na pewno kupie orginal i wespre studio :) zasluzyli!
Ja dalem 9/10 bo do idealu jednak troche brnakuje. Casting nietrafiony i nie mowie tu o glownych rolach. Jak bedziecie ogladac film to zwroccie uwage na azjate w gwardii krolewskiej :D drewno to malo powiedziane... wepchniety na sile zeby zadowolic grupe docelowa. Ponoc w samych Chinach juz ponad 2mln w kasie za bilety z przedsprzrdazy, a film dopiero za 10dni!!!

ocenił(a) film na 9
Monarch91

40 minut to też jest coś.
Piszesz o tym chińskim elfie? Widziałem go na zwiastunie i po samym wyglądzie zapowiadał się kiepsko :P

A co powiesz o chińskim orku, Gul'danie? Jak wypadł?

ocenił(a) film na 9
Dentarg

Dla mnie Gul'dan jest najlepsza kreacja w tym filmie. Wiadomo, ze zaraz ktos mnie moze skrytykowac bo ten bohater to prawie w calosci twor CGI...ale za to jaki! :)
Moim zdaniem Daniel Wu odwalil kawal dobrej roboty. Przylozyl sie miedzy innymi do charakterystycznego dla Gul'dana poruszania sie. Jego kroki stawiane sa niezwykle ciezko, sylwetka pochylona (wrecz zgarbiona), gesty chaotyczne.

Przerazila mnie natomiast brutalnosc filmu. Jako, ze "warcraft" sklasyfikiwany jest na 12+ (przynajmniej w UK) czesto widac wysysanie zycia przez tego warlocka :) Lamanie karku, czy obcinanie konczyn... Niby pojawil sie na koncu napis "przemoc fantasy" czy cos takiego, ale czy przemoc to nie przemoc? Moim zdaniem ktos mogl maczac w tym palce, zeby celowo zanizyc rating wiekowy filmu :)

ocenił(a) film na 9
Monarch91

Tak czułem, że Gul'dan wypadnie zajebiście :) Wul'dan najlepszą kreacją w filmie, super :D

"Przerazila mnie natomiast brutalnosc filmu."

Kolejna świetna wiadomość. To w końcu Warcraft, powinno być brutalnie :) Widziałem kawałek walki w lesie i byłem pod wrażeniem ciosów jakie padają w filmie pg-13.
Już nie mogę się doczekać 10 czerwca aż sam to zobaczę :D Tyle lat na ten film czekam i na szczęście jest mnóstwo pozytywnych opinii widzów :)

ocenił(a) film na 9
Monarch91

40 minut to sporo panowie. A nie jest powiedziane, że to wersja ostateczna. Do "Powrotu Króla" dodali około 50 minut.

ocenił(a) film na 7
Monarch91

Serio? To potwierdzone info? Jeśli faktycznie 40 minut by dodali to zapowiada się prawdziwa rewolucja i ewolucja tego obrazu:D