PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115998
4,9 41 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Mam tyle nadziei w związku z tym filmem... Mam nadzieję, że wypali *0* I żeby nawiązywał do fabuły, a nie ;-;

ocenił(a) film na 9

Nie nie. Tę koszulkę kupiłem sobie na Pyrkonie jeszcze jak do liceum chodziłem... najbidniej z 6 lat temu. Mam nadzieję, że obejrzę w niej nie tylko pierwszy film Warcraft, ale także drugi i trzeci :)

Przy okazji: dzisiaj około 18-stej ma być nowy zwiastun do Warcrafta.

użytkownik usunięty
Dentarg

dzięki za info

ocenił(a) film na 9

https://www.youtube.com/watch?v=Orw8CZpzIDU

użytkownik usunięty
Dentarg

Klawy zwiastun .A ty co myślisz ?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Dentarg

Ta muzyka....

Myślałem, że to Zimmer przedobrzył w Batman v Superman, ale to?

To jest po prostu dubstep.

Totalnie nie pasuje, psuje klimat.

Gdzie jest jakaś pompatyczna, ale przy tym mająca klasę i szyk muzyka rodem z LOTRa?

D;

użytkownik usunięty
Dentarg

No i krasnoludy w CGI....

LOTR niczego ich nie nauczył, a to praktycznie ideał takiego kina.

Przez takie zagrywki i tą muzykę, film wygląda jak wulgarny popcorcianiac i tyle

ocenił(a) film na 9

I co z tego, że krasnoludy w CGI? Godzilla też była w CGI, w Avengersach też było CGI, w Terminatorze 4 i 5 Schwarzenegger był w CGI, w Hobbicie połowa efektów była CGI itd.

W WoWie tak krasnoludy wyglądają. Niestety na stylistykę WoWa się zdecydowano i nie dało się tego inaczej zrobić niż poprzez CGI.

użytkownik usunięty
Dentarg

Krasnoludy da się zrobić praktycznie- vide LOTR.

W avengers cigi jest użyte tylko tam gdzie to niezbędne, przy postaciach pokroju Hulka, gdzie po prostu kostium byłby idiotyzmem.

Właście zatrzymajmy się przy Avengers. Komiksowa estetyka mogłaby by ich zobowiązać, do takich rzeczy

https://argocitycomics.files.wordpress.com/2012/07/1434080-hawkeye_01_super.jpg

http://vignette4.wikia.nocookie.net/x-men/images/e/e7/Scarletwitch.jpg/revision/ latest/scale-to-width-down/245?cb=20100622141532

a na szczęście odpuścili. Komiksowego klimatu przez takie zagranie nic filmy Marvela nie straciły, bo ten tworzy i tak dynamika relacji postaci czy konstrukcja opowieści.

Szkoda, że klimat świata Warcraft nie został skonstruowany na podobnym gruncie, tylko poszli w wierne odwzorowywanie gry.

To co fajnie wygląda w komiksie, nie musi się też sprawdzić w filmie. To samo jest z grami.

Hobbit to właśnie modelowy przykład tragedii jaką się kończy CGI użyte bez zdrowych granic, nowy terminator został zjechany jako kaszanka, więc dziwne punkty odniesienia.

ocenił(a) film na 9

"Krasnoludy da się zrobić praktycznie- vide LOTR."

Przecież było to już wałkowane na forum. Warcraft to nie Tolkien. To inny świat, z inną stylistyką, z rasami które co prawda bazują na Tolkienie ale zostały mocno zmienione wedle "widzi mi się" Blizzarda.

"Hobbit to właśnie modelowy przykład tragedii jaką się kończy CGI użyte bez zdrowych granic, nowy terminator został zjechany jako kaszanka, więc dziwne punkty odniesienia."

Tragedii... Hobbit nie odbiega poziomem od Lotra moim zdaniem i pewnie za 10 lat, jak już się Hobbit przegryzie, wielu przyzna mi rację. Kiczowate momenty są i w jednej w drugiej trylogii. Jackson i tyle w temacie.

Co do nowego terminatora to chodziło mi o samo CGI, które jest wykonane świetnie. Bez CGI nie zrobiliby Schwarzeneggera z ciałem z T1. Niektórych rzeczy, np.: WoWowych orków czy krasnoludów tak jak młodego T-800 nie da się zrobić bez CGI.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Jezu ten zwiastun jest tak kiczowaty że aż mnie boli.

użytkownik usunięty
sentia

Ja już się pozbyłem tych % wątpliwości, że jednak film porażką finansową nie będzie.

Pierwszy film z Batmanem i Supermanem nie zarobił po miesiącu miliarda, to takie coś? Pfff, powodzenia życzę w dobiciu do chociaż 500 baniek.

Ale Az truje dupę modowi...

użytkownik usunięty
sentia

Widzę. Biedny oro D;

Najlepsze są te teksty, że on już do mnie nie pisze a ja go prowokuje pisząc do niego.

Coś jak "hej dlaczego ta kobieta się wk****, przecież nie mówię do niej, tylko wyzywam ją od dziwek przy postronnych za jej plecami"

użytkownik usunięty
sentia

BTW Płacz w odniesieniu do postu, gdzie sugerowałem mu, że motyw z rodzinką nie jest taki prawdziwy jak mu się wydaję, aż mnie rozbroił.

Widać on po prostu ma nawet nie tylko problem z krytyką swojej osoby, ale i problem z odczytywaniem prostych bezpośrednich sygnałów z otoczenia.

Ja mu zaczynam współczuć.

EJ synek. Oglądasz Wikingów?
Bo oglądając ten zwiastun mam wrażenie że Travis kompletnie przesiąknął postacią Ragnara. ( Zajebista postać) Jesli coś może uratowac ten film to właśnie Travis

użytkownik usunięty
sentia

Nie oglądam mamo ;p

Wszystkie seriale u mnie leżą. Kiedyś wciągnąłem się mocno w Dextera i od tamtej pory nie ruszam nic ;p

Jak ja się wciągnę w serial to w ciągu 3 dni potrafię obejrzeć wszystkie sezony. Czyli np 38 odcinków Vikingów. ale jestem wtedy takim kompletnym NO- lifem :)

użytkownik usunięty
sentia

Dlatego unikam ;d

Już miałem problemy z odstawieniem gier, a jak się w coś wciągam, to zbytnio rozleniwiam odciągam od obowiązków.

Rozumiem. No ja mam takie fazy na seriale. I wtedy oglądam jak leci wszystko po kolei. Sezonami

użytkownik usunięty
Dentarg

co myślisz o nowszym zwiastunie ?

ocenił(a) film na 9

Że jest beznadziejny. Ujęcia ładne, ale reszta mocno rozczarowuje. Muzyka do kitu, Durotan wygrywający walkę 1vs1 z opitym krwią demonów orkiem do kitu, Blackhand rzucający Lotharem do kitu. Mam nadzieję, że to tylko zwiastun, bo jeśli tak będzie to wyglądało w kinie to wyjdę mocno rozczarowany i z pewnością Blizzard straci w moich oczach resztkę zaufania jakim nadal ich darzę.

A Ty co myślisz?

użytkownik usunięty
Dentarg

według mnie zwiastun jest ciekawszy od poprzednich , ciekawa muzyka efekty specialny , i sposób przeprowadzania bitwy . Jak wiesz to jest ich pierwszy film , który wprowadzają do kin . Nie warto ich skreślać tylko dać im szanse . Nawet jeśli początek fabuły warcrafta , nie zapowiada sie ciekawie , to trzeba poczekać na ich dalsze filmy .

ocenił(a) film na 9

"Nawet jeśli początek fabuły warcrafta , nie zapowiada sie ciekawie , to trzeba poczekać na ich dalsze filmy ."

Właśnie "początek", czyli Warcraft 1 i 2, najbardziej mnie interesuje jako film i jeśli spierd*lą choćby jeden z tych filmów reszty nie będę oglądał.

użytkownik usunięty
Dentarg

To już twoja decyzja . Pamiętaj tylko ; Same zwiastuny to nie dowód , jaki film będzie naprawde . Trzeba pójść na seans , i obejrzeć .

Cierpliwości

ocenił(a) film na 9

Oczywiście. Choćby zrobili najgorszy zwiastun jaki się da obejrzę ten film, bo nadal chcę zobaczyć wydarzenia takie jak powstanie Hordy, otworzenie Mrocznego Portalu, pierwsza inwazja na Azeroth, przebieg wojny i postacie takie jak Medivh, Khadgar, Hellscream, Gul'dan... za długo na ten film czekam, żeby cokolwiek miało mnie do niego zniechęcić :D

użytkownik usunięty
Dentarg

Zresztą jak by zwiastuny filmu Warcraft początek , były by słabe . To mieli by więcej łapek w dół niż w górę .

ocenił(a) film na 9
Patrycja_Bialek123

O co wam chodzi, że tak grzecznie spytam?

ocenił(a) film na 9
Patrycja_Bialek123

Jak to chciał skrzywdzić? Słowem, czynem czy jeszcze czymś innym? :P

użytkownik usunięty
Dentarg

Nie wiesz w te bzdury , ja te dziewczyny na oczy nie widziałem .

użytkownik usunięty
Dentarg

Nie wiem jak uznasz ale , według mnie film warcraft początek okazał sie lepszy niż zwiastuny .