PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115998
4,9 41 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Mam tyle nadziei w związku z tym filmem... Mam nadzieję, że wypali *0* I żeby nawiązywał do fabuły, a nie ;-;

ocenił(a) film na 9
Dentarg

Zgodzę się z tobą w 100%, może w 99...

też czekam na ten film jak dziecko na mikołaja ale po takim zwiastunie.... ta muzyka :( zamiast zachęcać to mi też się pomału odechciewa.

Jedyny plus widzę w tym że film może mnie zaskoczy na plus jeśli nie pójde dzięki kiczowatym zwiastunom aż tak napalony :D lepiej tak niż oglądać świetne zwiastuny a z kina wyjść zawiedzionym :) mam gdzieś w zakamarkach duszy nadzieję że się nie mylę ;P

nie rozumiem tylko tego... "Durotan wygrywający walkę 1vs1 z opitym krwią demonów orkiem do kitu"

ocenił(a) film na 9
niknil20

Według fabuły Warcrafta, orkowie wypili demoniczną krew Mannorotha i zrobili to nie bez powodu. Dzięki wypiciu tej krwi mieli zwiększyć swoją siłę fizyczną, żądzę mordu i brutalność.
No i teraz ta scena walki. Jest do kitu z dwóch powodów:
1. Brązowy, czysty ork, wygrywa walkę 1vs1 z zielonym, opitym krwią demonów, orkiem... gdzie sens picia tej krwi? Nie dość, że zieloni orkowie stali się niewolnikami demonów to jeszcze nie mają z tego absolutnie nic i nadal czysty ork może zielonemu mordę obić? Chyba nie tak miało być.
2. Wojownik Durotan pojedynkuje się walcząc wręcz z szamanem/czarnoksiężnikiem Gul'danem. Znowu: gdzie sens? To tak jakby wystawić do ringu zawodowego boksera przeciwko bibliotekarzowi :D Takich walk się raczej nie organizuje. No chyba, że orkowie są takimi debilami, że dla nich to wszystko jedno czy jeden ork machał całe życie toporem czy rzucał zaklęcia.

ocenił(a) film na 9
Dentarg

Z tym pkt 1 bym się nie zgodził ;) to że wypili krew to owszem podnosi ich siłę i brutalność co nie znaczy że taki zwykły ork nie może być lepszy. Skoro durotan to wódz i pewnie jeden z najsilniejszych ze swojej rasy to czemu nie miał by obić mordy pierwszemu lepszemu "ulepszonemu" ;)
Zresztą grając w Reign od Chaos mieliśmy przykład że Thrall na czele zwykłej armii pokonał orków chaosu którzy wypili krew Mannorotha i oswobodził Groma :-)

Pkt nr 2 już trochę śmierdzi masz rację ;D ale też nie jest przecież scena pokazana do końca ;) skąd wiesz że nie jest pokazana np prowokacja ze strony Guldana typu "chodź Durotanie obij mi morde - mi słabemu szamanowi - a wszyscy zobaczą że po wypiciu krwi możesz mnie bić do rana i i tak mi nic nie zrobisz " :-P
Ta scena może mieć 100 róznych zakończeń ;)

ocenił(a) film na 9
niknil20

Pewnie macie z k1kokamko rację. Mnie nieco dziabnął ten zwiastun i zamiast zachęcić to lekko ostudził w oczekiwaniu na film. Oczywiście, ta scena może mieć 100 różnych zakończeń i to stary czarnoksiężnik mógł wyzwać do walki młodego wojownika. Zgadzam się.

Jest jeszcze inny motyw ze zwiastuna który mi się nie podobał. Blackhand zachodzi Lothara od tyłu i zamiast mu przywalić toporem/młotem (miał jakąś broń w ręce) rzuca nim. Nie wiem czy znajdzie się jakiekolwiek usprawiedliwienie dla tej sceny :D
To wygląda jak zachowanie terminatorów w T:Ocaleniu. Zamiast zabić swój główny cel, Johna Connora, terminatory rzucały nim po ścianach... mimo, że przecież mogły go równie dobrze rozszarpać w rękach. Czemu Blackhand zachowuje się tak samo głupio?

ocenił(a) film na 9
Dentarg

Moje odczucia po zwiastunie są takie same niestety :/
lepiej już wyszły te nowe spoty po włosku które ktoś wrzucił w temacie nowinki :)

Usprawiedliwienia dla tej sceny z Blackhandem nie ma jako tako :) jedynie można by polemizować że czarne charaktery zawsze mają zbytnią pewność siebie i pychę ;) ..... " a co mi tam zrobi jakiś człowieczek (Lothar) skoro przed chwilą z zaskoczenia rozbiliśmy całą jego ekipę bez mniejszych problemów :P zabawie się z nim trochę bo wydaję się troszkę wiekszym wyzwaniem niż reszta - a potem go powiesże za jaja na drzewie :):-P "

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Dentarg

sam zobacz jak dante 99 mnie zaczepia . Do niego NIC nie dociera , absolutnie nic .

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Dobrze moderacjo, że blokujesz posty, które mają na celu uświadomić upośledzonego 28 latka, że dał się wkręcić.

D;

ocenił(a) film na 6
Linalee_2

Kurka wodna, niby Jones zrobił świetne Moon, ale te trailery wypadają naprawdę słabo. Nie chcę być złym prorokiem, ale wyczuwam powtórkę z Hobbita...