Rozdwojenie uniwersum mi się nie podoba myślę ,ze to bez sensu... mogliby nakręcić jakiś film który dzieje się np. w trakcie wowa i współgra z fabułą z gier i książek itp niż dzielić uniwersum na 2 uniwersa... Jak dla mnie spieprzyli ;/
Nie wiem czy mam śmiać się czy płakać -.- , ty wiesz ze historia Warcraft nie zaczyna się od WoW tylko od Warcraft 1 i na tej podstawie jest film .
Jak by zaczęli od nakręcenie film z fabułą osadzoną w czasach WoW to była by dopiero tragedia , to tak jak by nakręcić Władce Pierścienia zaczynając od Powrotu Króla .
widze ,ze nie zrozumiales ;) znam cala fabule uniwersum i rozdwojenie uniwersum mi sie nie podoba.... powinni zostawic glowna fabula w spokoju a nie krecic nowe uniwersum filmowe i zmieniac watki ;) A film mogliby nakrecic ktory sie dzieje w uniwersum wowa i jest w kanonie razem z grami itp :)
Uniwersum jest ze sobą sprzeczne miejscami, jak np.: śmierć Gul'dana i Deathwinga w Warcrafcie 2 albo zupełny brak czystych (brązowych) orków w Warcraftach 1-3. Filmy mogą naprawić te sprzeczności. Przynajmniej ja liczę na to, że filmy nie będą alternatywnym uniwersum, a raczej spoiwem między Warcraftami i książkami.
Pisałem już o tym w innym wątku, że film będzie się opierał na "World of Warcraft Chronicle: Vol1", czyli nowym lore świata Warcrafta. Książka naprawia błędy, niedomówienia i inne rzeczy które Bilzz zrobił źle przez ten 22 lata od czasu "Orcs & Humans".
Tak jak pisze kolega Dentarg, filmy będą naprawić nieścisłości z gier i nie zostaną żadnym alternatywnym uniwersum.