6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116159
4,9 32 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Oczekiwania na film

użytkownik usunięty

Witam . Kto z was czeka na film warcraft , w klimacie warcrafta 1 ? Ja czekam , na to z niecierpliwością . A wy ?

Co rozumiesz przez klimat warcrafta 1?

ocenił(a) film na 9
Muruu

Podejrzewam, że chodzi mu o motyw źli orkowie (żądza krwi, przywoływanie demonów itp.) vs ludzie. Wiemy, że będzie trochę bardziej szaro (i bardzo dobrze), ale liczę na to, że tych złych orków nie zabraknie.

użytkownik usunięty
Dentarg

Dokładnie to miałem na myśli . Jednak w warcrafcie 1 , nie było nic o Durotanie ojcu Thralla .

ocenił(a) film na 9

Gdyby ekranizowali Warcrafta 1 z dokładnością 1:1 to mielibyśmy tylko sześciu bohaterów.
Po stronie orków: Blackhand, Garona i Griselda.
Po stronie ludzi: Llane, Lothar.
I po niczyjej stronie (choć chyba bardziej po stronie orków): Medivh

Z wymienionych, w tym filmie, prawdopodobnie nie będzie Griseldy, córki Blackhanda.

użytkownik usunięty
Dentarg

Przekonamy sie na premierze filmu

ocenił(a) film na 8

Niema jej nawet na liście oficjalnych postaci :P więc niestety nie zobaczymy synów ani córki Blackhanda ;)

użytkownik usunięty
Joseph88

To ja o tym wiem

użytkownik usunięty
Muruu

Grałeś w warcrafta 1 ? . Ja tak

ocenił(a) film na 8

Wszyscy graliśmy ;)

użytkownik usunięty
Joseph88

Nie wiem czy jest ci wiadome , ale blizzard ponoć zamierza odświeżyć warcrafta 1 - 3 wraz z diablo 2 starcraft 1 jak i diablo 2 . Gdy będziesz chciał info ci prześle o tym .

ocenił(a) film na 8

TO przesyłaj ;) !

użytkownik usunięty
Joseph88

http://www.gram.pl/news/2015/11/05/blizzard-planuje-odswiezenie-diablo-ii-starcr afta-oraz-warcrafta-iii.shtml . Tu masz pierwsze źródło

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/warcraft-1-2-gra-klasyka-odswiezona-remake.h tml . A tu drugie źródło .

ocenił(a) film na 8

No to super czekam na wznowienia ! ^^

użytkownik usunięty
Joseph88

Też sie na to ciesze . Pamiętaj tylko że to nie ten sam , blizzard co dawniej . I blizzard nosi nazwę Activission blizzard . Ostatnio na blizzardzie , wielu graczy sie zawiodło i odchodzi z ich gier .

ocenił(a) film na 8

Niestety - wiem o tym - Overwtach to padaka w którą pompują jak powaleni chociaż Hearts'stone czy Nexus akurat im wyszły ;) ...ale Pandy i WoD trochę odstraszyły no LOV też słabo...a spodziewałem sie czegoś lepszego.

użytkownik usunięty
Joseph88

ja do sagi starcrafta 2 , planuje wrócić , teraz gram w inną gre z innym klimatem .

ocenił(a) film na 8

A w co grasz ?

użytkownik usunięty
Joseph88

W dragon ball xenoverse . .

użytkownik usunięty
Joseph88

To moja pierwsza gra z dragon balla od długiego czasu . Wcześniej nie miałem innych

ocenił(a) film na 9

"Pamiętaj tylko że to nie ten sam , blizzard co dawniej"

Tak i to najbardziej mnie martwi odnośnie filmowego Warcrafta. Ludzi którzy pracowali nad grą Warcraft 1 praktycznie nie ma już w Blizzardzie. Chyba nawet Chris Metzen pracował dopiero przy Warcrafcie 2.
Po zwiastunie filmu wyraźnie widać, że wzorują się stylistyką WoWa. Ciekawe ile z Warcrafta będzie w tym filmie, czy pokażą Medivha jak trzeba, czy orkowie Blackhanda będą tacy jacy powinni być, czy sam Hellscream w swoim małym epizodzie będzie rąbał ludziów na kawałki, czy będzie trochę rasizmu i nienawiści między głównymi rasami (orków i ludzi), a może wszystko będzie ugrzecznione i zrobione po łebkach?

użytkownik usunięty
Dentarg

okaże sie na premierze filmu .