PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115892
4,9 39 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

http://www.wowhead.com/news=247612/first-look-at-orgrim-from-warcraft-film

rockzero

Może być dzięki za link :)

rockzero

Nieźle, choć trochę zbyt plastycznie, jak w animacji.

kamilxxx09

A Azog, który wyglądał jak ulepiony z plasteliny był super, co..? ;)

boojan27

Azog był świetnie zrobiony dzięki motion capture i budził lęk. Ten jest jak z animacji.

kamilxxx09

WAT?
http://cloud-4.steamusercontent.com/ugc/27356421801806422/82F5E30E6720E9D1D72366 4E44F55E51FCBE26EB/

Azog był zrobiony beznadziejnie, zamiast budzić lęk to raczej budził on śmiech godny politowania, jedyne dobre motion capture w hobbicie to był gollum, który wyszedł im świetnie, ale reszta efektów w tym filmie wygląda miernie. Tutaj przynajmniej widać że ILM stara się trzymać stylu jaki Blizzard tworzy w cinematicach do World of Warcraft., Szczególnie widać to w intrze do Warlords of Draenor:https://www.youtube.com/watch?v=TLzhlsEFcVQ

Dark1624

Srot nie Wat.

Azog był zrobiony genialnie. Najbardziej oryginalny ork, jaki powstał do tej pory. Jesli uważasz, ze wyszedł im tylko Gollum, to chyba Smauga nie widziałeś. Nie udzielaj się lepiej.

kamilxxx09

Już lepiej wyglądał Draco w Ostatnim Smoku. :D

Dark1624

Dzisiaj lepsze smoki sa w grach komputerowych:
http://film.org.pl/wp-content/uploads/2013/12/film.org.pl_dragon2.jpg

Tutaj fenomen motion capture:

http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20140701044024/lotr/images/9/90/The_hobbit_sm aug_04_by_jd1680a-d7c3u4h.jpg

Na tym etapie konczymy rozmowe.

kamilxxx09

Tu masz super smoka a nie Smaug http://top1walls.com/walls/entertainment/blizzard-entertainment-world-of-warcraf t-1652298-2105x1325.jpg

Dark1624

Taa z gry komputerowej.

kamilxxx09

Z pewnością lepiej wygląda niż w Hobbicie :D

Dark1624

Najlepszy ten z Wiedźmina.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Z gry komputerowej i książek opartych o tę grę komputerową. Deathwing (bo o tym smoku jest mowa) jest bardzo dobrą postacią... z lekką nutką dramatyzmu i z wielką nutą szaleństwa. Jego historia to historia o szlachetnym i dobrym Neltharionie który poprzez kontakt z Pradawnymi Bóstwami zaczął powoli przechodzić na złą stronę. Zaczął podejrzewać swoich przyjaciół o spisek przeciw niemu, potem pragnął mocy by ich zdradzić, a końcu popadł w szaleństwo po stracie swoich smoczych dzieci i stał się Deathwingiem - Smoczym Aspektem Śmierci. Moc którą czerpał z pomocą wspomnianych Bóstw rozrywała mu ciało i aby nadal trzymać je w całości wtopił w swoją skórę metalowe płyty... ogrom bólu przez jaki przeszedł tylko jeszcze bardziej pogłębiło go w szaleństwie do tego stopnia, że nie było już dla niego ratunku. Nienawidził wszelkiego życia i zginął próbując pogrążyć świat w nicości. Oczywiście jest to tylko streszczenie, a jego pełen obraz psychologiczny można znaleźć w książkach. Zapewniam Cię, że jego historią nie powstydziłby się Tolkien, choć on raczej nie opisywał aż tak złych postaci.

kamilxxx09

Wybacz ale ten smok nie jest fenomenem motion capture. Najlepsze wykorzystanie motion capture było w Ewolucji planety małp.

Dark1624

To już kwestia subiektywna, bo trudno okreslic różnice miedzy dwoma doskonałymi produktami.

ocenił(a) film na 7
Dark1624

NIE KARMIC TROLA

kamilxxx09

I nie dyktuj mi czy mam się udzielać czy nie.

kamilxxx09

Faktycznie, we mnie budził lęk. Byłem przerażony tym, jak można spaprać marnym CGI film, na który czekałem tyle lat...

boojan27

Chyba widziałeś inny film.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

to ty widziales inny film :) hobbit to kupa gowna i tyle

maiev888

Predzej Twoje wypowiedzi. Jak widac, zostały usuniete. Tak mi przykro :(

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kamilxxx09

Nie przywołujmy tutaj Hobbita, bo wszyscy wiemy, że film został kompletnie spierdzielony, już nie mówię o samych "niesamowitych" akcjach ratunku, bo to w zamyśle była bajka dla dzieci, po to go Tolkien stworzył. Świetnie wykonani orkowie byli w Lotrze, bo tam grali ich aktorzy i wyglądało to o niebo lepiej od tego gównianego Azoga. Co do zdjęcia tego orka - to będzie film z aktorami czy animacja? Odnoszę właśnie wrażenie, jakby ork był z animacji. Niemniej jednak i tak Azog jest przegrywem, ten ork jest ładnie wykonany :D

ocenił(a) film na 9
kewin_1996

"Warcraft" to film aktorski. Orkowie także będą grani przez ludzi i komputerowo przerabiani na orków.

kamilxxx09

Co ma Motion Capture do modelu i materiałów? Mówisz tak, jakby tutaj nie mieli stosować tej techniki. ;)

jamqdlaty

Mówię tylko, ze póki co wygląda to jak animowany film, a nie jak motion capture w filmie fabularnym.

kamilxxx09

Jak jakikolwiek NIERUCHOMY SCREEN może wyglądać jak motion capture, kiedy motion capture jest jedynie techniką poruszania zriggowanego szkieletu? Klatka z HOBBITa ze stojącym orkiem też nie ma prawa wyglądać jak "motion capture w filmie fabularnym".

jamqdlaty

Wygląda jak plastelina i tyle.

kamilxxx09

Premiera w 2016 roku - mają mnóstwo czasu aby to wszystko dopieścić ;]

Edin181

Pewnie tak będzie. Tez czekam na ten film, żeby nie było :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Milion razy lepszy od marnego Azoga i to jest fakt a ty przestań
kłamać, że niby jest inaczej.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Tak ma wyglądać, nie rozumiesz zamysłu twórcy.

rockzero

Zobaczymy jak bedzie wyglądać w ruchu

ocenił(a) film na 7
rockzero

Jak dla mnie bomba. Bałem się, że będzie albo zbyt mało realistycznie albo zbyt "kostiumowo". Świetnie, jak na orka przystało. Jeżeli do wszystkiego się tak przyłożą to wykupuję bilety całej rodzinie ;D
Swoją drogą... pewnie będzie wersja 3D, nie?

ocenił(a) film na 3
mejki

Tak, film ma być konwertowany do 3D.

rockzero

Wygląda obłędnie, nie mogę się doczekać jakiegoś teasera... Szykuje się ekstaza fantasy, jakiej nie mieliśmy od wielu lat.

boojan27

Teaser będzie 12 czerwca.

rockzero

To jest jakieś potwierdzone info? Bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji.

ocenił(a) film na 8
przemo255

http://blizzardwatch.com/2015/04/16/warcraft-movie-trailer-shown-jurassic-world/

Tutaj jest info. Czy oficjalne na 100%, nie wiadomo. Ale jest bardziej prawdopodbne od wczesniejszych spekulacji, poza tym, najwyższy czas na jakąkolwiek zajawkę ^^

ocenił(a) film na 8
rockzero

Wygląda jak typowy ork z animacji Blizzardowskich, co akurat jest na plus. Ale mam wrażenie lekkiego "niedopracowania", na zasadzie: coś mi nie pasuje, ale nie wiem co ^^.

ocenił(a) film na 8
sawto1

Ale trzeba przyznać, robi wrażenie, widać że twórcy się przykładają mocno do odtworzenia jak najwierniej klimatu. Czuć go na tym zdjęciu aż dogłębnie ^^

użytkownik usunięty
rockzero

Elegancko.

ocenił(a) film na 6
rockzero

Fajno,fajno.

rockzero

świetne.

rockzero

Wygląda super! :D

rockzero

Teraz czekam jak zobaczymy jakieś zdjęcia które nam pokażą krainy w tym filmie :)

ocenił(a) film na 9
wort801

Trochę żałuję, że nie zobaczę tych rozpoznawalnych postaci z "trójeczki", czyli Jainy, albo Arthas'a (baaardzo chciałabym zobaczyć jak z młodego księcia zmienia się w Rycerza Śmierci na ekranie :D), byłabym też ciekawa Mal'Ganisa i Lich'a, nie mówiąc o reszcie, czyli Tyrande, czy Illidanie. Miło, że będzie Hellscream, Mediv i Durotan. Liczę, że jak ta część osiągnie sukces, to pociągną to dalej, bo chciałabym zobaczyć kinową fabułę z trzech części Warcraft'a :)

ILoveRock23

Też na to wszystko liczę nadal pamiętam te długie godziny przy grze Warcraft3 :)

ocenił(a) film na 9
wort801

Oj tak, najpierw ta podnieta, a potem wkurzanie się, gdy słucha się entego "Tak, panie" chłopów xD. Nie no, żart. Bardzo mile wspominam tą grę (oczywiście wracam do niej regularnie, nawet i setny raz), a jaka radość była gdy po conajmniej czwartym przejściu trójki, zorientowałam się, że mam na kompie też Frozen Throne xD. Kolejne godziny pykania i kolejne ciekawe fakty (pościg Maiev za Illidanem był obłędny i na pewno scena jej uciekającej przed zawaleniem się ruin byłaby cudna :))