6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116159
4,9 32 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

http://www.reddit.com/r/wow/comments/4ku06o/warcraft_premieres_today_in_france_c an_we_get_a/

Tutaj piszą, że film nie przedstawia całej Pierwszej Wojny, bo się zwyczajnie nie wyrobili mimo iż film ponoć pędzi ile może. Konkretniej nie ma tutaj splądrowania Stormwind przez orków, tak więc film nie skończy się tak jak powinien.

Gratuluję twórcom filmu, producentom i reszcie odpowiedzialnych za to, że film trwa tylko 2 godziny. Następnym razem niech zrobią pół godzinny film.

ocenił(a) film na 9
Dentarg

A kto powiedział że film musi się skończyć upadkiem Stormwind??? od początku spodziewałem się tego że film skończy się mniej więcej przed upadkiem stolicy ludzi. Drugą część zaczną od mocnego uderzenia a potem pokażą ludzi uciekających do lordaeron..

ocenił(a) film na 9
niknil20

Ja :D
Marzyło mi się, że film się negatywnie skończy, zwycięstwem orków i wielkim zaskoczeniem widzów którzy nie znają Warcrafta, że ktoś w ten sposób, czyli ze złym zakończeniem, kończy film fantasy.

ocenił(a) film na 9
Dentarg

Może i racja ;)
Ale koniec końców i tak do tego dojdzie :P

ocenił(a) film na 9
niknil20

No tak, ale wrażenie zostanie inne. Dając to na początku drugiej części będzie bardzo schematyczne. Często jest tak, że na początku zło triumfuje a i tak wiadomo, że na końcu filmu wszystko się ułoży. Szkoda, że dokładnie w taki schemat poszli. Ja bym to zrobił inaczej, ale cóż... całościowo nie zrobiłbym tego lepiej niż Duncan Jones więc niech i tak będzie :D

ocenił(a) film na 9
Dentarg

Właśnie ;)
Ja tam czekam na premierę z niecierpliwością i wiem że dla mnie jako fana gry film będzie wy***any w kosmos ;)
Należy nie przejmować się ocenami pseudo krytyków i ludzi którym zależy na tym aby ten film zbesztać choć ich nawet nie interesuje ( jest na tym forum mnóstwo takich ludzi i nie rozumiem jaki mają w tym cel)

ocenił(a) film na 9
niknil20

Też nie rozumiem, dlaczego jest tyle nienawiści na ten film. Bo stwierdzenie, że "Medivh wygląda jak Jezus" ciężko nazwać czymś innym niż nienawiścią do filmu. Tak głupiego zarzutu przeciw filmowi jeszcze nie widziałem.

I też czekam na premierę z niecierpliwością. Chcę pójść, obejrzeć, dobrze się bawić i przyznać fanom z Francji rację, że film zasługuje na 8/10.

Dentarg

Wygląda to na wielki błąd scenarzystów. Nie bardzo teraz rozumiem jak się kończy film. To trochę zaczyna wyjaśniać skąd się może brać negatywny odbiór ludzi nie znających fabuły. Film się po prostu urywa "w połowie".

Upadek Stormwind byłby genialnym zakończeniem, a scena w której Lothar wiodąc ludzi na czele floty patrzy na horyzont morza nie byłby jednoznacznie złym zakończeniem, tylko takim dającym nadzieje i zachęcającym do czekania na drugą część.

Mogło być tak że faktycznie film miał mieć te 3 godziny, ale się nie wyrobili. Była mowa (chyba na Blizzconie) że film miał roczne opóźnienie przez co koszty wzrosły dwukrotnie. Dlatego mogli niestety zdecydować że skracają film do dwóch godzin i zmieniają zakończenie.

ocenił(a) film na 9
Muruu

Na plakacie z Garoną widnieje płonące Stormwind w tle:

http://www.bhmpics.com/wallpapers/garona_the_survivor_warcraft_the_beginning_pos ter-800x480.jpg

"Dlatego mogli niestety zdecydować że skracają film do dwóch godzin i zmieniają zakończenie."

W takim razie film faktycznie może okazać się porażką. Nie brzmi to ani trochę dobrze.